Δευτέρα 22 Ιουλίου 2013

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΕΣ ΟΦΕΙΛΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΥΜΗΣ - ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Κατόπιν του άρθρου που δημοσιεύθηκε στην Κυριακάτικη Εφημερίδα «ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ» θα θέλαμε να κάνουμε γνωστά τα κάτωθι:

Η διαδικασία εξόφλησης των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων έχει ως εξής:

1.    Συγκέντρωση όλων των παραστατικών και νομιμοποιητικών δικαιολογητικών των δαπανών

2.    Εκκαθάριση και έκδοση Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής τα οποία διακρίνονται σε:
2.1. Σειράς Α που αποστέλλονται στο Ελεγκτικό Συνέδριο προς έλεγχο σύμφωνα με το Π.Δ. 163 και αφού εγκριθούν, αποστέλλονται στο δημοτικό ταμία προς πληρωμή.
2.2. Σειράς Β τα οποία με την έκδοσή τους αποστέλλονται στο δημοτικό ταμία προς πληρωμή

3.    Συγκέντρωση τραπεζικών λογαριασμών δικαιούχων ενταλμάτων και φορολογικών και ασφαλιστικών ενημεροτήτων όπου αυτές απαιτούνται, για να είναι δυνατή η πληρωμή.

4.    Σύνταξη των πινάκων:
4.1. «Α. Εντολή Εξόφλησης», ο οποίος περιλαμβάνει τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής για τα οποία έχει πραγματοποιηθεί εκκαθάριση όπως περιγράφεται στη παράγραφο 2 και μπορούν να πληρωθούν όπως περιγράφεται στη παράγραφο 3
4.2. «Β. Περιπτώσεις Παράκαμψης Χρονολογικής Σειράς», ο οποίος περιλαμβάνει τα Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής για τα οποία δεν έχει δοθεί ακόμα η έγκριση από το Ελεγκτικό Συνέδριο και για τα οποία δεν έχει παραδοθεί στην οικονομική υπηρεσία είτε τραπεζικός λογαριασμός είτε φορολογική ή ασφαλιστική ενημερότητα. Ο πίνακας Β περιλαμβάνει σε κάθε αποστολή που πραγματοποιείται προς το Υπουργείο Εσωτερικών το σύνολο των Χρηματικών Ενταλμάτων Πληρωμής τα οποία δεν μπορούν να πληρωθούν τη συγκεκριμένη ημερομηνία αποστολής.

5.    Οι ανωτέρω πίνακες αποστέλλονται ταχυδρομικά και ηλεκτρονικά [μέσω e-mail] στο Υπουργείο Εσωτερικών.

Σύμφωνα με τα ανωτέρω η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου προέβη στις κάτωθι ενέργειες:


1.    Στις 17-06-2013 πραγματοποιήθηκε η 1η αποστολή πινάκων προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Το ποσό του Πίνακα «Α. Εντολή Εξόφλησης» ανέρχεται στο ποσό των 43.457,95€ . Το ποσό του Πίνακα «Β. Περιπτώσεις Παράκαμψης Χρονολογικής Σειράς» ανέρχεται στο ποσό των 320.537,48€ από τα οποία ποσό ύψους 281.151,00€ αποτελείται από Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής σειράς Α τα οποία δεν έχουν επιστρέψει εγκεκριμένα από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ποσό ύψους 38.386,48€ αποτελείται από Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής σειράς Β για τα οποία δεν έχει κατατεθεί τραπεζικός λογαριασμός ή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
2.    Στις 21-06-2013 πραγματοποιήθηκε η 2η αποστολή πινάκων προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Το ποσό του Πίνακα «Α. Εντολή Εξόφλησης» ανέρχεται στο ποσό των 70.442,73€ . Το ποσό του Πίνακα «Β. Περιπτώσεις Παράκαμψης Χρονολογικής Σειράς» ανέρχεται στο ποσό των 603.195,67€ από τα οποία ποσό ύψους 535.509,58€ αποτελείται από Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής σειράς Α τα οποία δεν έχουν επιστρέψει εγκεκριμένα από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ποσό ύψους 67.686,09€ αποτελείται από Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής σειράς Β για τα οποία δεν έχει κατατεθεί τραπεζικός λογαριασμός ή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.
3.     Στις 04-07-2013 πραγματοποιήθηκε η 3η αποστολή πινάκων προς το Υπουργείο Εσωτερικών. Το ποσό του Πίνακα «Α. Εντολή Εξόφλησης» ανέρχεται στο ποσό των 175.576,16€ . Το ποσό του Πίνακα «Β. Περιπτώσεις Παράκαμψης Χρονολογικής Σειράς» ανέρχεται στο ποσό των 2.530.244,88€ από τα οποία ποσό ύψους 2.352717,29€ αποτελείται από Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής σειράς Α τα οποία δεν έχουν επιστρέψει εγκεκριμένα από το Ελεγκτικό Συνέδριο και ποσό ύψους 177.527,59€ αποτελείται από Χρηματικά Εντάλματα Πληρωμής σειράς Β για τα οποία δεν έχει κατατεθεί τραπεζικός λογαριασμός ή φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Από τα ανωτέρω στοιχεία προκύπτει ότι το σύνολο του Πίνακα «Α. Εντολή Εξόφλησης» ανέρχεται στο ποσό των 289.476,84€ και το σύνολο του Πίνακα «Β. Περιπτώσεις Παράκαμψης Χρονολογικής Σειράς» ανέρχεται στο ποσό των 2.530.244,88€. Το συνολικό ποσό των εκκαθαρισμένων ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων ανέρχεται στο ποσό των 2.819.721,72€. Το ποσό της χρηματοδότησης ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που έχει εγκριθεί για το Δήμο Κύμης – Αλιβερίου ανέρχεται σε 4.661.739,00€. Συνεπώς το ποσοστό των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων που έχουν εκκαθαριστεί ανέρχεται σε 60%.

Τέλος, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι η απορρόφηση της χρηματοδότησης εξαρτάται από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου η οποία συντάσσει τους ανωτέρω πίνακες αλλά και από την εκκαθάριση που πραγματοποιείται από το Υπουργείο Εσωτερικών και κατόπιν του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων το οποίο και θα μεταφέρει στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων τα ανάλογα ποσά προς πληρωμή, επισημαίνοντας τον μεγάλο όγκο εργασίας που έχει επωμιστεί τόσο το Υπουργείο Εσωτερικών και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων  όσο και η Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Κύμης – Αλιβερίου.
     



Ο Δήμαρχος 
Κύμης – Αλιβερίου 

Θωμάς Δημήτριος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου