Σάββατο 6 Ιουλίου 2013

Ανακοίνωση της Διεύθυνσης Δασών Ν.Φθιώτιδας

Ανακοινώνεται ότι από τις Δασικές Υπηρεσίες του Νομού Φθιώτιδας, εφαρμόζεται το Πρόγραμμα Δασοπροστασίας έτους 2013 για την πρόληψη των δασικών πυρκαγιών,την αντιμετώπιση των λαθροϋλοτομιών,  της παράνομης διακίνησης δασικών προϊόντων, τον έλεγχο της λαθροθηρίας,των καταπατήσεων και γενικά των δασικών ανομημάτων, αλλά και την άσκηση των αρμοδιοτήτων στα πλαίσια της αγροτικής ασφάλειας.
  
Για την  υλοποίηση του  προγράμματος  ΥΠΕΚΑ, η Διεύθυνση Δασών και τα κατά τόπους Δασαρχεία (Λαμίας, Σπερχειάδας, Αταλάντης) λειτουργούν με αυξημένη ετοιμότητα - από 07.00 έως 15.30 σε πλήρη σύνθεση και από 15.30 έως 22.00  με ειδικά συνεργεία (ομάδεςεπιφυλακής) - όλες τις ημέρες της εβδομάδας (καθημερινές-Κυριακές-Αργίες). 
 
Επί πλέον καθημερινά διενεργούνται περιπολίες στα δάση όλο το 24/ωρο. Τηλέφωνα επικοινωνίας: 
2231 022319 (Δασαρχείο Λαμίας), 
2236 043695 (Δασαρχείο Σπερχειάδας), 
2233 022171 & 22268 (Δασαρχείο Αταλάντης) και 
2231 051511 & 053021 (Διεύθυνση Δασών).
 
Καλούνται όλοι οι φορείς και οι συνειδητοποιημένοι πολίτες να συνδράμουν τις προσπάθειες των δασικών υπαλλήλων που συγκροτούν τις ομάδες επιφυλακής, ώστε να περιορισθούν οι καταστροφές των δασικών οικοσυστημάτων του Νομού μας.
 
Επισημαίνεται τέλος ότι, οι παραβάτες αλλά και όσοι κατ’ εντολή των οποίων ενεργούν, ελέγχονται και διώκονται σύμφωνα με τις διατάξεις της Δασικής και Αγροτικής νομοθεσίας, τα δε παρανόμως υλοτομημένα ή συλλεγόμενα προϊόντα όπως επίσης και τα χρησιμοποιούμενα μέσα (εργαλεία, οχήματα κ.λ.π.) κατάσχονται, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
 
Λαμία 5 Ιουλίου 2013

Ο
Διευθυντής Δασών Ν.Φθ/δας
Γιάννης    Ηλ. Παπανδρέου
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου