Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

ΣΥΛΛΟΓΟΣ "Η ΜΕΛΙΣΣΑ": 16ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στο Μαρτίνο [video]

Για άλλη μια χρονιά ο θεσμός Ελληνικού Παραδοσιακοί Χοροί , έδειξε το δυναμισμό του και έβαλε την σφραγίδα του στα πολιτιστικά δρώμενα του Μαρτίνου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Γυναικών Μαρτίνου «Η ΜΕΛΙΣΣΑ», πιστός στην άποψη ότι, ο πολιτισμός αποτελεί μορφή διαπαιδαγώγησης και ψυχαγωγίας διοργάνωσε και φέτος το 16ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών στις 28 Ιουνίου στο Θεατράκι «ΒΟΥΜΕΛΙΤΑΙΑ».

Η πρόεδρος κα. Αθανασία Καβάλλα – Πατσίογιαννη μεταξύ άλλων ανέφερε: «Κόντρα στη λογική της συρρίκνωσης  των πολιτιστικών δραστηριοτήτων λόγω της οικονομικής κρίσης, με την πρωτοβουλία μας αυτή , στηρίζουμε το λαϊκό πολιτισμό , την παράδοση και εκφράζουμε το πάγιο αίτημα μας ότι, ο πολιτισμός είναι λαϊκό αγαθό και επισημαίνουμε για άλλη μια φορά την αναγκαιότητα της διατήρηση του και της προβολής του».


Σε άλλο σημείο η πρόεδρος επεσήμανε: «Απόψε θα σας φέρουμε κοντά στις ρίγες της Ελληνικής Παράδοσης ενώ παράλληλα  θα προσπαθήσουμε να μυήσουμε τη νέα κυρίως γενιά σ’ αυτή.
Όλοι οι χορευτές μας μικροί και μεγάλοι με χοροδιδάσκαλο τον Γιάννη Ζυγογιάννη καθώς και οι φιλοξενούμενοι, της Πολιτιστικής Παρέμβασης  Δημοτικής Ενότητας Σολυγείας , με πρόεδρο την Πετρούλα Στέφα και χοροδιδάσκαλο τον Θανάση Μπόγγα συμβάλλοντας δυναμικά σ’ αυτή την εκδήλωση θέλουν να μας δείξουν ότι, σέβονται το παρελθόν, ζουν το παρόν , οραματίζονται το μέλλον. Δεν αρνούνται τις ρίζες τους, τον διαχρονικό πολιτισμό τους.
Αγαπούν τη Ζωή , γι΄ αυτό κάθε μέρα λένε: ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ – ΝΑΙ ΣΤΟ ΧΟΡΟ – ΟΧΙ ΣΤΑ ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ».

Την εκδήλωση παρακολούθησε πλήθος κόσμου, όλος αυτός ο κόσμος που στηρίζει το Σύλλογο , όλα αυτά τα χρόνια.

Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε ανταλλαγή αναμνηστικών και δεξίωση για τους χορευτές και γλέντι .

Και ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Ιούνιο του 2015.


1 σχόλιο:

  1. Δημος Λοκρών και Καθαριοτητα ... αβυσσος !!!!!!
    και στη μεση η κα "Μερκελιώ" ... εδεσε το συροπι !!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου