Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Η Νεολαία ΠΑΣΟΚ Φθιώτιδας για τη συμπλήρωση 40 ετών από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα


Μία μέρα σαν τη σημερινή, πριν από τέσσερις δεκαετίες ακριβώς, άνοιγε ο δρόμος για την επιστροφή της Ελλάδας στη δημοκρατική ομαλότητα, έπειτα από την επτάχρονη χούντα.

Η προδοσία της Κύπρου και οι τραγικές συνέπειες της, για τον μαρτυρικό ελληνισμό της Μεγαλονήσου, ήταν η τελευταία εγκληματική πράξη του δικτατορικού καθεστώτος, πριν την οριστική του κατάρρευση. Το επόμενο διάστημα θα διεξάγονταν οι πρώτες ελεύθερες εκλογές και θα επιλυόταν οριστικά το πολιτειακό ζήτημα με τον ελληνικό λαό να αποφασίζει την κατάργηση της βασιλείας, στη χώρα μας.

Σε αυτά τα 40 χρόνια από τη Μεταπολίτευση, προωθήθηκε αναμφίβολα πλήθος δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων σε όλο το φάσμα του κράτους και της κοινωνίας. Ενσωματώθηκε στον κοινωνικό ιστό ένα πολύ μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, το οποίο λόγω πολιτικών φρονημάτων βρισκόταν στο περιθώριο για πολλές δεκαετίες,  το επίπεδο ζωής των Ελλήνων αναβαθμίστηκε σημαντικά σε όλους του τομείς και η χώρα μας κατοχύρωσε  δίκαια τη θέση της στην μεγάλη οικογένεια της Ενωμένης Ευρώπης.

Φυσικά, δε θα μπορούσαμε να μην αναγνωρίσουμε την ύπαρξη πληθώρας  σοβαρών στρεβλώσεων  και τις δυσλειτουργιών καθ΄όλη τη διάρκεια αυτής της περιόδου που σε μεγάλο βαθμό οδήγησαν στη δυσχερή πολιτική, οικονομική και κοινωνική κατάσταση της τελευταίας τετραετίας.

Η θεμιτή και επιβεβλημένη  κριτική στο τρόπο λειτουργίας της Δημοκρατίας στην Ελλάδα και οι διεκδικήσεις για ακόμη μεγαλύτερη εμβάθυνση της δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση, να επιτρέψουμε να γίνουν όπλα στα χέρια των λαϊκιστών, οι οποίοι προσπαθούν μέσω της απαξίωσης του πολιτεύματος, να προωθήσουν ολοκληρωτικές λύσεις, εκμεταλλευόμενοι την αγανάκτηση και την ανασφάλεια μεγάλων τμημάτων του ελληνικού λαού.

Ιδιαίτερα στη σημερινή συγκυρία, όπου μέσα στο Ναό της Δημοκρατίας έχουν παρεισφρήσει νεοναζί, φιλοχουντικοί και θιασώτες εμφυλιοπολεμικών καταστάσεων είναι περισσότερο παρά ποτέ επίκαιρη η ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου ότι «Η Δημοκρατία είναι θέμα μόνιμου αγώνα».

Ας αγωνιστούμε λοιπόν, για να διαφυλάξουμε και να εμβαθύνουμε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα.

2 σχόλια:

  1. Ρε τομαρια τι σχεση εχετε εσεις με το ΠΑΣΟΚ! Διαστρευλωστες τις ιστοριας! Αποκλειετε να ειστε εσεις νεολαια ΠΑΣΟΚ, Η ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΑΣΟΚ ειχε μεσα της την αμφισβήτιση και την επαναστατικότητα, εσεις ειστε συμβιβασμενα απομειναρια γεροντακια που θελετε να ξεγελασετε την Ελληνικη Νεολαια.Ειστε ΔΕΞΙΟΙ αλλα το λετε και ΑΔΕΞΙΑ. Αντε να χαθητε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Β Ο Λ Ε Μ Μ Ε Ν Α ΛΑΜΟΓΙΑΑΑΑΑΑΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου