Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ


Στις «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΙΧΘΥΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΕΣ» στην Αταλάντη το να μένουν εργαζόμενοι απλήρωτοι για πολλούς μήνες είναι κάτι το φυσικό για την εργοδοσία. Όταν οι εργαζόμενοι διεκδικήσουν το αυτονόητο , δηλαδή να πληρώνονται για την δουλειά τους, τότε προχωρά σε απολύσεις εργαζομένων και συνδικαλιστών παρόλο που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.

Η εταιρία θέλει να τρομοκρατήσει , να περάσει το μύνημα ότι όποιος αντιδρά θα απολύεται. Της στέλνουμε την δική μας απάντηση ότι η τρομοκρατία δεν θα περάσει. . Μην  θεωρήσουμε συνάδελφοι ότι σκύβοντας το κεφάλι θα την γλυτώσουμε. Τους δίνουμε πάτημα για να μας ισοπεδώσουν.  Το αποδεικνύει   η πραγματικότητα  που ζούμε όλοι μας. Να είναι σίγουροι ότι θα τους κόψουμε τον βήχα.  Οι εργαζόμενοι δεν έχουν δείξει την δύναμη τους ακόμα.

Παίζουν με την ζωή μας οι εργοδότες,  γι αυτό θέλουν απελευθέρωση των απολύσεων, ζητούν και άλλη μείωση μισθών.  Γι αυτό θέλουν να πάρουν μέτρα που να περιορίζουν το δικαίωμα της απεργίας.  Αυτή είναι η ανάπτυξη που λένε. Τα δικά μας ερείπια είναι η δική τους ανάπτυξη. Σε λίγο θα  ξεσπιτωθούμε με την επιβάρυνση από  φόρους κτλ.  Αλυσίδες ετοιμάζουν για τα πόδια μας. Θα τους αφήσουμε ;  

Eμείς είμαστε η δύναμη και παράγουμε τα πάντα. Χωρίς τα χέρια μας  δεν μπορεί να παραχθεί τίποτα. Όμως αντί να ζούμε σαν άνθρωποι  και με αξιοπρέπεια  μας πετάνε στην άκρη της ζωής.  ΕΣΥ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ   έχεις την δύναμη του διπλανού σου, στην δουλειά , στο σπίτι , στο χωριό την πόλη. Έχεις την δύναμη του ταξικού σωματείου που παλεύει μέσα από το ΠΑΜΕ  . 

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής Έλληνες και Μετανάστες   να αντιδράσουν στις απολύσεις, στην απλήρωτη εργασία. Να μην περάσει η τρομοκρατία της εταιρίας. Μας αφορά όλους. Όταν καίγεται το σπίτι του γείτονα η φωτιά θα κάψει και το δικό μας. 
  
Να δώσουμε την δική μας απάντηση συμμετέχοντας μαζικά στην απεργία την Πέμπτη 27 Νοεμβρίου και στην συγκέντρωση στην Λάρυμνα στις 11 π.μ.

 Με συσπείρωση και αγώνα για να μπορέσουμε να αντιπαλέψουμε το τσάκισμα των ζωών μας. Χρειάζεται να γίνουμε εμείς οι κάτοχοι του πλούτου που παράγουμε και να μην μας πίνουν το αίμα μια χούφτα κηφήνες. Το μεγαλειώδες συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στην Αθήνα, δείχνει τον δρόμο που πρέπει να βαδίσουν οι εργαζόμενοι.

ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ  το χρωστάμε στα παιδιά μας , στα εγγόνια μας. Πρέπει να τα κοιτάμε στα μάτια και όχι να ντρεπόμαστε. ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΤΗ ΔΕΝ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΤΟ ΣΚΥΨΙΜΟ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΙΟΥ. Γιατί δεν είναι κλέφτης ,ζει από τον ιδρώτα του προσώπου του. ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ. ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ: 

o Άμεση ανάκληση των απολύσεων
o Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους της εταιρίας.



ΣΩΜΑΤΕΙΟ
ΓΑΛΑΚΤΟΣ-ΤΡΟΦΙΜΩΝ-ΠΟΤΩΝ
ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

3 σχόλια:

  1. ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΕΙ: ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗ ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΠΡΟΣΛΑΒΕΙ;;; ΤΟΥΣ ΕΧΕΤΕ ΜΗΠΩΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕΝΟΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΤΟΥΣ;;; ΤΟΥ 902;;; ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΑΚΙΑ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΣΤΗ ΛΟΚΡΙΔΑ. ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΙΧΘΥΟΤΡΟΦΕΙΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ,ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΧΩΡΟ ΜΑΚΡΥΑ ΑΠΟ ΚΑΤΟΙΚΗΜΕΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΙΕΣ ΠΟΥ ΚΟΛΥΜΠΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ,ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΧΛΜ ΚΑΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ,ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ. ΤΑΚΗΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου