Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Η ΔΑΣ-ΟΤΑ για την Συνεδρίαση της Ε.Ε. της ΠΟΕ-ΟΤΑ στις 25-5-15



Συνεδρίασε την Δευτέρα 25/5/2015 η Εκτελεστικη Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ με τις δυνάμεις της «Συνδικαλιστικής Ανατροπής» (Μπαλασόπουλος) και της ΔΑΚΕ να προσπαθούν να συντηρήσουν το «αγωνιστικό προφίλ» της ΠΟΕ ΟΤΑ αφήνοντας όμως έξω την ουσία των προβλημάτων. Απο κοντά το ΜΕΤΑ να προσπαθεί να επιρρίψει τις ευθύνες μόνο στους Δημάρχους που εφαρμόζουν τους μνημονιακούς νόμους ξεχνώντας εντέχνως τις ευθύνες και την πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και ΕΕ. 

Οι εκπρόσωποι της ΔΑΣ ΟΤΑ (ΠΑΜΕ) στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ ΟΤΑ κατέβασαν ένα ολοκληρωμένο πλαίσιο, το οποίο οι άλλες δυνάμεις «καταψήφισαν», εξηγώντας πως παρά την κυβερνητική αλλαγή παραμένει το ίδιο πλαίσιο αντιλαϊκής πολιτικής και πως από ότι φαίνεται βρισκόμαστε μπροστά σε μια νέα συμφωνία που όπως και αν την ονομάσουν θα πρόκειται για νέο μνημόνιο. Έχουν δώσει σε 4 μήνες 8 δις στους δανειστές και καμαρώνουν γι αυτό, σημείωσαν, τη ίδια ώρα, που δεν έχουν δώσει ούτε τα λεφτά για την επανασύσταση των θέσεων και την επιστροφή των απολυμένων και διαθέσιμων σχολικών φυλάκων και δημοτικών αστυνομικών. Η συμφωνία που θέλουν να κλείσουν είναι για να δώσουν άλλα 17 δις στούς δανειστές και όχι για να ικανοποιήσουν τις λαϊκές ανάγκες.

Παίρνοντας υπόψη αυτό το περιβάλλον η ΔΑΣ ΟΤΑ τοποθετήθηκε και για τις εξελίξεις στον κλάδο.

Οι ιδιωτικοποιήσεις παραμένουν στον πυρήνα και της νέας συγκυβέρνησης σαν κομμάτι και της νέας συμφωνίας με την Ε.Ε. Τις βλέπουμε στα λιμάνια και τα αεροδρόμια, τις βλέπουμε όμως και στο χώρο της Τοπικής Διοίκησης, με τα ΣΔΙΤ της Δούρου, που προχωράει τα έργα στο Γραμματικό, τα ΣΔΙΤ των άλλων 5 περιφερειών (Πελοποννήσου, Δυτικής Μακεδονίας, Σερρών, Ηλείας και Ηπείρου), που υλοποιούνται και από την σημερινή κυβέρνηση, με το περιβόητο άρθρο 49 στο νόμο Κατρούγκαλου όπου μαζί με την παράταση των συμβάσεων των εργαζομένων δίνει την δυνατότητα παράτασης και των συμβάσεων των εργολάβων!!.

Η συγκυβέρνηση αφήνει πίσω το σκίσιμο των μνημονίων και των μνημονιακών νόμων, αφήνει άθικτο και το πλαίσιο των ιδιωτικοποιήσεων των προηγούμενων κυβερνήσεων όπως το άρθρο 61 του 3979/2011.

Ο αγώνας για κατάργηση του πλαισίου των ιδιωτικοποιήσεων πρέπει να πηγαίνει μαζί με την πάλη για μαζικές προσλήψεις προσωπικού με μόνιμη και σταθερή εργασία. Αντί αυτού βέβαια η συγκυβέρνηση επιμένει στην διατήρηση και επέκταση όλων των ευέλικτων μορφών εργασίας 5μηνα,2μηνα,αντίτιμο κλπ.

Πρέπει να γίνει κατανοητό ότι η μάχη ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις  και για μαζικές προσλήψεις αποτελεί ζήτημα πρώτης γραμμής για τον κλάδο. 

Υπάρχουν επίσης εργαζόμενοι στις κοινωνικές δομές που είναι πάνω από 4 μηνες απλήρωτοι και έχουν μπροστά την απειλή της ανεργίας και σύντομα θα υπάρξουν 32.500 εργαζόμενοι στα 5μηνα.

Απέναντι σ αυτή την κατάσταση πρέπει να σημάνει συναγερμός .

Καταρχήν ενότητα του κλάδου. Αμεσα πολιτική απόφαση για ένταξη όλων των εργαζομένων ανεξάρτητα απο σχέση εργασίας στο οργανωμένο συνδικαλιστικό κίνημα των ΟΤΑ.

Αγωνιστική προετοιμασία του κλάδου. Όχι  κινητοποιήσεις στο πόδι.

Γενικές Συνελεύσεις παντού με πλαίσιο ενάντια στα νέα μνημόνια και τις ιδιωτικοποιήσεις, για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, για αποκατάσταση των απωλειών και αποφάσεις για  24 ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΑΓΓΕΛΊΑ της «ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ».  Αποφάσεις συμμετοχής των Συλλόγων στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 11 Ιούνη που γίνονται ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο αιτημάτων  και απεργιακή κινητοποίηση στο 2ο δεκαήμερο του Ιούνη.

                                                                                                                                                 25-5-2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου