Δευτέρα 11 Μαΐου 2015

Ερώτηση Σταϊκούρα για το θέμα των υποδομών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

  
Σήμερα, Δευτέρα 11 Μαΐου 2015, κατατέθηκε Ερώτηση προς τα Υπουργεία Εθνικής Άμυνας και Οικονομικών, από τον Βουλευτή Φθιώτιδας με τη Νέα Δημοκρατία κ. Χρήστο Σταϊκούρα,  σχετικά με το ζήτημα των υποδομών της Σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης:

“Είναι γνωστό ότι, πριν από περίπου τρία χρόνια, στο πλαίσιο του σχεδίου «ΑΘΗNΑ», καταργήθηκε το Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας με έδρα τη Λαμία και ιδρύθηκε, η Σχολή Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (έδρα Λαμία).

Σχολή η οποία λειτουργεί με 2 Τμήματα, αυτά της «Πληροφορικής με Εφαρμογές στη Βιοϊατρική» και της «Πληροφορικής».

Ενώ, από τις αρχές του έτους, λειτουργεί και Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, με γνωστικό πεδίο «Πληροφορική και Υπολογιστική Βιοϊατρική».

Η υποστήριξη της εύρυθμης λειτουργίας της Σχολής, πέραν του ακαδημαϊκού προσωπικού, απαιτεί τη διαμόρφωση, άμεσα, και των κατάλληλων υλικοτεχνικών υποδομών.

Προς αυτή την κατεύθυνση, από το τέλος του 2013, ανελήφθησαν συγκεκριμένες πρωτοβουλίες από τα Υπουργεία Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Δήμο Λαμιέων, παραχώρησης συγκεκριμένης έκτασης για την έναρξη κατασκευής κτιριακών υποδομών (για την Πανεπιστημιακή Εκπαίδευση, την Έρευνα και την Καινοτομία). Οι προϋποθέσεις που είχε θέσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας είχαν καλυφθεί από το Υπουργείο Οικονομικών.

Για το εν λόγο θέμα, πρόσφατα, στις 29 Απριλίου 2015, υπήρξε επιστολή του υπογράφοντος την Ερώτηση, προς τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Περιουσίας του Υπουργείου Οικονομικών (επισυνάπτεται η επιστολή), στη βάση εγγράφου του Δημάρχου Λαμιέων και του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (της 24ης Απριλίου 2015), με την οποία αποδέχονται την παραχώρηση έκτασης 105.420,40 τ.μ. από το Ταμείο Εθνικής Άμυνας και τον επιμερισμό αυτής μεταξύ του Δήμου Λαμιέων και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (όπως αποτυπώνεται σε σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα). 

Με αυτή την εξέλιξη κλείνει η σχετική πρωτοβουλία αναφορικά με την αντιμετώπιση του διαχρονικού ελλείμματος υποδομών της Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη Φθιώτιδα.

Με βάση αυτά, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί, πότε ακριβώς θα ολοκληρωθεί η διαδικασία παραχώρησης της έκτασης;”





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου