Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Ανακοίνωση ΠΑΣΥ Φθιώτιδας για Αγροτοδικεία και Κυβέρνηση

  
Σήμερα για μια ακόμα μια φορά και παρά την «Αριστερή» συγκυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛ, δικάζονται συνάδελφοι αγρότες που τόλμησαν να αντισταθούν σε ότι τους οδηγεί στην εξαθλίωση, να αντισταθούν σε όλες αυτές τις αντιλαϊκές, αντιαγροτικές πολιτικές που επιβάλλουν η ΕΕ και η νέα ΚΑΠ και ακολουθούν πιστά παλιές και νέες κυβερνήσεις.  

Παρά τις διαβεβαιώσεις του ΣΥΡΙΖΑ προεκλογικά, αλλά και της νέας ηγεσίας του Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης σε συνάντηση με την Πανελλαδική συντονιστική επιτροπή των Αγροτικών Μπλόκων, ότι δεν θα στήσει και αυτή αγροτοδικεία, προκειμένου να κάμψει τις αγωνιστικές μας διεκδικήσεις, σήμερα κάθονται στο εδώλιο του κατηγορουμένου στην Λαμία, συνάδελφοι αγρότες γιατί «τόλμησαν» να εκφράσουν την αντίθεση τους στα συμφέροντα των μεγάλων αγροτικών επιχειρήσεων, Βιομήχανων, Τραπεζιτών, και Δανειστών που θέλουν με τις πολιτικές που επιβάλλουν μέσω της ΕΕ και των ντόπιων κυβερνήσεων, να οδηγήσουν στην εξαφάνιση των φτωχή και μεσαία αγροτιά. 

Εμείς καταδικάζουμε την επιχείρηση τρομοκράτησης και ποινικοποίησης των αγώνων και τους απαντάμε ότι παρά τα αγροτοδικεία που στήνονται σε όλη την Ελλάδα, θα συνεχίσουμε ακόμα πιο αποφασισμένοι και χωρίς καμία αναμονή να μαχόμαστε ενάντια σε οποιαδήποτε αντιλαϊκή πολιτική, μνημόνιο παλιό και νέο. 

Μέσα από την κοινή μας πάλη, φτωχών αγροτών, εργατών, αυτοαπασχολούμενων, ανέργων, νεολαίας, γυναικών και των λαϊκών οικογενειών παλεύουμε για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης με στόχο την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, μέσω του κεντρικού σχεδιασμού και του παραγωγικού συνεταιρισμού της φτωχής αγροτιάς, εκμεταλλευόμενοι τις τεράστιες παραγωγικές δυνατότητες της Ελλάδας. 

Γι αυτό καλούμε κάθε εργαζόμενο, αγρότη, άνεργο, άνθρωπο του μόχθου σε παράσταση διαμαρτυρίας στις 10 του Ιούνη, στην ΔΟΥ Λαμίας και ώρα 10:00 π.μ. για να διαδηλώσουμε την αντίσταση μας στην φοροληστρική πολιτική που ψήφισε η προηγούμενη συγκυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και εφαρμόζει η τωρινή των ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ καθώς και στα προετοιμαζόμενα νέα μέτρα που είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν με την λυκοσυμμαχία της ΕΕ, την ΕΚΤ και ΔΝΤ. Διεκδικούμε: 
 •Εδώ και τώρα να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας για οικογενειακό αφορολόγητο όριο στα 20.000€ προσαυξημένο με 5.000€ για κάθε παιδί, καθώς και την κατάργηση των βιβλίων για τους αγρότες που έχουν τζίρο έως 40.000€.  • Για το 2014 με τροποποίηση του νόμου, να καθορισθεί έκπτωση φόρου μέχρι 2.500€ (ποσό που αντιστοιχεί στις 20.000 ευρώ αφορολόγητο), από το συνολικό ποσό του φόρου που αναλογεί στον κάθε αγροτοκτηνοτρόφο.  • Να μην φορολογούνται οι ενισχύσεις και οι αποζημιώσεις που λαμβάνουν οι αγροτοκτηνοτρόφοι». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου