Δευτέρα, 18 Μαΐου 2015

Το (νέο) Μνημόνιο είναι ΕΔΩ! ...στη Χώρα, στη Περιφέρεια, στο Δήμο...

[ Του ΓΙΑΝΝΗ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗ]

Kε αρχισυντάκτη

Καταλαβαίνουμε πολύ καλά όλοι, μετά από το μαρτύριο της σταγόνας, πόσο δίκιο είχαν αυτοί που ισχυρίζονταν ότι πρέπει να αρνηθούμε το χρέος. Η καπιταλιστική οικονομία έχει τους δικούς της κανόνες και η όποια κυβέρνηση θα είναι υποχρεωμένη να τους ακολουθήσει. Αποδείχθηκε ότι τα περιθώρια είναι ασφυκτικά, ακόμα και για το ενδεχόμενο αλλαγής του τρόπου εφαρμογής της αντιλαϊκής πολιτικής.
   
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την δημιουργική ασάφεια  προσπαθεί να δικαιολογήσει αυτά που έλεγε προεκλογικά και αυτά που πραγματοποιεί μετεκλογικά, αλλάζοντας θέσεις.
      
Ένα τέτοιο ζήτημα είναι και ο τουρισμός. Ο πρωθυπουργός δήλωνε πριν τις εκλογές: «Δεν συμφωνούμε με την εδραίωση των ξενοδοχείων all inclusive που σε μεγάλο βαθμό αποκόπτουν τον τουρισμού από την τοπική οικονομία». Ενώ μετεκλογικά, η υπουργός τουρισμού δηλώνει ότι: «Δεν θα υπάρξει καμία ενέργεια εις βάρος των προϊόντων all inclusive» κάνοντας μία ευχή για «κάποια διάχυση του τουριστικού προϊόντος στις τοπικές κοινωνίες» (;;;;)
          
Η περιοδεία του περιφερειάρχη και στον δήμο μας  αποδείχθηκε άδειο πουκάμισο. Το ΣΕΣ θα δόση σε περίπου 15 δήμους από 500.000 για κάποια ψιλόεργα και επιβεβαιώνεται ότι έχει τελειώσει πριν ξεκινήσει. Η τοποθέτηση του κ. Συκιώτη έδειξε ότι μάλλον δεν ήξερε ποια πολιτική υπηρετούσε και προγραμμάτιζε τόσον καιρό (για τα έργα υποδομής, λιμάνι κ.λπ.), όταν αποκλειστικά επιδοτούνται επιχειρηματικού ενδιαφέροντος δράσεις που συνδέονται με την διευκόλυνση κυκλοφορίας των κεφαλαίων.  Τα προγράμματα και οι επιδοτήσεις δεν συνδέονται με το χρέος, αλλά με το δημοσιονομικό πρόγραμμα της Ελλάδας, ενώ  η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας είναι στη θέση 2 των επιδοτήσεων και με ανύπαρκτες δημόσιες επενδύσεις.

Το νέο μνημόνιο (συμφωνία) είναι εδώ.
   
Γιάννης Φραγκούλης
Αυτοκινητιστής
Καμένα Βούρλα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου