Τετάρτη 20 Μαΐου 2015

Γιώργος Κοτρωνιάς: Η αθωωτική απόφαση υπενθυμίζει ότι η πολιτική κριτική έχει και τα όριά της


Ο πρώην δήμαρχος Λαμιέων κ. Γιώργος Κοτρωνιάς μετά την πανηγυρική αθώωση του προέδρου και των μελών της κοινωφελούς επιχείρησης του Δήμου από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Λαμίας έδωσε στην δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Όποια δόλια μέθοδο και αν χρησιμοποιήσουν δεν μπορούν να αποκρύψουν την αλήθεια. Η αλήθεια είναι ζωντανή όσο και αν προσπαθούν να την αλλοιώσουν.

Η δικαιοσύνη απάντησε και έστειλε πολλά μηνύματα… σε όλους. Δεν αθώωσε μόνο πανηγυρικά τα μέλη του ΔΣ της κοινωφελούς του Δήμου αλλά έκρινε ότι δεν υπήρχε άλλος τρόπος να καλυφτούν οι επείγουσες ανάγκες του δήμου. Έκρινε ότι το διακύβευμα με απώλεια χρημάτων από τα προγράμματα ήταν πολύ μεγαλύτερο. Ως δικαστήριο ουσίας έκρινε και αποφάσισε ότι τα μέλη του ΔΣ έκαναν το καθήκον τους και επιβεβαίωσε τον όρκο που έχουν δώσει και απέδωσε δικαιοσύνη.

Στο δικαστήριο η πρόταση της κας Εισαγγελέως ήταν όπως επίσης Αθωωτική ήταν και η απόφαση του δικαστηρίου. Αθώοι όλοι χωρίς υποσημειώσεις και αμφιβολίες αλλά με ορθή και καθαρή δικονομική κρίση.

Η δικαιοσύνη με την απόφασή της αυτή έστειλε έμμεσα και ένα μήνυμα στους “λαϊκούς δικαστές” ορισμένων social media που εκ του ασφαλούς καταδίκασαν πριν ακόμα αποφανθεί η δικαιοσύνη. Η αθωωτική απόφαση υπενθυμίζει ότι η δικαιοσύνη αποδίδεται στις δικαστικές αίθουσες. Η αθωωτική απόφαση υπενθυμίζει ότι η πολιτική κριτική έχει και τα όριά της.

Σύντομα όμως θα κληθούν και θα λογοδοτήσουν δημόσια για το σκηνικό διαπόμπευσης που έστησαν. Η σπίλωση των προσωπικοτήτων δεν περνά απαρατήρητη.

Έστειλε όμως έμμεσα και δύο μηνύματα στην Δημοτική αρχή και τους πολιτικούς συνοδοιπόρους της.

Σταμάτησε την απόπειρα της δημοτικής αρχής να μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε πεδίο ικανοποίησης απωθημένων.

Σταμάτησε την συνειδητή προσπάθεια της δημοτικής αρχής να μετατρέψει την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ρινγκ ρεβανσισμού και την υποχρέωσε να ξανασκεφτεί το ρόλο της.

Για πρώτη φορά στα χρονικά του Δήμου Λαμιέων η Δημοτική αρχή πήρε απόφαση να παρασταθεί στην ποινική δίκη ως πολιτικός ενάγων και να αξιώσει «χρηματική ικανοποίηση λόγω ηθικής βλάβης, για ποσό 44 ευρώ, καθ’ εκάστου των κατηγορουμένων» όπως δηλώνει και «για την περαιτέρω αποκατάσταση και ανόρθωση της προκληθείσης περιουσιακής της ζημίας και περαιτέρω χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης».

Το δικαστήριο απάντησε στο αίτημα αυτό αποβάλλοντας την πολιτική αγωγή, δηλώνοντάς της ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα για κάτι τέτοιο και μάλιστα αποφεύγοντας να μπει και σε λεπτομέρειες που καθιστούν την απόφασή της μη σύννομη.

Η αποβολή της Δημοτικής αρχής από κάθε διαδικασία ρεβανσισμού σε συνδυασμό με την πανηγυρική αθώωση καθιστούν εκτεθειμένους τους εμπνευστές, οργανωτές και υποβολείς τέτοιων πολιτικών πρακτικών που γυρίζουν πίσω πολλά χρόνια και θέλουν να μετατρέψουν τον Δήμο σε πλατεία Κλαυθμώνος. Η απόφαση και το σκεπτικό ουσίας του δικαστηρίου και το πολιτικό Βατερλό της Δημοτικής αρχής είναι ένα μήνυμα που οφείλει να το αντιληφθεί όσο έχει καιρό ακόμα.

Το δικαστήριο ουσίας όμως έστειλε και ένα ακόμη μήνυμα στην Δημοτική αρχή. Της επεσήμανε να σταματήσει τον στρουθοκαμηλισμό.

Το σχόλιο της κας Εισαγγελέως κατά την διάρκεια της αγόρευσής της ήταν μια μαχαιριά στην πολιτική πρακτική της νυν Δημοτικής αρχής με τις ρουσφετολογικές συμβάσεις που καταρτίζει και μάλιστα μαζικά. Της υπενθυμίζει τις υποχρεώσεις της απέναντι στο νόμο και την κοινωνία. Της υποδεικνύει να κοιτάξει τα του οίκου της. Ένα μήνυμα με πολλούς αποδέκτες. Είναι κρίμα που δεν ήταν παρούσα για να το αντιληφθεί.

Τέλος είμαστε υποχρεωμένοι να σταθούμε και στην προσπάθεια παραπληροφόρησης, πρόκλησης κοινωνικού αυτοματισμού και δημόσιας διαπόμπευσης με πρωτοβουλία της ΠΕΠΛΑ. Πρόκειται για μια συνειδητή προσπάθεια που δεν σταμάτησε ούτε απέναντι σε επιστήμονες, ούτε απέναντι σε καταξιωμένους υπαλλήλους, ούτε απέναντι σε έντιμους πολίτες.

Εξετάζοντας μία μία, τις ενέργειες φαίνεται ότι η Δημοτική αρχή μαζί με την ΠΕΠΛΑ σχεδίασαν ένα σκηνικό και προσπαθούν να το εκτελέσουν σε πολλές φάσεις. Παίρνουν απόφαση να ορίσουν δικηγόρο και καταρτίζουν κατά τέτοιο τρόπο το κείμενο της απόφασης για να περιγράφουν περίπου ως «κακούργους» τα μέλη της πρώην διοίκησης. Η ΠΕΠΛΑ βλέποντας ότι το δικαστήριο έχει ήδη αποβάλλει την πολιτική αγωγή και μάλιστα δύο ώρες μετά την αποβολή της αναλαμβάνει την τελευταία φάση και δημοσιοποιεί στα social media την απόφαση της Κοινωφελούς αποκρύπτοντας τεχνηέντως ότι ήδη το δικαστήριο είχε αποφανθεί και είχε ήδη αποβάλλει την πολιτική αγωγή.

Η χθεσινή εξέλιξη και η αθωωτική απόφαση μετά από πλήρη διερεύνηση της ουσίας της υπόθεσης μαζί με τα μηνύματα που στέλνει είναι απόλυτα ενταγμένη στο θεσμικό οπλοστάσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης ως πολιτικό όργανο. Επιβεβαιώνει τις διαχρονικές προσπάθειές μας για την δημιουργία και λειτουργία των δομών του Δήμου, επιβεβαιώνει την καταδίκη του ρεβανσισμού και το κυριότερο αποκαθιστά τις στρεβλώσεις που προσπάθησαν να επιβάλλουν οι νεόκοποι της Τ.Α. που καλούνται πλέον να απολογηθούν ενώπιον της κοινωνίας για τις δικές τους πρακτικές».
  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου