Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

« ΒΡΕ… ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ!...»

[ Του ΜΠΑΜΠΗ ΜΩΚΟΥ ]

Συνεχείς και άτεγκτα εμμονικές εως ηροστρατισμού οι διαθέσεις των πολιτικών-όλων των πολιτικών-στη χώρα. Και ο λαός,αυτός ο υπέροχος λαός, να απειλείται από πειθαναγκαστική διέλευση κάτω από …Κλαυδιανά Δίκρανα!..
     
Και αφού η Κα Ζωή συμφώνησε –επεκρότησε την πρόσληψη «κουρδιστή πιάνου» στην ΕΡΤ ,εν τέλει ,μετά από ένα εξαντλητικό ανακριτικό 10άωρο, «άφησε ελεύθερους,χωρίς…περιοριστικούς όρους!» τους Κους Τσακνή και Ταγματάρχη ,που πλέον πρέπει να νοιώθουν …ανακουφισμένοι.
   
Και μην διαννοηθεί κανείς στην ΕΡΤ να βάλλει υπότιτλους σε ποδοσφαιρικό αγώνα γράφοντας ότι « η Ελλάδα μπήκε στο μουντιάλ με το αριστερό»! Αυτό είναι«σαρκαστικό και υποτίμηση,υποβάθμιση για την αριστερά». Αυτό με μακαρθικό, επιτιμιτικό  ύφος είπε η Κα Πρόεδρος σε σχετική επιτροπή της Βουλής. Βρέ τι γίνεται!...
       
Ηρθε η ώρα που η  casual  διαπραγμέτευση φθάνει στο τέλος της. Ερχεται, κατά τα φαινόμενα ,καινούργιο φορολογικό Dress Code.Μάλλον για φορολογικό.. .τυφώνα θα πρόκειταιι.(Κάπως αλλιώς θα λέγεται,αλλα άμα το γράψουμε ,θα πάμε… φυλακή).
      
Κι΄αφού τα ΑΤΜ λειτούργησαν κι’ αυτή τη φορά,οι Ελληνες οφείλουμε να είμαστε ήσυχοι ,υπερήφανοι και…ευγνώμονες  προς προς τον Βαρουφάκη που το πρωί έβαλε φόρο στις αναλήψεις από τα ΑΤΜ,και στις 4 το απόγευμα τα …μάζεψε. Αλαλούμ,τραγέλαφος,τρικυμία…μύλος… «Της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη» ,όπως λέει και ο λαός.Του.. Δανδή υπουργού μας …καλαμπούρι και…καμώματα!...
             
Κατά τα λοιπά  οφείλεται Conditionality (αξιολόγηση) λοιπόν του Ελληνα σαν συνετού και ευπειθούς σε κάθε κυβερνητική προσταγή, αλλά και  σε ,κατά τον Κο υπουργό  «επαρκή ευελιξία διαθέσεων».
                          
Μόνο που σήμερα την…αξιολόγηση (σαν λέξη φτού πιπέρι!), αρχίζει πλέον να την κάνει τώρα για την κυβέρνηση ο κόσμος.Κι’ ο κόσμος δεν αστειεύεται.Τώρα ξέρει πως «ο,τι συμβαίνει,κάτι σημαίνει»!.. Τα με παρρησία ανακριβώς υπεσχημένα λογίζονται πλέον η ως «σχήματα λόγου» η ως «λελογισμένες συνήθεις προεκλογικές υπερβολές».Δηλαδή «κρεμάστε τον αδελφό μου γιατί εγώ…ζαλίζομαι!...».Ολα αυτά όμως τα φληναματικά λογίδρια ,δυστυχώς,παράγουν όχι μόνον πολιτικές αλλά και έννομες συνέπειες
       
Ηδη , σε αχαρτογράφητα νερά,πέρα από επικοινωνιακά οπλοστάσια και διακριτές εσωτερικές κομματικές  δονήσεις,ωρισμένοι από τους …φρέσκους  …ταγούς μας αποφεύγουν υποβολιμιαία  και  επιδεικτικά να αντικρύσουν κατάματα τον ωμό…πραγματισμό.
           
Αδυνατώ  να λησμονήσω τι ακούγαμε πρίν από καποιους μήνες: Κουίνσλιγκς, Προδότες, Δοσίλογοι, Λογοθετόπουλοι, Τσολάκογλου κ.α. (Ουδέν σχόλιον…). Μίλησε και ο Πρωθυπουργός  στη  γενική συνέλευση του ΣΕΒ, όπου συναποδέχθηκε τα 82 σημεία και τις 11 κατευθύνσεις των βιομηχάνων.(Αλλά που να τα γνωρίζει αυτά ο κοσμάκης;)
   
Το αεροδρόμιο Μακεδονία ,στη Θεσσαλονίκη έφτασε σε σημείο να μην διαθέτει στοιχειώδη υλικά καθαρισμού και για …χαρτί υγείας προσφεύγει σε…χορηγούς!..Σύντροφοί τι γίνεται; Ο,τι κατακρίναμε ,τώρα το…εγκρίνουμε;   

Στο Νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη ,τους ασθενείς αντί για νοσηλευτές και τραυματιοφορείς τους υποδέχονται …υδραυλικοί!..Βρέ τι γίνεται;
       
Κι’ αν (χτύπα ξύλο) χρειαστεί να πάτε σε κανένα νοσοκομείο ,για καλό και για κακό, πάρτε μαζί σας καμιά μαξιλαροθήκη και κανένα ζευγάρι σεντόνια.
        
Επιμένετε εμμονικά πως «ανέκαθεν οι διαφωνίες στην αριστερά είναι …«οξυγόνο».Σωστό.Ανεβήκατε …ιλιγγιωδώς και τώρα κυβερνάτε. Υπάρχει διαφορά. Πλέον δεν είστε …κομματίδιο συνεχούς ανατρεπτικής διαμαρτυρίας. Και βέβαια ,κατά πάγια κινηματική λογική σας, σας συνέχει βαθύ αίσθημα-συναίσθηση παντοίω τρόπω περιφρούρησης του κομματικού σας χώρου.Υπαινικτικά, περίπου αγνοώντας τις λαικές…οιμωγές, διακατεχόμενοι από ακραίο επικοινωνιακό μεθύσι(«Ντεφορματσάγια»τη λένε κάποιοι κάπου αλλού ,πολύ κοντά μας),κινείστε ατέρμονα, επιμόνως ανάμεσα σε υπερβατική ,εως μεταφυσική διάθεση και διαρκείς παραινέσεις του τύπου «ηρθε η ώρα να ξεφοβηθούμε».Αποτέλεσμα να αιωρείσθε ανάμεσα σε στρατηγική αμηχανία εως …αποδρομής!..Και βέβαια συνθετικά  ο ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκερασμός από διαφορετικές…μήτρες.Το έχουμε εμπαιδώσει. Κανείς δεν σας ζητά…μετάλλαξη.Ρεαλισμό απαιτεί.
         
Επί πλέον ισχυρίζεστε εμφατικά πως «θα είναι ιστορικό παράδοξο να κληθεί η αριστερά μετά από 140 χρόνια να εφαρμόσει αντικοινωνικό πρόγραμμα».Σωστό.Προσέξτε όμως μήπως με την πολιτική και λογική σας αναδειχθείτε σε …ρομφαία ευρωσκεπτικισμού!..Προσέξτε πολύ. Ο κίνδυνος ελοχεύει. Αλλο κυβερνητισμός και άλλο ιδεοληπτικές φαντασιώσεις. Ο κίνδυνος είναι μεγάλος και είναι μπροστά.(Την ώρα μάλιστα που διακηρύσετε την ακλόνητη πίστη σας στον φιλοευρωπαισμό).
                
Λοιπόν, εμένα δεν με ενοιάζει τι συμφωνία θα υπογράψετε η δεν θα υπογράψετε και αν θα την πείτε «συμβόλαιο» η μνημόνιο.(Προσωπικά αλλωστε πιά τι θα χάσω; Τις …αλυσίδες μου;
         
Να κυβερνήσε τε θέλω .(Αν μπορείτε).Και να ανακαλέσετε όπως μου είχατε υποσχεθεί ό,τι και όποιο μέτρο είχαν εφαρμόσει οι προηγούμενοι που με έφερε σ’ αυτή την κατάσταση.Αυτό θέλω.Αλλωστε μου το είχατε υποσχεθεί και γι’ αυτό  σας ψήφισα.Εγώ ,ένας πολίτης.Για να μην εχω τύψεις που για μια ακόμα φορά χαλάλισα την ψήφο μου.
             
Αλλιώτικα ,πέστε μου ,να κάνω το…κουμάντο μου…Μου είχατε πεί πως έχετε τον τρόπο σας. Να το δώ και να μην το πιστέψω….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου