Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Ερώτηση Σταϊκούρα για τα προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας

  
Ο Βουλευτής Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστος Σταϊκούρας, παρέδωσε σήμερα στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας Επίκαιρη Ερώτηση, η οποία πρόκειται να κατατεθεί αύριο σχετικά με τα προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.

Ακολουθεί το κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:


Επίκαιρη Ερώτηση
προς το Υπουργείο Υγείας
 
Τετάρτη, 6 Μαΐου 2015
 
Θέμα: Προβλήματα λειτουργίας του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας.
 
Η Κυβέρνηση, προκειμένου να καλύψει τις πιεστικές ταμειακές ανάγκες της χώρας, ως αποτέλεσμα - το τελευταίο τρίμηνο - και της πορείας σε συνθήκες «ομίχλης» από ασάφεια, ανασφάλεια και αβεβαιότητα, έχει προχωρήσει σε εσωτερική στάση πληρωμών, η οποία και οδηγεί σε «ασφυξία» την οικονομία.
 
Ήδη, αυτή εκτιμάται ότι υπερβαίνει τα 2 δισ. ευρώ, τόσο από τον Τακτικό Προϋπολογισμό όσο και από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.
 
Ενδεικτικά αλλά χαρακτηριστικά, οι δαπάνες κάλυψης ελλειμμάτων νοσοκομείων και εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών τους διαμορφώθηκαν στα 43 εκατ. ευρώ το 1o τρίμηνο του 2015, από 500 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο τρίμηνο του 2014.
 
Ενώ δεν δόθηκε ούτε 1 ευρώ το μήνα Μάρτιο. Αντίστοιχη είναι η εκτίμηση και για τον Απρίλιο.
 
Αυτή η εικόνα έχει ορατές αρνητικές συνέπειες στη λειτουργία των Νοσοκομείων. Μεταξύ των οποίων και στο Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας.
 
Νοσοκομείο το οποίο, τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα και με τις Ερωτήσεις 929/18.03.2015 και 1728/15.04.2015 τις οποίες κατέθεσα, και οι οποίες δεν έχουν ακόμη απαντηθεί, παρουσιάζει πολλά, μεγάλα, διευρυνόμενα και διογκούμενα προβλήματα.
 
Συγκεκριμένα, εμφανίζονται σημαντικές, πρωτόγνωρες ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και φάρμακα, η ενίσχυση του ιατρικού και τεχνολογικού εξοπλισμού - που είχε δρομολογηθεί το 2014 - «καρκινοβατεί», ενώ το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό είτε δεν επαρκεί είτε έχει φτάσει στα ανθρώπινα όριά του.
 
Γεγονός που επιβεβαιώνεται και από σχετική Επιστολή της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Φθιώτιδας (5.5.2015).
 
Κατόπιν των ανωτέρω,
 
ΕΡΩΤΑΤΑΙ και πάλι
ο κ. Υπουργός:
 
Σε ποιές ενέργειες προτίθεται να προβεί το Υπουργείο Υγείας ώστε να αντιμετωπισθούν τα μεγάλα προβλήματα που εμφανίζει σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας;
 
Ο Ερωτών Βουλευτής
Χρήστος Σταϊκούρας

1 σχόλιο:


















  1. ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΣ Ο ΧΡΗΣΤΑΚΗΣ
    ΤΙ ΣΥΝΕΒΕΙ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
    ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΤΑ ΛΑΘΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΡΑΦΗΚΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΗΤΤΑ
    ΚΑΙ ΤΟ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΕΓΡΑΨΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΧΑΙΔΕΨΑΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΦΙΛΙΚΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΖΗΤΑΕΙ ΣΤΗΡΙΞΗ
    ΛΕΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ ΠΟΤΕ
    ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΣΙΠΑ.΄΄


    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου