Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

"Σχολείο και εξετάσεις σε ...πρώτο πλάνο"

  
Μαθητές, γονείς και Εκπαιδευτικοί έδωσαν το παρόν στην συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο «Παπακώστειο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας « το πρωί  του Σαββάτου και είχε  ως θέμα της   «Το σχολείο και οι εξετάσεις ..σε πρώτο πλάνο». 
Την εκδήλωση διοργάνωσε η Δημόσια Βιβλιοθήκη Αμφίκλειας, το Λύκειο Αμφίκλειας και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Λυκείου Αμφίκλειας  και κεντρική ομιλήτρια ήταν η συμβουλευτική ψυχολόγος κα Χριστίνα Ρασιδάκη.
Στην διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αντιμετωπίζουν οι έφηβοι την περίοδο των εξετάσεων στο σχολειό , μια ομολογουμένως δύσκολη περίοδο, μια δύσκολη περίοδο που έχουν την ανάγκη βοηθείας και συμπαράστασης από γονείς και εκπαιδευτικούς . 
Η όλη ισορροπία που διαμορφώνεται μεταξύ γονέων , εκπαιδευτικών και εφήβων είναι πολύ εύθραυστη ειδικά όταν οι τελευταίοι έχουν να αντιμετωπίσουν εξετάσεις στις οποίες πρέπει να φανούν αντάξιοι των προσδοκιών που οι πρώτοι τους  έχουν  δημιουργήσει .  
Συζητήθηκαν θέματα  και τεχνικές που θα πρέπει  τα παιδιά να γνωρίζουν αλλά  και οι γονείς και θα τους βοηθήσουν να ανταπεξέλθουν με επιτυχία  στην διαδικασία των εξετάσεων .            







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου