Κυριακή, 3 Μαΐου 2015

Αλλάζει το ΥΠΕΣΔΑ τον τρόπο δημοσίευσης αποφάσεων του δημοσίου σε ΦΕΚ


Από την 1η Ιουλίου μπαίνει σε εφαρμογή η απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης Γιώργου Κατρούγκαλου, σύμφωνα με την οποία δεν θα γίνονται δεκτά προς δημοσίευση σε ΦΕΚ, έγγραφα και πράξεις υπουργείων, γενικών γραμματειών, ανεξάρτητων αρχών, αποκεντρωμένων διοικήσεων και περιφερειών, σε περίπτωση που δεν φέρουν προηγμένη ηλεκτρονική υπογραφή και χρονοσήμανση (με τη χρήση τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας).

Σημειώνεται δε ότι αντίστοιχη υποχρέωση θα έχουν και οι δήμοι και τα νομικά πρόσωπα από την 1η Ιουλίου 2016.

Όπως έχει επισημάνει ο κ. Κατρούγκαλος, ο ρόλος του Εθνικού Τυπογραφείου στη λειτουργία του κράτους είναι νευραλγικός, ενώ με βάση τα παραπάνω το Εθνικό Τυπογραφείο επιδιώκει την επιτάχυνση με κάθε τρόπο αυτών των διαδικασιών που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά του και κυρίως με την καθιέρωση της χρήσης τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας.

Όπως έχει αναφέρει ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, παρά τις παλαιότερες ρυθμίσεις, ελάχιστοι φορείς εφαρμόζουν την ηλεκτρονική διακίνηση εγγράφων, ενώ είχε σημειώσει ότι ο πολύπλοκος, παραδοσιακός και αναντίστοιχος με τα διαθέσιμα σήμερα σύγχρονα μέσα, τρόπος αποστολής των προς δημοσίευση πράξεων, συνεπάγεται μεγάλη ταλαιπωρία, κόστος και καθυστερήσεις, ιδίως για τους φορείς και το Εθνικό Τυπογραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου