Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Ανακοίνωση ΕΑΜ για το αποτέλεσμα των εκλογών για το ΔΣ της ΛΑΡΚΟ




ΕΑΜ              
19/10/2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

Το ΕΑΜ απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναδέλφους που μέσα σε συνθήκες πόλωσης, τρομοκρατίας και ρουσφετολογίας γύρισαν την πλάτη στον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό και με κριτήριο τα συμφέροντα των εργαζομένων ψήφισαν το ΕΑΜ.
Όσο αφορά το ποιες παρατάξεις θα εκπροσωπήσουν τους εργαζόμενους στο ΔΣ της ΛΑΡΚΟ, το γενικό, σε όλα τα εργοτάξια αποτέλεσμα των εκλογών, είναι αρνητικό. Δεν θα έχουμε κανένα όφελος από την παρουσία που θα έχουν στην Διοίκηση οι εκλεγμένες παρατάξεις της ΔΑΚΕ και της ΣΕΛ (πρώην ΠΑΣΚΕ  -  ΜΕΤΑ). Θα συνεχίσουν να μας έχουν στα σκοτάδια και την παραπληροφόρηση.
Παρ’όλα αυτά, το αποτέλεσμα των εκλογών στην Λάρυμνα βγάζει και θετικό μήνυμα αλλά και βοηθά να σπάσουν ορισμένα λανθασμένα «στερεότυπα» στην συνείδηση πολλών συναδέλφων.

Το θετικό είναι ότι το ΕΑΜ που έχει ξεκάθαρες θέσεις, που με συνέπεια στέκεται απέναντι στις Κυβερνήσεις και Διοικήσεις του κεφαλαίου, που τα δίκαια και ρεαλιστικά αιτήματα των εργαζομένων τα βαστά ψηλά, δεν τα παζαρεύει και με ευλάβεια σας ενημερώνει για τα πάντα, διατήρησε και αύξησε τις δυνάμεις του.
Το θετικό είναι, ότι σε οποιαδήποτε αντεργατική επιλογή της Διοίκησης και της Κυβέρνησης οι εργαζόμενοι μπορούμε να συσπειρωθούμε γύρω από το ΕΑΜ  σε σωστό προσανατολισμό.
Οι 200 περίπου λιγότεροι ψήφοι που είχε η ΔΑΚΕ, θεωρούμε πως μπορεί να αποτελέσει παράδειγμα στο λανθασμένο «στερεότυπο» που έχουν πολλοί συνάδελφοι, πως οι παντοδυναμίες δεν γκρεμίζονται. Είναι ένα παράδειγμα που αποδεικνύει στην πράξη πως όταν θελήσουν οι εργαζόμενοι τα πάντα μπορούν να γκρεμίσουν. Το ζήτημα όμως δεν είναι μόνο αν θα γκρεμίσουμε το παλιό, το φθαρμένο, το ξεφωνημένο. Το ζήτημα είναι και το τι θα κτίσουμε, θα δυναμώσουμε. Από αυτήν την άποψη οι μετάγγιση ψήφων από την ΔΑΚΕ στο ΜΕΤΑ δεν αποτελεί αλλαγή πλεύσεις του συνδικαλιστικού κινήματος στην ΛΑΡΚΟ, δεν αποτελεί αλλαγή προς όφελος των εργαζομένων. Το μόνο που αποτελεί είναι η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος, είναι άλλα πρόσωπα, άλλη παράταξη, στην λογική όμως του κυβερνητικού  εργοδοτικού - συνδικαλισμού.
Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι
Το επόμενο διάστημα και η ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ θα προσπαθήσουν να πολώσουν το κλίμα μεταξύ των εργαζομένων. Η ΔΑΚΕ για να σταματήσει την αιμορραγία δυνάμεων μπορεί να πετάξει και καμιά κορόνα ψευτοεπανάστασης καλώντας μας σε αγώνες, πάντα όμως στο μετρό των διαλόγων, στο μετρό που δεν θίγονται τα συμφέροντα των αφεντικών της ΛΑΡΚΟ.
Το ΜΕΤΑ πατώντας πάνω στις επιλογές της κυβέρνησης, που είναι και αυτές στα πλαίσια των αφεντικών της ΛΑΡΚΟ, θα υπονομεύσει τον ταξικό προσανατολισμό και τις δυνάμεις που τον στηρίζουν, όπως το ΕΑΜ και θα αξιοποιήσει την αντιΔΑΚΕ ρητορεία για να γίνει “χαλιφης” στην θέση του χαλίφη που έχει ως σήμερα η ΔΑΚΕ.
Η πείρα, η ιστορία, η ίδια η ζωή, διδάσκει πως οπότε οι εργαζόμενοι συσπειρωθήκαν γύρω από το έναν ή τον άλλον πόλο του κυβερνητικού - εργοδοτικού συνδικαλισμού για αναδείξουν ποια παράταξη θα κάνει συνδιοίκηση με την ΛΑΡΚΟ, έχασαν. Είδαν το δέντρο και έχασαν το δάσος. Η ουσία δεν είναι να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι με τους μεν ή τους δε, να νιώθουν ή να λένε ότι είναι «δεξιοί» ή «αριστεροί», ότι είναι «δικός τους» ή με «τους άλλους» περιμένοντας μικρορουσφέτια, που επί της ουσίας είναι δικαιώματα των εργαζομένων που εμπορεύεται ο κυβερνητικός - εργοδοτικός συνδικαλισμός για πελατειακές σχέσεις.
Η ουσία είναι να συσπειρωθούμε απέναντι στην στρατηγική του κεφαλαίου στην ΛΑΡΚΟ με όλα τα “¨πρόσωπα” που αυτό χρησιμοποιεί.  Απαλλαγμένοι από τις αυταπάτες των διαλόγων, της ρουσφετολογίας και του συμβιβασμού με το μικρότερο κακό. Συσπείρωση σε αυτήν την βάση μπορεί να εξασφαλίσει μόνο το ΕΑΜ γιατί πολύ άπλα, σε αντίθεση με την ΔΑΚΕ και το ΜΕΤΑ  δεν στηρίξαμε ποτέ κυβερνήσεις του κεφαλαίου, είμαστε εναντία στην ΕΕ, πιστεύουμε πως τα πάντα τα παράγουμε  οι εργαζόμενοι και ανήκουν σ΄εμάς και όχι στους καπιταλιστές.
Επειδή πάντα η πράξη πρέπει να είναι το κριτήριο βγάλτε συμπέρασμα. Το ΕΑΜ συσπειρωμένο στο ΠΑΜΕ σας καλεί σε γενικό ξεσηκωμό. Σε αντίθεση με τον κυβερνητικό -εργοδοτικό συνδικαλισμό που θεώρει τα μνημόνια ως «αναγκαίο κακό», σας καλούμε. Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ για να μην γκρεμίσουν ότι απόμεινε . Όλοι στην Πλατεία ΠΑΡΚΟΥ στην ΛΑΜΙΑ την Πέμπτη 22/10 στις 19:30. Καλούμε το ΔΣ  Σωματείου να πάρουμε απόφαση για συμμετοχή στην Πανεργατική απεργία στις 12/11.
Μπροστά μας έχουμε μέτωπα και στον χώρο μας στην βάση της αντεργατικής πολιτικής της Κυβέρνησης. Είναι η ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, το δουλεμπόριο των εργολαβιών που ετοιμάζονται να ξανά αλλάξουν εργολάβους, η Ε.Σ.Σ.Ε  που ήδη μας καλεί η Διοίκηση να κουβεντιάσουμε την Τετάρτη 21/10 (διαρρέει πως θα ζητήσει περικοπές).
Συναδέλφισσες  Συνάδελφοι
Το ΕΑΜ θα μπει μπροστά για να οργάνωση του αγώνα ώστε να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας. Δεν χωρών εκπτώσεις στα δικαιώματα μας. Η επαναπρόσληψη του συναδέλφου Δαλάκα αποδεικνύει στην πράξη πως όταν δεν λυγίζεις στην αδικία, όταν επιμένεις να παρθεί πίσω μια απόλυση , έρχονται και τα αποτελέσματα. Καλώς ξαναγύρισε ο συνάδελφος στην εργασία του  και “Σιδεροκέφαλος”.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ ΕΑΜ

1 σχόλιο:

  1. Το αποτέλεσμα των εκλογών για το ΔΣ της ΛΑΡΚΟ δείχνει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το πάρτυ προσλήψεων ημετέρων που έχει γίνει στην εταιρία όλα αυτά τα χρόνια.

    Πρώτη δύναμη η ΔΑΚΕ.

    Θα μας εξηγήσει κάποιος από τη ΝΔ (ο κ. Σταϊκούρας ίσως;) το πως βρέθηκαν τόσοι Νεοδημοκράτες διορισμένοι στη ΛΑΡΚΟ;;;

    Κατά τα άλλα δεν γίνονται διορισμοί...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου