Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015

Δήλωση Χρήστου Σταϊκούρα για την εκλογή Πρόεδρου στη ΝΔ




Δήλωση του Βουλευτή Φθιώτιδας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Χρήστου Σταϊκούρα, σχετικά με την εκλογή Πρόεδρου στη Νέα Δημοκρατία:

«Η Ελλάδα, από τις αρχές του 2015, με Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ υπό τον κ. Α. Τσίπρα, «λιμνάζει» βυθιζόμενη, αναλώνοντας χρόνο και πόρους, σε ένα ευρύτερο περίγυρο υψηλών κινδύνων.

Η ανεπάρκεια της Κυβέρνησης να διαχειριστεί το υψηλής αβεβαιότητας εσωτερικό και εξωτερικό περιβάλλον, αναδεικνύει τον σημαντικό ρόλο που έχει για τη χώρα η Νέα Δημοκρατία.

Η Νέα Δημοκρατία, το Ελληνικό Κόμμα της Κεντροδεξιάς, με τον διαχρονικά δικαιωμένο ιδεολογικό και πολιτικό πυρήνα της, αυτόν του ριζοσπαστικού, του κοινωνικού φιλελευθερισμού και της κοινωνικής οικονομίας της αγοράς. 

Η Νέα Δημοκρατία που πρεσβεύει και υπηρετεί την αρμονική ισορροπία οικονομικής αποτελεσματικότητας και κοινωνικής δικαιοσύνης, για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης, της απασχόλησης και της κοινωνικής συνοχής.

Η Νέα Δημοκρατία, που τα τελευταία 41 χρόνια, πέρα από τις δημιουργικές κριτικές αλλά κυρίως τις σκόπιμες «υποτιμήσεις» του ρόλου της, έχει την πιο επωφελή για τη χώρα συμμετοχή στη μεταπολιτευτική δημόσια ζωή, συγκριτικά με τα άλλα πολιτικά κόμματα.


Που έχει χαράξει τους άξονες της στρατηγικής της χώρας.

Που υπηρετεί, αδιαλείπτως, το πατριωτικό καθήκον.

Που έχει υπάρξει πρωτοπόρος και αυθεντικός εκφραστής του ευρωπαϊκού προσανατολισμού.

Που έχει αποδείξει, διαχρονικά, ότι μπορεί, σε κρίσιμες στιγμές για την πατρίδα, να εστιάζει στο σημαντικό και να υπηρετεί το πρωτεύον.

Αυτό το Κόμμα έχει δρομολογήσει τη διαδικασία εκλογής του Προέδρου του.

Υποψήφιοι είναι τέσσερα στελέχη της.

Τιμώ και εκτιμώ και τους τέσσερις υποψηφίους και, προφανώς, σέβομαι απολύτως το δικαίωμα επιλογής που έχει το κάθε μέλος ή φίλος που θα συμμετάσχει στη διαδικασία.

Σε ότι με αφορά, ως μέλος και Βουλευτής, απορρίπτοντας το ρόλο του «επιτήδειου ουδέτερου», και σταθμίζοντας τις ανάγκες της χώρας και του Κόμματος, τους αντικειμενικούς περιορισμούς και τα πολιτικά χαρακτηριστικά των υποψηφίων, προκρίνω την υποψηφιότητα του κ. Ευάγγελου Μεϊμαράκη.

Εκτιμώ ότι ο κ. Μεϊμαράκης παρέχει εγγύηση ότι η Νέα Δημοκρατία, στην κρίσιμη περίοδο που διανύουμε, σε συνθήκες δημοκρατικής ενότητας, συνθετικής πολυσυλλεκτικότητας και αποτελεσματικότητας, θα προχωρήσει άμεσα, ταχύτατα και συντεταγμένα, στα εξής: 

1ον. Στην ενιαία και αποτελεσματική άσκηση του ρόλου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εντός Βουλής και εκτός αυτής, στην κρίσιμη περίοδο που ήδη βρισκόμαστε και θα ακολουθήσει.

2ον. Στη θεσμική, δομική και λειτουργική διεύρυνση και εμβάθυνση της εσωκομματικής δημοκρατίας και στο πραγματικό άνοιγμα του Κόμματος στην έκφραση νέων ρευμάτων ιδεών, σκέψεων και κοινωνικών δυνάμεων. Αυτά αποτελούν αναγκαία συνθήκη για δημιουργική ένταξη νέου ανθρώπινου δυναμικού και για ίσες ευκαιρίες στη διαδικασία αξιοκρατικής στελέχωσης του Κόμματος. 

3ον. Στην ποιοτική και αποτελεσματική, οργανωτική και προγραμματική προετοιμασία του Κόμματος ώστε, σε βραχύ χρονικό διάστημα, με δεδομένη τη ρευστότητα, να είναι ακόμη πιο έτοιμο για κάθε ενδεχόμενη πολιτική εξέλιξη. 

4ον. Στον «εφοδιασμό» της Ελληνικής κοινωνίας με νέο συλλογικό όραμα, σύγχρονο σύστημα αξιών, στρατηγικό πολιτικό σχέδιο, πρόγραμμα και κουλτούρα συνεννόησης.  

Θεωρώ ότι όλα τα μέλη και οι φίλοι κατανοούμε ότι η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι πολιτικά θελκτική, ισχυρή δύναμη ευθύνης, σταθερότητας και προοπτικής, ώστε, ακόμη και για τους πολίτες που δεν την έχουν προτιμήσει μέχρι τώρα στις εκλογικές αναμετρήσεις, να αποτελέσει ορθολογική επιλογή και όχι μόνο «ύστατη πολιτική καταφυγή».

Γι’ αυτό οφείλουμε να φέρουμε σε πέρας τη δημοκρατική διαδικασία της εκλογής Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με πολιτικό πολιτισμό, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στην Πατρίδα και με αναγνώριση της μακράς και επωφελούς για τη χώρα ιστορικής διαδρομής του Κόμματος. 

Στη Νέα Δημοκρατία, η επόμενη ημέρα πρέπει να μας βρει περισσότερους, με ψυχική ενότητα, υποδειγματική πολιτική συνοχή και διαθέσιμους για συντεταγμένες δημιουργικές δράσεις.»

5 σχόλια:

  1. Την προηγούμενη φορά οι ίδιοι άνθρωποι, με τα ίδια κριτήρια, είχαν υποστηρίξει τον Σαμαρά. Όπως αποδείχτηκε όμως το αποτέλεσμα της επιλογής εκείνης ήταν η υπό την ηγεσία Σαμαρά δραματική συρρίκνωση της ΝΔ μέχρι σήμερα. Το κριτήριο τότε ήταν λάθος. Ο Σαμαράς με την αλλοπρόσαλλη πολιτική του δημιούργησε τους ΑΝΕΛ, δυνάμωσε τη Χρυσή Αυγή και ανέδειξε το Ποτάμι. Με τον Μεϊμαράκη που σήμερα μας πλασάρει η ίδια ομάδα ανθρώπων τι να περιμένουμε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΧΡΗΣΤΟ! ΕΤΣΙ.....ΤΟΠΟ ΣΤΑ ΝΙΑΤΑ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕΪΜΑΡΑΚΗ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΚΙ Ο... ΤΣΙΠΡΑΣ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Εχεις χρονο χρηστακη να προτεινεις την υποψηφιοτητα και του κωστα μητσοτακη.ακομη ζωντανος ειναι και απ τον μειμαρακη λιγο μεγαλυτερος.... αχ ρε νεα δημοκρατια πως σε καταντησαν..?θα βγει το φαντασμα του γερου καραμανλη και θα σας παρει και θα σας σηκωσει!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν με κάποιο τρόπο βρισκόταν σήμερα εδώ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής θα είχε ρίξει πολλές κλωτσιές. Ο Εθνάρχης έφτιαξε ένα κόμμα αρχών και ήταν ενάντια στη βασιλεία, δηλαδή στη κληρονομική εξουσία. Σήμερα κάθε άλλο από κόμμα αρχών έχουν καταντήσει τη ΝΔ οι αυτοπροσδιοριζόμενοι κληρονομικοί "διάδοχοι" του Εθνάρχη. Αλλά είπαμε: Σε όποιον ο Θεός δεν δίνει παιδιά, δίνει ο διάβολος ανίψια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου