Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2012

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας: Όλοι στη Γενική Απεργία της 18ης Οκτωβρίου!


Η αυριανή Γενική Απεργία συμπίπτει χρονικά με την επέτειο της απελευθέρωσης της Λαμίας από τον ΕΛΑΣ και τον πρωτοκαπετάνιο του και άξιο τέκνο της πόλης μας, Άρη Βελουχιώτη.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Φθιώτιδας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους άνεργους και σύσσωμο τον Φθιωτικό λαό να συμμετάσχει αύριο Πέμπτη 18 Οκτωβρίου στη Γενική Απεργία που έχει προκηρυχτεί σε όλη τη χώρα. Στην πόλη της Λαμίας, όλοι στη συγκέντρωση των Πρωτοβάθμιων Σωματείων στις 10.30 το πρωί στην Πλατεία Διάκου.

Ας είναι η αυριανή Γενική Απεργία το ξεκίνημα της ανατροπής της υποτελούς, πραξικοπηματικής συγκυβέρνησης ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ έχει από καιρό θέσει και συνεχίζει να επαναλαμβάνει ως άμεσους πολιτικούς στόχους για τη σωτηρία του λαού την:

- Άμεση μονομερή καταγγελία  του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων και την κατάργηση όλων των μνημονιακών νόμων.
- Τη μονομερή διαγραφή του χρέους.
- Την έξοδο από το Ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση
- Την εθνικοποίηση των Τραπεζών και των στρατηγικών επιχειρήσεων.
- Τις αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις και την απαγόρευση των απολύσεων.
- Τον εργατικό, λαϊκό έλεγχο παντού από τον οργανωμένο λαό και τα όργανά του.
- Την νόμιμοι των μετανάστων και των προσφύγων.
- Την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της κοινωνίας, με κοινωνικό σχεδιασμό, δημόσια - κοινωνική ιδιοκτησία και σεβασμό του περιβάλλοντος.
- Τη στήριξη της αγροτιάς για διατροφική επάρκεια και αναγέννηση της υπαίθρου ενάντια στην ΕΕ, τους τραπεζίτες και τους μεγαλέμπορους.

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη σωτηρία του λαού είναι οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι και όλοι εκείνοι που βιώνουν τα καταστροφικά αποτελέσματα αυτής της εγκληματικής πολιτικής, να επιβάλουν τη δική τους κυβέρνηση και τη δική τους εξουσία απέναντι στην εξουσία του κεφαλαίου και της ΕΕ.  

Η μεγαλειώδης αντίσταση των αγωνιστών του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, οι οποίοι απελευθέρωσαν τη πόλη της Λαμίας στις 18 Οκτωβρίου του 1944 μας απέδειξε πως ο κόσμος δεν αλλάζει με προσευχές.

Όλοι και όλες στους δρόμους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου