Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Ένοπλη ληστεία το πρωί σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αταλάντη

Ένοπλη ληστεία είχαμε σήμερα με το "καλημέρα"  σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, στην Αταλάντη. 
Λίγο μετά τις 8.30 το πρωί, δύο άτομα μπήκαν στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Αταλάντη της Φθιώτιδας και με την απειλή όπλων, πήραν άγνωστο, μέχρι στιγμής, χρηματικό ποσό και διέφυγαν με κλεμμένο αυτοκίνητο.
Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο ένας ληστής φορούσε μαντήλι στο πρόσωπο και φαινόταν μόνο τα μάτια, ήταν παχουλός, περίπου 55 ετών και κρατούσε Καλάσνικοφ. Ο άλλος ήταν ψηλός αδύνατος, φορούσε ξανθιά περούκα, είχε φουλάρι στο λαιμό και κρατούσε πιστόλι.
<<Ληστεία. Τα λεφτά γρήγορα. Μην καθυστερείτε.>>, φώναξε ο πρώτος με το Καλάσνικοφ, ενώ ο άλλος έτρεξε και μάζεψε όσα χρήματα υπήρχαν εκείνη την ώρα στα ταμεία (περίπου 7.000 ευρώ).  Το όλο σκηνικό δεν κράτησε περισσότερο από ένα λεπτό. 
Στη συνέχεια οι δύο ληστές μπήκαν στο κλεμμένο αυτοκίνητο, που είχαν απ΄ έξω και έφυγαν προς Κυπαρίσσι. 

Το αυτοκίνητο με το οποίο διέφυγαν οι δύο ληστές είναι ένα μαύρο Alfa Romeo 155 το οποίο και αναζητά η αστυνομία, ενώ στήνει μπλόκα στην εθνική και στο επαρχιακό οδικό δίκτυο προς εντοπισμό των δύο ληστών.
Απορίας άξιον είναι βέβαια πως κατόρθωσαν οι δύο ληστές να εισέλθουν και πολύ περισσότερο να διαφύγουν από την τράπεζα, καθώς το υποκατάστημα διαθέτει διπλές πόρτες ασφαλείας με αλεξίσφαιρα τζάμια και με απόλυτα ελεγχόμενη ροή εισόδου - εξόδου από αυτό.
Λογικά οι ληστές ή τουλάχιστον ο ένας θα έπρεπε να είχε παγιδευτεί στις πόρτες ασφαλείας του υποκαταστήματος.
Αν δεν λειτουργεί το σύστημα αυτό τότε γιατί το έχουν; Υπάρχει απλά για να ταλαιπωρεί τους υπερήλικες και τους συνταξιούχους πελάτες της τράπεζας κατά την είσοδο τους στο υποκατάστημα;
Πέραν αυτού υποτίθεται πως οι πελάτες της τράπεζας ήταν απόλυτα ασφαλείς κατά τις συναλλαγές τους στο υποκατάστημα. Οι ληστές θα μπορούσαν να ληστέψουν ή και να βλάψουν και πελάτες της τράπεζας. Η σημερινή ληστεία έδειξε περίτρανα πως το σύστημα ασφαλείας απλά και μόνο ταλαιπωρεί τους πελάτες και μόνο ασφάλεια δεν τους προσφέρει. Πόσο μάλλον στο προσωπικό της ίδιας της τράπεζας.
Ωστόσο κάποιος θα πρέπει να μας πει γιατί το σύστημα ασφαλείας δεν λειτούργησε...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου