Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Μήνυμα του Αν. Υπουργού Οικονομικών κ.Χρήστου Σταϊκούρα για την επέτειο ίδρυσης του Ο.Η.Ε.


Σήμερα εορτάζουμε την επέτειο  της ίδρυσης του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών(ΟΗΕ). Τιμούμε τον διεθνή οργανισμό των χωρών που στοχεύει στην εδραίωση και διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης και ασφάλειας.΄

Ο ΟΗΕ συνέβαλε στην ανάπτυξη φιλικών σχέσεων μεταξύ των κρατών, στην επίτευξη διακρατικής και διεθνούς συνεργασίας για την επίλυση ζητημάτων αποφυγής συγκρούσεων, εδραίωσης της δημοκρατίας , προστασίας ανθρωπίνων δικαιωμάτων καθώς και στην αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου λαών και προστασίας του περιβάλλοντος.


Ωστόσο, μια σειρά νέων παγκόσμιων προκλήσεων απαιτούν την ενδυνάμωση του ρόλου του ΟΗΕ. Συγκρούσεις καταστροφικές για τον άμαχο πληθυσμό, τρομοκρατία, φτώχεια, ανθρώπινα δικαιώματα, κλιματική αλλαγή καθιστούν αναγκαία μια νέα παγκόσμια αντίληψη.  

Μια νέα αντίληψη που θα επιδιώκει την ενδυνάμωση συνοχής και συνεργασίας μεταξύ των κρατών για την επίτευξη βιώσιμων αποτελεσμάτων, για μια πιο ειρηνική και ευημερούσα διεθνή κοινότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου