Έσοδα 500 εκατ. ετησίως μόνο από τον ιαματικό τουρισμό μπορεί να εξασφαλίσει η Ελλάδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις.
Το πρώτο βήμα προς την κατεύθυνση αυτή γίνεται με την αξιοποίηση τεσσάρων ιαματικών πηγών στη Φθιώτιδα μέσω διεθνούς διαγωνισμού που θα προκηρύξει το ΤΑΙΠΕΔ το Δεκέμβριο.
Τα σημεία ενδιαφέροντος είναι τα εξής:
1) Έκταση περίπου 600 στρεμμάτων στο κέντρο των Καμένων Βούρλων που ανήκει στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου και μισθώνεται από τον όμιλο Μήτση. Περιλαμβάνει τα υδροθεραπευτήρια «Ιπποκράτης» (τα δικαιώματα του οποίου εκμεταλλεύεται ο ξενοδοχειακός όμιλος), τα 3 ιστορικά κτίρια Ασκληπιός, Ράδιον και Θρόνιον (τα οποία κηρυχθήκαν διατηρητέα από τον νυν πρωθυπουργό και πρώην υπουργό Πολιτισμού Αντώνη Σαμαρά) και το υδροθεραπευτήριο «Ασκληπιός».
2) Έκταση 1.000 στρεμμάτων στην έξοδο προς Λαμία που ανήκει στην Εταιρία Ακινήτων Δημοσίου και περιλαμβάνει κάμπινγκ 250 στρεμμάτων και ιαματικές πηγές.
3) Έκταση περίπου 900 στρεμμάτων στην Υπάτη.
4) Έκταση στις Θερμοπύλες.
Για το θέμα είχε συνάντηση ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Τάκης Αθανασόπουλος με αντιπροσωπεία του δήμου Μώλου - Αγίου Κωνσταντίνου τον προηγούμενο μήνα.
Ο αντιδήμαρχος Καμένων Βούρλων Δημήτρης Μακρυνίτσας τονίζει στην ΕΞΠΡΕΣ ότι «είναι σημαντικό οι επενδυτές να βρίσκονται σε ισότιμη θέση με το δήμο», ενώ υπενθυμίζει ότι έχει ζητηθεί χρονοδιάγραμμα.
Παράλληλα, η ελληνική πλευρά καλλιεργεί συνέργειες με τη γερμανική κυβέρνηση ώστε να διαμορφωθούν επιδοτούμενα προγράμματα «θεραπευτικών» διακοπών για Γερμανούς συνταξιούχους.
Το ιδιαίτερο ενδιαφέρον της γερμανικής πλευράς για τον τουρισμό υγείας και συγκεκριμένα για τον θεραπευτικό-ιαματικό τουρισμό εκδηλώθηκε κατά την επίσκεψη της καγκελαρίου Μέρκελ στη χώρα μας.
evdomi
Ωχ ! πάνε τα ελεύθερα ιαματικά λουτρά. Αυτά που από την αρχαιότητα ήταν ελεύθερα, σε λίγο θα τα χρυσοπληρώνουμε ή θα μας απαγορεύουν την είσοδο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΉ δεν κατάλαβα καλά;