Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Στη Βουλή το θέμα των απαράδεκτων παρεμβάσεων του Τούρκου Πρόξενου Θράκης

Ερώτηση σχετικά με τις δραστηριότητες του Τούρκικου Προξενείου στη Θράκη, κατέθεσαν  στη Βουλή και προς τον κ.Υπουργό Εξωτερικών ομάδα Βουλευτών μετά από πρωτοβουλία του Βουλευτή Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης  κ.Σάββα Αναστασιάδη.

Την ερώτηση μεταξύ των άλλων Βουλευτών συνυπέγραψε και η Βουλευτής Φθιώτιδας κ.Ελένη Μακρή-Θεοδώρου.

Στην ερώτηση τους οι Βουλευτές αναδεικνύουν το σοβαρότατο θέμα που προέκυψε με το Τουρκικό Προξενείο της Θράκης, με την ανάμειξη του τελευταίου σε προσπάθεια τρομοκράτησης και δίωξης του πομάκου μουσουλμάνου Ιμάμη του χωριού Σώστη του Ν. Ξάνθης.

Το κείμενο της -ενδιαφέρουσας πραγματικά- ερώτησης έχεις ως εξής:

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η


Προς τον κ. Υπουργό: Εξωτερικών

Θέμα: Δραστηριότητες του Τούρκικου Προξενείου στη Θράκη


    Πρόσφατες εξελίξεις που αφορούν τον διωγμό, την τρομοκράτηση και τελικά την επιβολή της θέλησης του Τουρκικού Προξενείου σε έναν Έλληνα πολίτη (πομάκο μουσουλμάνο, Ιμάμη στο χωριό Σώστη του Ν. Ξάνθης) και αποδεικνύονται από επιστολή- ντοκουμέντο του Ιμάμη προς τον Μουφτή Κομοτηνής, αποτελούν μία ξεκάθαρη παρέμβαση του Τουρκικού Προξενείου στην Θράκη και στην Ελληνική εσωτερική πολιτική.

    Η συμπεριφορά του Τούρκου Προξένου, σύμφωνα με την Επιστολή, δεν συνάδει με τις αρμοδιότητές του και καθίσταται επικίνδυνη για την λειτουργία των θεσμών και νόμων στην Ελληνική Επικράτεια.

  Στην περίπτωση που η δράση του Τούρκου Προξένου οφείλεται σε δικό του « υπερβάλλοντα ζήλο», θα πρέπει να επανέλθει στην τάξη.
   Σε διαφορετική περίπτωση η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να λάβει τα μέτρα της.

    Επειδή κατά  καιρούς έχουν δει το φως της δημοσιότητας ενέργειες παρακρατικών ομάδων που δρουν στην Θράκη προβοκατόρικα με απειλές και  ηθικά θρησκευτικά διλήμματα.

   Έχουν εντοπισθεί αρκετές φορές παράνομες παρεμβάσεις του Τούρκικου Προξενείου στην άσκηση εσωτερικής πολιτικής στην Χώρα μας.

    Η συνημμένη επιστολή αναφέρεται ρητά σε πρόσωπα, χρόνους και τόπους.

    Ο καταγγέλλων και εξαναγκασθείς σε  παραίτηση Ιμάμης εμπλέκει ευθέως το Τούρκικο Προξενείο.
   
    
   ερωτάται ο κύριος Υπουργός:

1)     Οι συγκεκριμένες καταγγελίες, όπως αναφέρονται στην επιστολή, δεν αποτελούν λόγω απέλασης από τη Χώρα μας του Τούρκου Προξένου;

2)     Ποια άμεσα μέτρα προτίθεται να λάβει , ώστε να μην επικρατήσουν οι δυνάμεις που απεργάζονται την Ελληνικότητα της Θράκης;

3)     Σε ποιες  άλλες ενέργειες θα προβεί με βάση τα όσα παρατίθενται στην συνημμένη επιστολή ντοκουμέντο;




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου