Παρασκευή 19 Οκτωβρίου 2012

Το μπάχαλο δεν έχει τελειωμό


    Όπου να στρέψεις το βλέμμα σου η Ελλάδα σε πληγώνει. Από τα καθημερινά μέχρι τις πολιτικές αποφάσεις των πολιτικών μας που καθορίζουν το βιοτικό μας επίπεδο και την καθημερινότητα.
  
     Όσο δυνατοί πολιτικο-οικονομικά αισθάνονται κάποιοι μέσα σ’  αυτό το πολιτικό σύστημα, ικανοποιούν τις πολιτικές τους ορέξεις και λογαριασμό δεν δίνουν και ας δηλώνουν για το θεαθήναι την «αμαρτία τους», το κακό, όμως, έχει γίνει. Σειρά έχουν οι επόμενοι επαγγελματίες πολιτικάντηδες.
  
     Επιθυμούν οι κυβερνώντες να ορμίσουν στα πορτοφόλια των εξαθλιωμένων πολιτών και στα γνωστά υποζύγια, για να συμπληρώσουν το πακέτο των οικονομικά δυνατών – διεθνών και ντόπιων τοκογλύφων, το πραγματοποιούν.
   
     Οι  συνεχείς συσκέψεις των αρχηγών της τριτοκομματικής συγκυβέρνησης, η επίσκεψη της καγκελαρίου Μέργκελ και οι συζητήσεις για την  επιμήκυνση, είναι το «επικοινωνιακό περιτύλιγμα» της ληστείας. Η κυβέρνηση κερδίζει πολιτικό χρόνο επιβίωσης σε βάρος του χρόνου επιβίωσης του λαού.

     Δόσεις – δάνεια, που φεύγουν από τράπεζες και επιστρέφουν πάλι στις τράπεζες ( νέες φούσκες ) και βάρβαρα μέτρα ( ζεστό χρήμα ) που θα πληρώνει ο λαός, θα εναλλάσσονται στο νέο παιχνίδι, που έχει στηθεί μέχρι τελικής πτώσης της κοινωνίας.
   
     Ακόμη και χαράτσι στο θάνατο, σκέφτηκαν τα αρρωστημένα μυαλά, στην εποχή της ηλεκτρονικοποίησης και του λογισμικού, για το καλό μας φυσικά, για την εξυπηρέτηση του  διαχρονικού γραφειοκρατικού συστήματος, των ωφελημένων συντεχνιακών ομάδων.
   
     Όποια πιεστική, εύρωστη και «αυτόνομη» συντεχνία του πελατειακού συστήματος θίγεται, ακόμη και στα προνόμιά της ( εδώ ισοπεδώθηκαν βασικές ανάγκες ), «κλείνει το μαγαζί» και πετάει το λογαριασμό στους πολλούς και αδύναμους, κατά τα πρότυπα της κυβέρνησης. Τα προνόμια παραμένουν αλώβητα για τους δυνατούς.
  
     Ο απλός πολίτης νιώθει γύρω του την απειλή απ΄ όλες τις συμμορίες και τα τρωκτικά. Δεν μπορεί να φυλαχθεί από τίποτα και από κανέναν. Του είπαν οι κυβερνώντες, για να διαφυλάξουμε την κοινωνική συνοχή και να ανακουφιστεί άμεσα μισό εκατομμύριο συμπολιτών μας, δεν θα κάνουμε άλλες μειώσεις μισθών, συντάξεων, δεν θα επιβάλλουμε άλλους φόρους, θα  επαναδιαπραγματευθούμε την αποκατάσταση των αδικιών, την αποκατάσταση των πολυτεκνικών επιδομάτων, την αποκατάσταση των περικοπών στα ειδικά προβληματικά μισθολόγια και την επιστροφή των πολύ χαμηλών συντάξεων στα επίπεδα του 2009.
   
     Αντίθετα στην πράξη το χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα, με το ανύπαρκτο κοινωνικά κράτος, κόβει από χαμηλοσυνταξιούχους τη σύνταξη τους, τα ελάχιστα κοινωνικά επιδόματα που απόμειναν και αφήνει συνταξιούχους με 2 και με 3 συντάξεις και τι συντάξεις. Οι ψήφοι είναι πάντα ψήφοι, ιδιαίτερα των εύρωστων οικονομικά κοινωνικών ομάδων, είχαν και έχουν άλλο ειδικό βάρος, γι’  αυτό και τα δωράκια κατά καιρούς.
  
     Συλλαμβάνει μετά από δεκαετίες, μαϊμού συντάξεις επιδόματα και αφήνει ατιμώρητους τους υπεύθυνους, που εξυπηρετούσαν τα πελατειακά κυκλώματα. Μόνιμη επωδός των πολιτικά υπευθύνων, «από το θα μπει βαθιά το μαχαίρι στο κόκαλο» , τώρα «θα πάνε στη δικαιοσύνη», όταν είναι γνωστό σ΄ όλους, ότι το πολιτικό σύστημα νοσεί βαριά και μαζί του νοσεί βαρύτερα, το Πολίτευμα, άρα και οι τρεις εξουσίες ( νομοθετική, εκτελεστική, δικαστική ). Μας κοροϊδεύουν προκλητικά, συνεχώς.
  
     Η παραοικονομία, η φοροδιαφυγή και η λαμογιά καλά κρατούν. Πρωτιές στην παγκόσμια κλίμακα. Κάθε μέρα αποδεικνύεται, ότι το πολιτικό σύστημα είναι βουτηγμένο στη διαφθορά και τη συναλλαγή. Παρ’ όλες τις προσπάθειες συγκάλυψης από τα «ανεξάρτητα» ελληνικά ΜΜΕ με «χορηγούς» τους καναλάρχες και τους καλοπληρωμένους μεγαλοδημοσιογράφους.

     Λίστες με ληστές παρουσιάζονται, όταν είχαν ξεχαστεί σε γραφεία, σε σπίτια και λίστες εξαφανίζονται ξαφνικά. Λίστες νόμιμες, ή αμφισβητούμενες, λίστες που δόθηκαν για έρευνα, που βρέθηκαν, που χάθηκαν, που νοθεύτηκαν, που ελέγχτηκαν, που παραδόθηκαν σε στικάκι μέσα σε περιτύλιγμα, κ.λ. που δείχνει τη σοβαρότητα κράτους μέλους της Ε.Ε.

     Λίστες λοιπόν με χιλιάδες μεγαλοφοροφυγάδες, που έβγαλαν τον πλούτο έξω, δίχως να ελεγχθούν, λίστες που αγόρασαν πανάκριβα ακίνητα σε περιοχές του πλανήτη, λίστες με εμβάσματα στο εξωτερικό, λίστες με βεβαιωμένα χρέη στο δημόσιο, που εισπράττονται ψίχουλα, κ.λ

      Παιχνίδια εκβιασμών μεταξύ των, για να μην ξετυλιχθεί το νήμα και αποκαλυφθούν ονόματα  σε χορηγίες πολιτικών, σε προμήθειες, σε παράκτιες εταιρίες με παράνομο πλουτισμό,  κ.λ.

     Επιθυμούν τη συγκάλυψη με το να φορολογηθούν με ένα 15%, ή 20% ( ψίχουλα ), όλων αυτών που έκλεψαν, φτάνει να μην μαθευτούν τα ονόματά τους, γιατί έτσι θα αποκαλυφθούν όλα τα μέλη των συμμοριών, που ρήμαξαν τη χώρα. Στο τέλος θα δώσουν και ένα αντίστοιχο ποσό στο κράτος για να τους θυμούμαστε και ως ευεργέτες. Έντεχνα οδηγούν την κατάσταση προς αυτή τη λύση, δημιουργώντας διάφορα κωλύματα,  κοιμίζοντας τους πολίτες του καναπέ.

     Η κρατική εξουσία αντί να προστατεύσει και να εξυπηρετήσει την κοινωνία την εξαθλιώνει. Η κοινωνική αδικία έχει χτυπήσει κόκκινο εδώ και καιρό με τα συνεχή άδικα, μονόπλευρα και οριζόντια μέτρα από την «ελεγχόμενη  κοινοβουλευτική ολιγαρχία».

     Το Πολίτευμα με τους νομικούς του κανόνες και την κρατική εξουσία, μόνο το κοινωνικό συμφέρον δεν εξυπηρετεί.

     Το υπάρχον Σύνταγμα έχει θέσει την κοινωνία στο περιθώριο. Δεν έχει τη δυνατότητα η κοινωνία να συμμετέχει άμεσα και δημοκρατικά σε πολιτικές αποφάσεις που την αφορούν, ώστε να αναλάβει και την ευθύνη των αποφάσεών της. Για λογαριασμό της, το έχει αναλάβει το διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα με τους επαγγελματίες πολιτικάντηδες.

    Έτσι το πολιτικό σύστημα ( πολιτικοί, κρατικός μηχανισμός, διαπλεκόμενα συμφέροντα ) είναι ένα κλειστό σύστημα εξουσίας, που κατόρθωσε και κατακερμάτισε την κοινωνία με ψευδοδιλλήματα, αφού κατόρθωσε να αποτρέψει το 40% να μην εκφράσει τη βούλησή του στις πρόσφατες εκλογές και το 45% από το υπόλοιπο 60% να υποκύψει στις πολιτικές του υποκρισίες και συνεχίζει τις μονόπλευρες και βάρβαρες πολιτικές του με σκοπό περαιτέρω τη διαίρεση της κοινωνίας.
  
     Ενώ το διεφθαρμένο και σάπιο πολιτικό σύστημα νίκησε το λαό και βγήκε νικητής με απώλειες που δεν του κοστίζουν, φαίνεται καθαρά τώρα, που, ενώ οργιάζει η πολιτική υποκρισία, η πολιτική απατεωνιά και το κλέψιμο από την ίδια την κρατική εξουσία, δεν υπάρχει αντίστοιχος αντίπαλος.

     Η κοινωνία, συνεχίζει να ιδιωτεύει και να παρακολουθεί την κοινωνική ισοπέδωση. Υπάρχει το μεγάλο πρόβλημα της επιβίωσης των βασικών αναγκών του, που πρέπει να λύσει. Και όταν τελικά, αποφασίζει να βγει ειρηνικά, να δείξει την αγανάκτησή της στους δρόμους, στις πλατείες, το πολιτικό σύστημα έχει τη λύση, ξύλο, χημικά, πλαστικές σφαίρες, Χρυσή Αυγή, γνωστοί άγνωστοι κουκουλοφόροι, κ.λ.

     Ο θυμός, η απόγνωση δεν καταπιέζονται. Εκτονώνονται δυναμικά και οδηγούν σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις και κοινωνικές εκρήξεις. Τα κάθε είδους τρωκτικά και παρασιτικά συμφέροντα ποντάρουν σε δυσάρεστες και ανεξέλεγκτες καταστάσεις, για να σβήσουν τα ίχνη των κλοπιμαίων και να επιστέψουν στην πολιτική εξουσία με άλλον πολιτικό φερετζέ.  Ο λαός πρέπει να προσέξει μην πέσει θύμα και  ταυτιστεί άθελά του σ’  αυτή τη νέα παγίδα, που του στήνουν.
  
     Πρέπει, πρώτα, να συνειδητοποιήσει, ότι εχθρός του, είναι η «ελεγχόμενη δημοκρατία» με την πελατεία της. Και όσο θα υπάρχει, το υπάρχον Σύνταγμα, με το κλειστό πολιτικό σύστημα και με αυτή την άσκηση της  κρατικής εξουσίας, δεν θα υπάρχει ούτε εθνική ανεξαρτησία, ούτε εθνική κυριαρχία, θα γεννά ως Λερναία Ύδρα συνεχώς, λίστες, λαμόγια, φοροδιαφυγή, πελατειακούς μηχανισμούς, παράνομο πλουτισμό, συντεχνίες εκβιασμών, πολιτική υποκρισία, κ.λ. μέχρι τελικής πτώσης, ολικής χρεοκοπίας και καταστροφής.

ΚΑΡΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ
gkaranasios24@gmail.com




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου