Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Γενική απεργία δημοσιογράφων αύριο σε όλα τα ΜΜΕ επειδή το ΕΤΑΠ ΜΜΕ εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ


Οι δημοσιογράφοι που στήριζαν τους Υπουργούς Υγείας των "μνημονίων" όταν οι τελευταίοι "'έστηναν" τον ΕΟΠΥΥ ...


Αυτοί οι ίδιοι που προσπαθούσαν μέσα από ΜΜΕ και εφημερίδες να πείσουν την κοινή γνώμη και όλους τους ασφαλισμένους για την ορθότητα αλλά και την αναγκαιότητα της δημιουργίας του ΕΟΠΥΥ...

Οι ίδιοι αυτοί άνθρωποι σήμερα απεργούν διότι η κυβέρνηση αποφάσισε την ένταξη του του ταμείου τους, του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) στον... Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ)!!!

Διαβάστε την ανακοίνωση και καμαρώστε τους:
 
  1. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ
  2. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ 
    ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑΣ – ΤΗΛΕΟΡΑΣΗΣ
  3. ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΜΜΕ
  4. ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΝΩΣΕΩΝ 
    ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΜΕ


  • Γενική απεργία από αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου τις 6 το πρωί σε όλα τα ΜΜΕ για τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στον Τύπο
  • Να αποσυρθεί η τροπολογία Στουρνάρα
  • Απεργιακή συγκέντρωση αύριο Τετάρτη, 31 Οκτωβρίου στις 10 το πρωί στα Γραφεία της ΕΣΗΕΑ και πορεία στη Βουλή
Σήμερα, Τρίτη, 30 Οκτωβρίου 2012 στις 8 το βράδυ ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας κατέθεσε αιφνιδίως τροπολογία, με την οποία οι κλάδοι Υγείας του Ενιαίου Ταμείου Ασφάλισης Προσωπικού Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης (ΕΤΑΠ ΜΜΕ) εντάσσονται βιαίως στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) μαζί με την περιουσία τους. Είναι φανερό ότι σε συνδυασμό και με την εν μέρει ή ολική επικείμενη κατάργηση, όπως προβλέπεται στο Μνημόνιο, του Αγγελιοσήμου, η ίδια τύχη περιμένει και τον ΕΔΟΕΑΠ.
Η κίνηση αυτή θεωρείται Casus Belli από τους εργαζόμενους των ΜΜΕ. Είναι μια κίνηση εχθρική για τον Τύπο, κατάσχει τους πόρους των Ταμείων μας και πλήττει άμεσα τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα όλων των εργαζομένων στα ΜΜΕ.
Για αυτό το λόγο καλούμε τους γιατρούς, δικηγόρους, μηχανικούς και τραπεζοϋπάλληλους, των οποίων τα ασφαλιστικά δικαιώματα θίγονται επίσης με το ίδιο σχέδιο νόμου που ψηφίζεται στη Βουλή, σε κοινό αγώνα για την άμεση απόκρουση αυτής της επίθεσης.
Με ομόφωνη απόφαση οι συνεργαζόμενες Ενώσεις στον Τύπο και τα ΜΜΕ, και οι Ομοσπονδίες των δημοσιογράφων, των διοικητικών υπαλλήλων και των τεχνικών τύπου κηρύσσουν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από αύριο Τετάρτη 31/10/2012 και ώρα 6 π.μ. σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, ζητώντας:
  • Να αποσυρθεί άμεσα η τροπολογία Στουρνάρα.
  • Να επιστραφούν όλα τα κλεμμένα αποθεματικά των Ταμείων μας με το PSI .
  • Να υπογραφούν Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.
  • Να επανέλθει σε ισχύ ο ν. 1876/90 για τις ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις.
  • Να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις και να γίνουν σεβαστά όλα τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων στα ΜΜΕ που καθημερινά καταπατούνται με τον πιο άγριο τρόπο από την εργοδοσία και
  • Να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί και αντιασφαλιστικοί νόμοι των Μνημονίων.


Έκτακτη κινητοποίηση του κλάδου για τον ΕΟΠΥΥ

Η αιφνιδιαστική κατάθεση τροπολογίας από τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα για την ένταξη των ταμείων του ΕΤΑΠ ΜΜΕ στον ΕΟΠΥΥ προκαλεί γενική κινητοποίηση στον κλάδο. Θολό παραμένει αν ο υπουργός Οικονομικών έκανε προσθήκη στην τροπολογία με την οποία εντάσσεται στον ΕΟΠΥΥ και ο ΕΔΟΕΑΠ, το ταμείο των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Λαφαζάνης ζήτησε την απόσυρση της τροπολογίας, χαρακτηρίζοντας την πραξικοπηματικού χαρακτήρα.
Αυτή την ώρα στην ΕΣΗΕΑ γίνεται σύσκεψη των συνδικαλιστικών φορέων για τους τρόπους αντίδρασης. Μέχρι το μεσημέρι ο αρμόδιος υπουργός Σίμος Κεδίκογλου με την οποία είχε συνάντηση η ΠΟΕΣΥ, προσπαθούσε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις λέγοντας πως ο ίδιος είναι αντίθετος στην ένταξη των ταμείων γιατί κι αυτός είναι δημοσιογράφος!


1 σχόλιο:

  1. Τί λέτε καλέ;!!! Όλοι οι άλλοι -ως πλειβείοι- ορθώς (ή, δε βαριέσε αδερφέ), έχουν ενταχθεί στον ΕΟΠΥΥ και μόνον οι <>, εσείς, όχι;;;Και στα θέματα υγείας διακρίσεις και 'χαιδέματα'; Αυτές οι νοοτροπίες, οι κοντόφθαλμες πολιτικές, οι βολεψακισμοί ΔΕ ΘΑ ΕΚΚΛΕΙΨΟΥΝ ΠΟΤΕ;;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου