Πέμπτη, 12 Ιουνίου 2014

Η Βουλευτής Φθιώτιδας Ε.Μακρή-Θεοδώρου στο 1ο Συνέδριο Εκπαίδευσης και Οδικής Ασφαλείας

Στο 1ο Εκπαιδευτικό Συνέδριο Οδικής Ασφάλειας βρέθηκε η Βουλευτής Φθιώτιδας κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου επίσημη προσκεκλημένη της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α΄ και Β΄ Εκπαίδευσης Ιονίων Νήσων, της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων, του τμήματος Πολιτικών Μηχανικών Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και του Εθνικού Δικτύου Κυκλοφοριακής Αγωγής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Σερρών. 


Η κα Μακρή εκπροσώπησε το Ελληνικό Κοινοβούλιο ως μέλος της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας, υπό την αιγίδα της οποίας τελούσε το συνέδριο. 

Στην εναρκτήρια ομιλία της με θέμα «Ελληνικό Κοινοβούλιο και Εκπαίδευση για την Οδική Ασφάλεια» η Βουλευτής Φθιώτιδας παρουσίασε τις δράσεις της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας τόσο ως προς τη διερεύνηση των αιτιών των τροχαίων ατυχημάτων, όσο και ως προς την υποβολή συγκεκριμένων προτάσεων για τη δημιουργία των προϋποθέσεων ασφαλέστερης διακίνησης στο δρόμο. Αφού παρουσίασε τις προτάσεις που έχουν διαμορφωθεί κατά τη διάρκεια των συνεδριάσεων της Επιτροπής αναφορικά με τα μέτρα, τις προδιαγραφές και τις υποδομές που επιβάλλεται να υλοποιηθούν στο οδικό δίκτυο, η κα Μακρή πρότεινε τη σύσταση ενός Εθνικού Φορέα Οδικής Ασφάλειας για την καλύτερη αντιμετώπιση των σχετικών ζητημάτων.
 
Τόνισε πως εκτός από το σχεδιασμό και τη διαμόρφωση του κατάλληλου οδικού περιβάλλοντος, ως σημαντική συνιστώσα αποφυγής τροχαίων ατυχημάτων, τον κρισιμότερο ρόλο στην οδική ασφάλεια διαδραματίζει η οδική παιδεία. Αναφερόμενη κυρίως στο έλλειμμα της δεύτερης, έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη καλλιέργειας της οδικής συμπεριφοράς και διαμόρφωσης κοινωνικής συνείδησης από τις πρώτες τάξεις του σχολείου. 

Επισημαίνοντας την υποχρεωτικότητα και καθολικότητα βιωματικών προγραμμάτων Κυκλοφοριακής Αγωγής στην εκπαίδευση, εξήρε τον πρωταρχικό και σημαντικό ρόλο του εκπαιδευτικού, η επιμόρφωση του οποίου, η ευαισθητοποίησή του και η διαχείριση θεμάτων που σχετίζονται με την απόκτηση Κυκλοφοριακής Αγωγής και Παιδείας, κρίνεται απαραίτητη και επιβεβλημένη. Συνεχίζοντας, η βουλευτής Φθιώτιδας τόνισε πως η ‘επένδυση’ γνώσης στο ανθρώπινο δυναμικό των εκπαιδευτικών βρίσκεται στο επίκεντρο μιας σημαντικής προσπάθειας.
 
Οι αριθμοί και τα συγκλονιστικά στοιχεία των τροχαίων ατυχημάτων στην Ελλάδα απαιτούν τη συνδρομή και τη συμβολή όλων- πολιτείας, φορέων, ΜΜΕ οικογένειας, εκπαιδευτικής κοινότητας- στην καλλιέργεια οδικής παιδείας και υπεύθυνης οδικής συμπεριφοράς, σε μια προσπάθεια αλλαγής της νοοτροπίας σε ένα ζήτημα που αφορά στη ζωή και τη σωματική ακεραιότητα όλων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου