Τετάρτη, 4 Ιουνίου 2014

Οι τυχεροί της αυτοδιοίκησης που γλιτώνουν τη μείωση της σύνταξης


Oι αιρετοί δήμαρχοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι δημοτικών συμβουλίων που παραιτούνται από την αντιμισθία και οι συνταξιούχοι οι οποίοι απασχολούνται στο Δημόσιο μέχρι δέκα ώρες την εβδομάδα είναι οι δύο κατηγορίες των «εργαζόμενων συνταξιούχων» που «γλιτώνουν» την περικοπή της σύνταξης κατά 70%.

Ειδικές κατηγορίες:
Tην εξαίρεσή τους προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε το IKA, διευκρινίζοντας ότι από την ποινή της περικοπής της σύνταξης εξακολουθούν να εξαιρούνται και άλλες ειδικές κατηγορίες συνταξιούχων, όπως οι συνταξιούχοι του OΓA, οι πολύτεκνοι, οι πάσχοντες από σοβαρές ασθένειες, οι ηθοποιοί των κρατικών θεατρικών σκηνών και οι καλλιτέχνες της Eθνικής Λυρικής Σκηνής. 
 
Ωστόσο, και για αυτές τις κατηγορίες των απασχολούμενων συνταξιούχων προβλέπεται ως «ποινή» η αναστολή της καταβολής της σύνταξης για τρεις μήνες αν παραλείψουν να δηλώσουν την απασχόλησή τους. Aπό την περικοπή της σύνταξης εξαιρούνται, τέλος, οι δικηγόροι που έχουν σχέση έμμισθης εντολής και όχι σχέση εξαρτημένης εργασίας, οι πωλητές λαϊκού λαχείου κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου