Σάββατο 21 Ιουνίου 2014

"Βιβλία μιας ζωής.." απ τον Κ.Γεωργουσόπουλο στο Γυμνάσιο Αταλάντης

Πάνω από 3.500 βιβλία από την προσωπική του βιβλιοθήκη χάρισε στο Γυμνάσιο Αταλάντης ο λογοτέχνης και κριτικός θεάτρου Κώστας Γεωργουσόπουλος με σκοπό τη δημιουργία αναγνωστηρίου για χρήση τόσο από τη σχολική κοινότητα όσο και από την τοπική κοινωνία.
 
Η πράξη αυτή αποτελεί μια έμπρακτη απόδειξη της αγάπης που τρέφει για την περιοχή αλλά και της ανάγκης για ενίσχυση της πνευματικότητας και του πολιτισμού στην επαρχία. Πρόκειται για βιβλία ιστορικά, φιλοσοφικά, ποιητικά, εγκυκλοπαιδικά και λογοτεχνικά ενώ πολλά από αυτά έχουν μεγάλη ιστορική αξία αφού πρόκειται για σπάνιες εκδόσεις, όπως αυτή των «Απάντων του Διονυσίου Σολωμού». 

«Το σχολείο δέχτηκε με μεγάλη χαρά τη δωρεά αυτή και έχει αναλάβει την ταξινόμηση και τοποθέτηση του υλικού αυτού, που αποτελείται πάνω από 3500 τίτλους,  σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο με το κατάλληλο λογισμικό ταξινόμησης. Η διαδικασία αυτή έχει ήδη προχωρήσει σε αρκετά μεγάλο βαθμό» υπογραμμίζει ο διευθυντής του Γυμνασίου Παναγιώτης Λαμπρινίδης ο οποίος υπόσχεται ότι πολύ σύντομα το σχολείο θα είναι σε θέση λειτουργήσει το  αναγνωστήριο.   
  
Στη σχετική επιστολή προς το δωρητή του σχολείου επισημαίνεται:

"Αξιότιμε κύριε Γεωργουσόπουλε, 
Ο σύλλογος διδασκόντων του Γυμνασίου Αταλάντης και οι μαθητές της σχολικής μας κοινότητας σάς εκφράζουν την απεριόριστη ευγνωμοσύνη τους για την προσφορά της προσωπικής συλλογής  των βιβλίων σας στην πνευματική μας κοινότητα. 
Πράγματι, η ευγενής παραχώρησή σας θα αποτελέσει σημείο αναφοράς για θέματα που αφορούν τις αναζητήσεις μας σε πολιτιστικές διαδρομές. Είναι γεγονός ότι η επαρχία διψά να έρθει σ’ επαφή με άγνωστα μονοπάτια της γνώσης – πρωτόγνωρα. Λείπουν οι εισηγήσεις πνευματικών δημιουργών, τα σεμινάρια σε εξειδικευμένους τομείς. 
Σκεφτείτε πώς νιώσαμε όταν βρεθήκαμε μπροστά στο γνωστικό υλικό που μας προσφέρατε – επιλογές ενός πνευματικού ανθρώπου αναγνωρισμένου από το Πανελλήνιο, όπως εσείς. Σε κάθε αναζήτησή μας στις σελίδες των βιβλίων σας θα αναγνωρίζουμε το βάρος του πνευματικού διαμετρήματός σας. 
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η επαφή μας με το «θησαυρό» που παραχωρήσατε θα αποδώσει καρπούς, προσεγγίζοντας πολλά γνωστικά πεδία (θεατρικά, λογοτεχνικά, ιστορικά) μέσω μάλιστα ιδιαίτερων και σπάνιων θεματικών που καλύπτει το φάσμα των βιβλίων σας. 
Όλοι μας – καθηγητές και μαθητές της σχολικής μας κοινότητας – σάς διαβεβαιώνουμε ότι θα αντλούμε αστείρευτο υλικό από την πληθώρα των βιβλίων σας και θα ανοίγουμε νέες διόδους στις πνευματικές ανιχνεύσεις στα πλαίσια της νέας εκπαιδευτικής πραγματικότητας. 
Με εκτίμηση, 
οι μαθητές και o Σύλλογος Διδασκόντων του Γυμνασίου Αταλάντης  
Ο Διευθυντής
 
Λαμπρινίδης Παναγιώτης
"
 



2 σχόλια:

  1. --- ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ.. ΠΡΩΤΑ ΣΤΟΝ κ. Κ. ΓΕΩΡΓΟΥΣΟΠΟΥΛΟ, ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ, ΠΟΥ ΕΒΑΛΕ ΥΠΟΘΗΚΗ ΕΝΑ ΧΡΗΣΙΜΟ ΟΓΚΟ ΒΙΒΛΙΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ...ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ.!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ---ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ LOKRIS NEWS , ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΑΞΙΕΠΑΙΝΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ, ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΜΕ ΑΝΑΛΟΓΗ " ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΠΝΟΗ", ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΔΡΑΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ... ΑΠΟ "ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ", ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΜΗΝ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ.. ΠΛΕΟΝ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ(ΑΠΟ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΙΔΡΥΣΕΩΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΜΑΣ ... ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΟ ΤΟΙΣ ΠΑΣΙ , ΒΕΒΑΙΑ ΑΥΤΟ, ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΣΗΜΕΡΑ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου