Σάββατο 28 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΚΑΓΙΑ ΣΤΗΝ ΜΑΛΕΣΙΝΑ


Ανακοίνωση ΚΟΒ ΛΑΡΚΟ του ΚΚΕ
 
για τη προστασία του δάσους και την ανακούφιση των πληγέντων 
από την πυρκαγιά στη Μαλεσίνα 

Η μεγάλη σε έκταση πυρκαγιά που βρίσκεται σε εξέλιξη στη περιοχή Μαλεσίνας – Μαρτίνου - Λάρυμνας έφερε με δραματικό τρόπο στην επιφάνεια το γεγονός ότι οι περιοχές του δήμου μας είναι εντελώς ανοχύρωτες απέναντι στις πυρκαγιές.

Η περιοχή μας έχει πληγεί κατά καιρούς με καταστροφικές αλλά και μεγάλες σε έκταση πυρκαγιές. Το ΚΚΕ έγκαιρα είχε ζητήσει με ερωτήσεις στη Βουλή και με ανακοινώσεις να παρθούν όλα τα απαραίτητα αντιπυρικά μέτρα.

Ευθύνη για τις ελλείψεις στην αντιπυρική οχύρωση της περιοχής μας δεν έχει μόνο η συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις, οι δασοκτόνοι νόμοι τους αλλά και τα στελέχη τους στην Τοπική Διοίκηση οι οποίοι όλα τα προηγούμενα χρόνια άσκησαν διοίκηση και άφησαν τα δάση μας απροστάτευτα και χωρίς μέτρα πρόληψης και προστασίας.

Τα στελέχη και τα μέλη του ΚΚΕ στην περιοχή μαζί με τον δημοτικό σύμβουλο του ΚΚΕ στον δήμο Λοκρών Ρούση Γιώργο από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν δίπλα στους πληγέντες, και είναι σε διαρκή κινητοποίηση για να εκφραστεί η λαϊκή αλληλεγγύη ώστε οργανωμένα να απαιτήσουμε την λήψη άμεσων μέτρων. 

Διεκδικούμε την καταβολή της αποζημίωσης των πληγέντων στο 100%. Τη δημιουργία των αναγκαίων αντιπλημμυρικών έργων και των κατάλληλων υποδομών για την προστασία της καμένης περιοχής και όλου του Δήμου Λοκρών. Διεκδικούμε την άμεση κήρυξη των καμένων περιοχών ως αναδασωτέες χωρίς καμία αλλαγή στη χρήση γης.

27/6/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου