Τρίτη, 3 Ιουνίου 2014

Απλουστεύεται η έκδοση ληξιαρχικών πράξεων

Απλουστεύεται η έκδοση ληξιαρχικών πράξεων 
Νέες απλοποιήσεις στη διαδικασία κατάρτισης και έκδοσης των ληξιαρχικών πράξεων, προωθεί το υπουργείο Εσωτερικών με σχέδιο νόμου που εισήγαγε σε διαβούλευση.

Ήδη εδώ και ένα μήνα έχει επέλθει τροποποίηση στην καταγραφή των ληξιαρχικών γεγονότων με τη δημιουργία στο Υπουργείο Εσωτερικών πληροφοριακού συστήματος διαχείρισης των ληξιαρχικών πράξεων, με παράλληλη τήρηση κεντρικής βάσης δεδομένων διαχείρισης αυτών.

Με τις νέες ρυθμίσεις δημιουργείται στο Υπουργείο ομάδα υποστήριξης των ληξιάρχων από υπαλλήλους που είναι διαπιστευμένοι χρήστες και θα μπορούν να καταρτίζουν ληξιαρχικές πράξεις αν υπάρχει πρόβλημα διασύνδεσης κάποιου ληξιαρχείου με το πληροφοριακό σύστημα. 
 
Παράλληλα, θεσπίζεται νέο πληροφοριακό σύστημα διασύνδεσης των δημοτολογίων και των ληξιαρχείων της Χώρας, έτσι ώστε η πληροφορία να καταφθάνει άμεσα και να ενημερώνεται η αστική κατάσταση των Ελλήνων Πολιτών με ταυτόχρονη κατάργηση της γραφειοκρατίας. 
 
Τέλος, προσαρμόζονται οι διατάξεις του ληξιαρχικού νόμου στη νέα δομή των Ο.Τ.Α. και των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου