Τρίτη 10 Ιουνίου 2014

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ & ΚΔΑΠ



Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

1.  ΠΑΙΔΙΚΟΙ ΣΤΑΘΜΟΙ

2. ΚΕΝΤΡΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΚΔΑΠ: ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ-ΛΙΒΑΝΑΤΩΝ-ΜΑΛΕΣΙΝΑΣ-ΜΑΡΤΙΝΟΥ- ΛΑΡΥΜΝΑ –ΕΞΑΡΧΟΥ- ΑΡΚΙΤΣΑΣ – ΚΥΡΤΩΝΗΣ)               
ΕΝΑΡΜΟΝΙΣΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΚΑΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ
ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΓΙΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Άρχισε η εγγραφή των παιδιών στους Παιδικούς Σταθμούς, στα ΚΔΑΠ και θα ακολουθήσει η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ

Η υποβολή των αιτήσεων θα αρχίσει μόλις ανακοινωθεί επίσημα η πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ,έτσι ώστε να υπάρξει ο κατάλληλος χρόνος για τη συλλογή των απαραίτητων δικαιολογητικών. Όπως είναι γνωστό, το πρόγραμμα απευθύνεται στις μητέρες που εργάζονται στον ιδιωτικό τομέα ή είναι άνεργες, με στόχο τη διατήρηση των θέσεων εργασίας ή τη διευκόλυνσή τους στην αναζήτηση εργασίας. Από το πρόγραμμα εξαιρούνται οι τακτικοί και αορίστου χρόνου υπάλληλοι του δημοσίου, των ΝΠΔΔ, καθώς και οι μόνιμοι και αορίστου χρόνου υπάλληλοι των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.


ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ… 
 
Σύμφωνα με την προκήρυξη της ΕΕΤΑΑ, οι μητέρες που θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα πρέπει να πληρούν τις εξής προϋποθέσεις:
• να εργάζονται στην Ελλάδα ως μισθωτές ή αυτοαπασχολούμενες ή αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα, ή 
• να συμμετέχουν σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ: Πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας, Πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών, Πρόγραμμα Απόκτησης Εργασιακής Εμπειρίας – Stage, Πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης), ή
• να είναι άνεργες, οι οποίες διαθέτουν Δελτίο Ανεργίας σε ισχύ και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ., ή
• να είναι άνεργες και να λαμβάνουν ή να έχουν λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ. οποιαδήποτε χρονική περίοδο κατά τους τελευταίους 24 μήνες προ της δημοσίευσης της πρόσκλησης.


…ΚΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ
Μαζί με την «αίτηση συμμετοχής-δήλωσή» τους, όλες οι ενδιαφερόμενες θα πρέπει να υποβάλλουν, πρωτότυπα ή σε αντίγραφα επικυρωμένα, τα εξής δικαιολογητικά:
-Αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου (και άδεια διαμονής για αλλοδαπές μητέρες).
-Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης 
-Εκτύπωση εκκαθαριστικού σημειώματος ή αντίγραφο αυτού για το οικονομικό έτος 2013 (δηλαδή για εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2012).

 Σημειώνεται ότι δικαίωμα υποβολής αίτησης έχουν οι ενδιαφερόμενες  που έχουν  οικογενειακό εισόδημα, το οποίο δεν υπερβαίνει τις  30.000 € για μητέρες που έχουν έως 2 παιδιά, 35.000€ για μητέρες που έχουν 3 ή τέσσερα παιδιά και 40.000 για μητέρες που έχουν από 5 παιδιά και άνω.
Στο εισόδημα περιλαμβάνεται το φορολογητέο εισόδημα καθώς και το σύνολο των αυτοτελώς φορολογηθέντων εισοδημάτων.
-Αποδεικτικά εργασιακής κατάστασης:
• ΜΙΣΘΩΤΕΣ: Αντίγραφο μηχανογραφημένων ενσήμων του δευτέρου ή τουλάχιστον του πρώτου τριμήνου του 2013, ή σχετική βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα, ή αντίγραφο της αναγγελίας πρόσληψης, ή αντίγραφο σύμβασης με τον εργοδότη, βεβαίωση εργοδότη, από την οποία να προκύπτει το είδος της απασχόλησης (πλήρης ή μερική απασχόληση, αορίστου ή ορισμένου χρόνου) στη θέση εξαρτημένης εργασίας που η ενδιαφερόμενη κατέχει μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της πρόσκλησης.
• ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΕΣ (εκτός πρωτογενή τομέα): Αντίγραφο της Δήλωσης Ενάρξεως Επιτηδεύματος στην Δ.Ο.Υ. ή βεβαίωση ασφαλιστικού φορέα ότι έχουν καταβληθεί οι εισφορές, και υπεύθυνη δήλωση περί μη διακοπής της άσκησης του επιτηδεύματος.
• Αυτοαπασχολούμενες στον πρωτογενή τομέα: Βεβαίωση ασφάλισης από τον Ο.Γ.Α., ή βεβαίωση από τον ΟΓΑ ότι έχουν καταβληθεί οι ασφαλιστικές εισφορές.
• Συμμετέχουσες σε Ενεργητικές Πολιτικές Απασχόλησης (ΕΠΑ): Αντίγραφα συμβάσεων ή εγκριτικών αποφάσεων και Υπεύθυνη δήλωση για τη συνέχιση του προγράμματος. Εάν η ενδιαφερόμενη συμμετέχει σε πρόγραμμα Συνεχιζόμενης Επαγγελματικής Κατάρτισης, απαιτείται βεβαίωση από πιστοποιημένο Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης (ΚΕΚ) για τη συνέχιση παρακολούθησης του προγράμματος, κατά την ημερομηνία υποβολής της «Αίτησης συμμετοχής».
• Άνεργες: Δελτίο ανεργίας σε ισχύ (ημερ/νία έκδοσης πριν την πρόσκληση της ΕΕΤΑΑ) και αντίγραφο βεβαίωσης εξατομικευμένης προσέγγισης από τις Υπηρεσίες του Ο.Α.Ε.Δ  Εάν η ενδιαφερόμενη λαμβάνει ή έχει λάβει τακτικό επίδομα ανεργίας από τον Ο.Α.Ε.Δ, και παραμένει άνεργη, απαιτείται αντίγραφο της εγκριτικής απόφασης επιδότησης του Ο.Α.Ε.Δ. Εάν ο σύζυγος είναι μακροχρόνια άνεργος, απαιτείται βεβαίωση από τον Ο.Α.Ε.Δ. ότι είναι άνεργος κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.
• Εάν η μητέρα είναι διαζευγμένη απαιτείται αντίγραφο του διαζευκτηρίου (αν δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης)
• Εάν η μητέρα είναι σε διάσταση απαιτείται αίτηση διαζυγίου ή άλλο αποδεικτικό διάστασης
• Εάν η μητέρα είναι άγαμη απαιτείται ληξιαρχική πράξη γέννησης του παιδιού
• Εάν η μητέρα είναι ανάδοχη απαιτείται αντίγραφο δικαστικής απόφασης ή αποδεικτικό Επιτροπείας ανηλίκου
• Εάν η μητέρα είναι χήρα απαιτείται ληξιαρχική πράξη θανάτου του συζύγου (αν δεν αναφέρεται στο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης)


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ : Κοντοπάνου Χριστίνα- Μαρία 
                       :  Σάρρος Ιωάννης, Παπαναγιώτου Άννα
ΤΗΛ.: 2233022490, 2233023707,2233022374                          


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου