Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ε.Α.Μ: ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !



Ε.Α.Μ.
ΛΑΡΥΜΝΑ: 02-06-2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


ΠΡΟΣΕΞΤΕ !
ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΣ - ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ
ΣΚΑΒΟΥΝ ΤΟ ΛΑΚΚΟ ΟΛΩΝ ΜΑΣ !


Συναδέλφισσες — Συνάδελφοι,

Την Παρασκευή 30/05/2014 έγινε συνάντηση μεταξύ των Σωματείων Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ - Σωματείο Χειριστών και Διοίκησης. ΘΕΜΑ της συνάντησης ήταν «μονιμοποιήσεις» .
 
Επάνω στο θέμα της συνάντησης ο Πρόεδρος της διοίκησης μας είπε: «Από 01/07/2014 θα ξεκινήσουν ενσωματώσεις του εργολαβικού προσωπικού στη ΛΑΡΚΟ , μόνο στην παραγωγή, με κριτήριο την παλαιότητα και την αξιολόγηση ικανότητας , με βάση τις προτάσεις των τμημάτων. Οι συνάδελφοι που θα ενσωματωθούν θα αμείβονται και αυτοί με νέες κατώτερες συμβάσεις. Αν το Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ δεν εγκρίνει , αν παρέμβει πολιτική δύναμη , - ο πρόεδρος δήλωσε - πως θα σταματήσει κάθε διαδικασία».

Την παραπάνω τοποθέτηση της Διοίκησης ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός την χειροκρότησε ευχαριστημένος.
 
Το ΕΑΜ επάνω στο θέμα τοποθετήθηκε ως εξής: Σε καμιά περίπτωση δεν θα ήμαστε εμείς αυτοί που θα φρενάρουν την ενσωμάτωση εργαζομένων στην ίδια τη ΛΑΡΚΟ.
 
Πάγιο αίτημα μας είναι να σταματήσει οριστικά το δουλεμπόριο και όλοι οι εργαζόμενοι να έχουμε μόνιμη και σταθερή δουλειά , να είμαστε όλοι κάτω από την ίδια Σ.Σ.Ε που θα έχει κατοχυρωμένα όλα τα μισθολογικά και εργατικά δικαιώματα που έχει κατακτήσει με αγώνες η προηγούμενη γενιά της εργατιάς της ΛΑΡΚΟ. Από αυτή την άποψη δεν θεωρούμε θετική τη «δέσμευση» της Διοίκησης και συν αυτό κρατάμε μικρό καλάθι για την υλοποίηση της .

Δεν τη θεωρούμε θετική γιατί:

1) Η Διοίκηση απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για μονιμοποιήσεις στη συντήρηση και πλήρη κατάργηση του δούλεμπορικού καθεστώτος .
 
2) Δηλώνοντας η Διοίκηση πως οι συνάδελφοι που θα ενσωματωθούν θα αμείβονται με νέες κατώτερες συμβάσεις , αυτόματα δείχνει τις προθέσεις της , δεν έχει κανένα σκοπό να λύσει τα προβλήματα που ήδη έχουν δημιουργηθεί σε εργαζόμενους που ενσωματώθηκαν στη ΛΑΡΚΟ από το 2007 μέχρι σήμερα (τριετίες, βασικοί μισθοί κλπ.).

Κρατάμε μικρό καλάθι για την υλοποίηση της δέσμευσης γιατί:

1) Καμιά εμπιστοσύνη δεν έχουμε στα μέλη του Δ.Σ. της ΛΑΡΚΟ.
 
2) Η πείρα μας , μας λέει πως δεν υπάρχει περίπτωση να μην γίνει πολιτική παρέμβαση.
 

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Με βάση πάντα πως εργοδότες , κυβερνήσεις και οι συνδικαλιστές τους, το μόνο που έχουν στόχο είναι να ενσωματώσουν τους εργάτες στα συμφέροντα τους. Στο ΕΑΜ καθίσαμε, επεξεργαστήκαμε τις τελευταίες εξελίξεις και βγάλαμε τα παρακάτω συμπεράσματα:

Στόχος της Ε.Ε και των κομμάτων που την υπηρετούν είναι να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα πολυεθνικών που θέλουν τα φιλέτα της ΛΑΡΚΟ για να κερδοφορήσουν. Διοίκηση - κυβέρνηση - Ε.Ε μέσα από την ιδιωτικοποίηση αυτό το στόχο υπηρετούν . Ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός μέχρι σήμερα ανοίγει το δρόμο προς αυτή την κατεύθυνση (στην προηγούμενη ανακοίνωση σας εξηγήσαμε πως την νομιμοποιεί στη συνείδηση των εργαζομένων).
 
Μπροστά μας έχουμε τις εκλογές του σωματείου , έχουν κάθε συμφέρον η Διοίκηση και η κυβέρνηση να ξαναελέγχουν τους εργάτες.
 
Η «δέσμευση» της διοίκησης παίζει σε πολλά ταμπλό . Επιδιώκει να συμβάλει ώστε το σωματείο να ξαναελέγχεται έχοντας στην ηγεσία λογικές σαν της ΔΑΚΕ , σαν της ΠΑΣΚΕ , από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό όπως και να λέγεται. Επιδιώκει να συμβάλλει ώστε αν είναι δυνατόν για αυτούς να πετάξουν έξω από το σωματείο το ΕΑΜ που είναι το μοναδικό έστω και μειοψηφικά μέχρι σήμερα, που τους έχει καθυστερήσει τα σχέδια.

Η « δέσμευση » της Διοίκησης παίζει σε πολλά ταμπλό γιατί:
 
Όλοι γνωρίζουμε πώς γίνονται οι ενσωματώσεις . Ακόμη και ένας εργαζόμενος να τηρεί τις προϋποθέσεις που βάζουν (παλαιότητα), θα τον εκβιάσουν με την τάχα αξιολόγηση για να τον «δέσουν» . Πολύ μικρό κομμάτι εργατών θα ξεφύγει από τη «μέγγενη» .
 
Μεγάλο μέρος των εργαζομένων που σήμερα είναι μέλη στο Σωματείο έχουν στενούς δεσμούς με κάποιον εργαζόμενο στις εργολαβίες. Επάνω σε αυτούς τους δεσμούς θα πατήσει ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός για να τους πάρει την ψήφο.
 
Από αυτή τη σκοπιά, κατά πάσα πιθανότητα, η «δέσμευση» της διοίκησης, μετά από τις εκλογές του σωματείου, θα πάρει τα γνωστά χαρακτηριστικά που έχουμε βιώσει κατά το παρελθόν « Με το τάξιμο δεν κλείνει το Μοναστήρι» .
 
Ας υποθέσουμε όμως πως υλοποιείται η «δέσμευση» :
 
Η υλοποίηση της -εάν και εφόσον γίνει - θα χρησιμοποιηθεί για να περάσει η Διοίκηση ένα προαπαιτούμενο γ ι ' αυτούς ως προς την ιδιωτικοποίηση . Τις περικοπές. Ή θα βάλει τις ενσωματώσεις δίπλα και μέσα σε μια σύμβαση με περικοπές ή θα κάνει κάτι άλλο, θα προσπαθήσει να βάλει τους εργαζόμενους να τσακωθούν μεταξύ τους και θα σας εξηγήσουμε παρακάτω πώς :

Ενσωματώνοντας 200 εργαζόμενους ακόμη με μισθούς πείνας σε σχέση με αυτούς που είχαν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ (για άλλη μια φορά με τις πλάτες της πλειοψηφίας του Σωματείου) , η Διοίκηση θα έχει καταφέρει να κάνει πλειοψηφία τους αδικημένους μισθολογικά . Τότε πολύ πιο εύκολα θα περάσει (μέσα από μια Γ.Σ.) μια σύμβαση που θα δίνει ψίχουλα στους αδικημένους νέους εργαζόμενους και θα κόβει σοβαρά οικονομικά ποσά σε παλιούς . Έτσι θα έχει καταφέρει να εξορθολογήσει προς τα κάτω το μισθολογικό κόστος όπως το λέει. Θα έχει περάσει άλλη μια αντεργατική επιλογή της. Θα στερήσει από τους νέους εργάτες την προοπτική μιας αξιοπρεπούς σύμβασης που έχει κατακτηθεί με αγώνες.

 
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Όλα τα παραπάνω δεν είναι ένας παραλογισμός που κάνουμε. Είναι τακτικές των εργοδοτών που αντάμα με τους συνδικαλιστές τους έχουν εφαρμόσει. : Σκαραμαγκάς - ΕΛΒΟ - ΕΑΣ , σε αμέτρητες επιχειρήσεις.
 
Πραγματικά μετά από τόση πείρα που υπάρχει, είναι κρίμα η εργατιά της ΛΑΡΚΟ να εγκλωβιστεί για άλλη μια φορά στην ρουσφετολογία του εργοδοτικού συνδικαλισμού.
 
Οι συνάδελφοι που ενσωματώθηκαν από το 2007 μέχρι σήμερα περίμεναν 7 χρόνια να πάρουν τις τριετίες και τους βασικούς . Οι συνάδελφοι που υπέγραψαν ΣΣΕ το 2007 μέχρι σήμερα δεν έχουν υπογράψει άλλη, έχουν ήδη κατακρεουργηθεί κεκτημένα . Οι εργολαβίες έχουν ΙΟετίες τώρα εφαρμοστεί. Δόθηκαν αυξημένες ευθύνες σε συναδέλφους (προαγωγές ) δίχως χρήματα εδώ και ένα χρόνο και η Διοίκηση φάτσα παρτίδα μας λέει δεν δίνει φράγκο, αν δεν υπογράψουμε ΣΣΕ με περικοπές.
 
Προβληματιστείτε. Αν οι πλειοψηφία στο σωματείο είχε στόχο να παλέψει για το λύσιμο αυτών των προβλημάτων δεν θα το είχε κάνει ήδη;
 
Ούτε θέλει ούτε μπορεί να παλέψει για τα συμφέροντα των εργαζομένων, αντίθετα τα ξεπουλάει για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των αφεντικών.
 
Συνάδελφοι ξέρετε ποιοι είμαστε. Ξέρετε τις προτάσεις και την δράση μας. Σας καλούμε σε συμπαράταξη.
 
Μην τσιμπάτε στα κόλπα που θα κάνει ο κυβερνητικός εργοδοτικός συνδικαλισμός ενόψει εκλογών του σωματείου. Όποια νέα πρόσωπα και να προσπαθήσει να αναδείξει, τα ιδία σκουριασμένα παλιά μυαλά έχουν.
 
Όποιες νέες παράταξης και να εμφανιστούν, τον ίδιο σκοπό με την ΔΑΚΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΣΚΕ θα εξυπηρετήσουν.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΥΠΕΡΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ. ΤΟ ΕAM.


Ε.Α.Μ.

1 σχόλιο:

  1. ΤΕΛΙΚΑ Η ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΓΕΛΙΑ.
    ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΕΝΑ ΣΚΑΣΜΟ ΛΕΦΤΑ, ΕΧΟΥΝ ΦΕΣΩΣΕΙ ΤΗΝ ΔΕΗ, ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΠΕΡΙΠΟΥ 400 ΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΤΟ ΒΙΟΛΙ ΤΟΥΣ. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥ ΣΥΝΔΙΚΑΛΗΣΤΕΣ ΠΟΥ ΑΝΕΧΟΝΤΑΙ ΤΕΟΙΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ.
    ΜΗΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟΝ ΙΟΥΝΙΟ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου