Δευτέρα, 9 Ιουνίου 2014

ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ: 13ο ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣΌπως είναι γνωστό η 06.06.1944, η περίφημη D-Day, είναι η ημερομηνία της καθοριστικής για την έκβαση του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου απόβασης των συμμάχων στην Νορμανδία, της οποίας η επέτειος των 70 χρόνων γιορτάστηκε με μεγάλη επισημότητα αυτές τις μέρες.

Την ίδια ημερομηνία της επετείου 06.06.2014, διάλεξαν να ¨αποβιβαστούν¨ ειρηνικά στην Αμφίκλεια και τα πληρώματα του 13ου ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΡΑΛΛΥ ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ, για να πιλοτάρουν τα τετράτροχα ιστορικά οχήματά τους, δύο φορές, από Αμφίκλεια προς τα Χιονοδρομικά Κέντρα.

 


Όμορφη ατμόσφαιρα νοσταλγική για τους παλιότερους και ενημερωτική για τους νέους, δεν αξιοποιήθηκε σαν ευκαιρία από τις τοπικές αρχές όπως θα έπρεπε, για μια καλλίτερη προβολή του τόπου που η σχετική διοργάνωση μπορούσε να προσφέρει.
   
Αν ανατρέξουμε και ποιο παλιά, όταν πολύ κοντά στην περιοχή μας πραγματοποιούταν το γνωστό κλασικό και Διεθνές <Ράλλυ Ακρόπολις> με σοβαρά οικονομικά οφέλη για την περιοχή, (ειδικά λόγω Service Park και Υπερειδικής στην Λιλαία),  πάλι άρχοντες και αρχόμενοι δεν αντιλήφθηκαν έγκαιρα την σημασία και τα κέρδη από την τεράστια προβολή που προσφέρει ένας διεθνής αγώνας, κυριολεκτικά μέσα στο σπίτι μας και δεν έκαναν αρκετά για την παραμονή του στον τόπο. Ίσως να φταίει και η νοηματικά αρνητική φόρτιση, της λέξης ραλλίστας!!

Δ. Ι. Καλπύρης
ΥΓ: Παρουσιάζονται και μερικές φωτογραφίες (περιόδου 2002-2004) από το παλιό κλασικό "Διεθνές Ράλλυ Ακρόπολις" στην ΛΙΛΑΙΑ, όπου για μια βδομάδα χτυπούσε η καρδιά του παγκόσμιου μηχανοκίνητου αθλητισμού και παράλληλα στηνόταν σε συγκεκριμένο χώρο μια μικρή πολιτεία [Service Park] στην οποία κατέφθαναν χιλιάδες επισκέπτες και δημοσιογράφοι [για την Υπερειδική] από ολόκληρο τον πλανήτη, με όλα τα θετικά επακόλουθα  για την ευρύτερη περιοχή.

ΔΙΚ

1 σχόλιο:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΠΟΥ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΕ ΣΤΗΝ Γ ΕΘΝΙΚΗ ΤΙΠΟΤΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΓΙΑΤΙ ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου