Πέμπτη 5 Ιουνίου 2014

«Η Κυβέρνηση πήρε χρήματα από όλους τους τραπεζικούς λογαριασμούς δίχως την συγκατάθεσή μας!»

Στην Ελλάδα του σήμερα, και δίχως να έχουμε κάνει την φορολογική μας δήλωση για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν στο οικονομικό έτος 2013 (01 Ιαν έως και 31 Δεκ 2013) έχουμε ήδη πληρώσει!

Στην πραγματικότητα μας έχουν ήδη πάρει και δίχως την συγκατάθεσή μας!

Όπως αναφέρει έγγραφο τραπεζικού ομίλου, με ημερομηνία έκδοσης 02/06/2014, η τράπεζα βεβαιώνει ότι:
  
«όπως προκύπτει από τα βιβλία μας, κατά την περίοδο 1/1/2013 – 31/12/2013 πιστώσαμε τον λογαριασμό καταθέσεων του ως άνω πελάτη με τόκους ποσού ευρώ 127,96 από το οποίο παρακρατήθηκε και αποδόθηκε στο Δημόσιο φόρος ποσού ευρώ 19,20.- 02/06/2014»

Δηλαδή 15% επί των τόκων.

Προτρέπω λοιπόν τους πολίτες, να επισκεφτούν τις τράπεζες όπου έχουν καταθέσεις και να ζητήσουν να τους χορηγηθεί η ανάλογη βεβαίωση.

Καλώ την κυβέρνηση και όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου, να απαντήσουν εάν είναι δίκαιο, σε κάποιον άνεργο που έχει στην τράπεζα 20.000€, (νομίμως αποκτημένα) για να ζήσει την οικογένειά του, και μοναδικό του ετήσιο έσοδο είναι οι τόκοι τους, δηλαδή περί τα 100€ να φορολογείται με 15%, και εκτός φορολογικής εκκαθάρισης, ενώ κάποιος που έχει έσοδα από καταθέσεις 5.000.000€ να φορολογείται και αυτός με 15% μόνο και εκτός φορολογικής εκκαθάρισης!

Καλώ επίσης την κυβέρνηση να μας απαντήσει εάν έχει πράξει το ίδιο και σε όσους περιέχονται στις λίστες του εξωτερικού, (πχ λίστα Λαγκάρντ),  ποιο είναι το συνολικό ποσό που εισπράχθηκε από το παραπάνω μέτρο και εάν αυτό έχει εγγραφεί για την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος.

Επίσης θα πρέπει να ελεγχθεί από την δικαιοσύνη, αν οι ατομικές καταθέσεις αποτελούν περιουσιακό στοιχείο και εάν προστατεύονται από το Ελληνικό Σύνταγμα.

 Τα συμπεράσματα ανήκουν στον ελληνικό λαό!


Θοδωρής Χειμάρας
πρ .Βουλευτής Φθιώτιδας  Ανεξαρτήτων Ελλήνων
Αναπληρωτής Υπεύθυνος Τομέα Κοινοβουλευτικής Ευθύνης,
Ανάπτυξης, Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων των ΑΝ.ΕΛ.
Μέλος του Εθνικού Συμβουλίου των Ανεξαρτήτων Ελλήνων

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου