Δευτέρα, 16 Ιουνίου 2014

ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ, ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ


Όσοι είχαν την τύχη να βρεθούν το Σαββατοκύριακο 14-15.06.2014 στην ΑΜΦΙΚΛΕΙΑ Φθιώτιδας, συνάντησαν εκεί με αφορμή τον δύσκολο ορεινό αγώνα δρόμου: <ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ 2014 την άλλη Ελλάδα, αυτήν που έχουμε σχεδόν ξεχάσει, δηλαδή την Ελλάδα την απαλλαγμένη από την μιζέρια και την κακομοιριά, την Ελλάδα της δημιουργίας, της οργάνωσης, της στοχοθεσίας, της συμμετοχής, της συνεργασίας, του πηγαίου εθελοντισμού και της υπεύθυνης κοινωνίας, που κάτω από την πραγματικά εμπνευσμένη καθοδήγηση και τον συντονισμό του διοργανωτή <Α.Σ. ΔΙΟΝΥΣΟΥ> Αμφίκλειας, κατάφερε να υλοποιήσει έναν αγώνα πρότυπο, Πανελλαδικής τουλάχιστον εμβέλειας και υψηλού κύρους.
 Οι δυσκολίες από τις καιρικές συνθήκες, που λόγω της ισχυρής βροχόπτωσης στα μισά του αγώνα απείλησαν να μετατρέψουν το <ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΠΑΡΝΑΣΣΟΥ> σε Διώρυγα της Κορίνθου, αντιμετωπίστηκαν αποτελεσματικά από την οργάνωση και τελικά πρόσθεσαν μια επί πλέον νότα άγριας ομορφιάς στον αγώνα. 

Μπορούμε πλέον να μιλάμε χωρίς υπερβολή, σύμφωνα και με τα λεγόμενα από συμμετέχοντες δρομείς, για ορεινούς αγώνες δρόμου: <Tύπου Αμφίκλειας.>

Το Σάββατο 14.06 τα παιδιά, με τους αυστηρούς σε κανόνες ασφάλειας αγώνες τους και κατά ηλικίες, έδωσαν ξεχωριστό χρώμα στους δρόμους της κωμόπολης και ταυτόχρονα σφυρηλατήθηκαν στο πλαίσιο του αθλητισμού και στο πνεύμα του <ευ αγωνίζεσθαι.>  Τα μεγαλύτερα από τα παιδιά αθλητές, την επόμενη μέρα ήταν εθελοντές στους ορεινούς αγώνες [11 & 22 χλμ].   

Πρέπει να συγχαρούμε και να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα τον <ΑΣ ΔΙΟΝΥΣΟ> Αμφίκλειας, με την πολυσχιδή δράση του την σχετική κυρίως με τα παιδιά, τους εθελοντές, τους χορηγούς, τους Συλλόγους, την ΕΛ ΑΣ και όσους βοήθησαν με οποιοδήποτε τρόπο, στην άρτια οργάνωση και εκτέλεση του αγώνα πρότυπο,  που μας έκανε να αισθανθούμε μια κάποια δόση υπερηφάνειας αλλά και αισιοδοξίας, ιδιαίτερα σαν τοπική κοινωνία.

Δ. Καλπύρης
  Αμφίκλεια

ΥΓ: Ταυτόχρονα με τον αγώνα ήταν σε εξέλιξη και άλλες τοπικές Συλλογικές δράσεις που είχαν ή και δεν είχαν σχέση με το γεγονός, όπως οι αρχαιρεσίες της ¨ΔΑΔΙΩΤΙΚΗΣ ΕΣΤΙΑΣ,¨  η λαχειοφόρος αγορά του ¨Γ.Σ. ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ,¨  η δράση της ¨ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΑΜΦΙΚΛΕΙΑΣ¨ - Ομάδα Αλληλεγγύης, κ.α.  
ΔΙΚ e-επιστολή από τον αγαπητό και με πολλές συμμετοχές και πείρα, Στέφανο Σταμέλλο.   

Μονοπάτι Παρνασσού 2014 (25 χιλ) 

    Μια όμορφη αθλητική γιορτή και ένα πανηγύρι. Όλα ωραία και όμορφα. Οι διοργανωτές, ο Αθλητικός Σύλλογος Αμφίκλειας "ΔΙΟΝΥΣΟΣ" - τί όνομα κι αυτό!! - με βαθιά αθλητική κουλτούρα, που χαίρεσαι να τους βλέπεις χαμογελαστούς και φιλόξενους, που θαυμάζεις τη δύναμή τους να κάνουν ένα αγώνα αντάξιο του βουνού που μας φιλοξενεί: ΠΑΡΝΑΣΣΟΣ. Δεύτερη προσπάθεια, λόγω των καιρικών συνθηκών, αυτή τη φορά άψογη. Μπράβο παιδιά, και του χρόνου!! πάντα άψογοι και ωραίοι.. Αλλά κι αυτή η μουσική, πόσο μου άρεσε...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου