Τετάρτη 30 Ιουλίου 2014

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΤΩΝ ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΛΑΡΥΜΝΑΣ ΜΕ ΤΟ Γ. Λ. ΜΑΡΤΙΝΟΥ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                    Λάρυμνα 28/07/2014
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ                                         Αριθ. πρωτ.: 44
ΝΟΜΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ
ΤΟΠ. ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ  ΛΑΡΥΜΝΑΣ                          

                                                                 Προς

1.    Δήμαρχο Λοκρών
2.    Πρόεδρο Δ. Σ. Δήμου Λοκρών
3.    Επικεφαλείς Δημοτικών Παρατάξεων

ΘΕΜΑ: «ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ ΛΥΚΕΙΑΚΩΝ ΤΑΞΕΩΝ ΛΑΡΥΜΝΑΣ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ     ΜΑΡΤΙΝΟΥ»

     Κ.κ. Δήμαρχε, Πρόεδρε,

     Σας έχουμε γνωστοποιήσει και γνωρίζετε ότι με απόφαση του Υφυπουργού Παιδείας αριθ. πρωτ.:99838/44 /27-06-2014 δεν ανακαλείται ούτε αναστέλλεται όπως τα προηγούμενα χρόνια η εφαρμογή της απόφασης 71336/Δ4 /24-06-2011 περί συγχώνευσης των Λυκειακών Τάξεων Λάρυμνας με το Γενικό Λύκειο Μαρτίνου και αυτό σημαίνει ότι από το Σεπτέμβριο το συγκεκριμένο σχολείο μας, παύει να λειτουργεί με γνωστές αρνητικές συνέπειες για μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς και όλους τους κατοίκους της Λάρυμνας γενικότερα.
Για τους λόγους αυτούς σας ζητήσαμε να προκηρυχθεί άμεσα έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο ώστε να αποφασίσει – γνωμοδοτήσει ότι είναι αντίθετο με την εν λόγο συγχώνευση και να ζητά την ανάκληση της απόφασης 71336/Δ4 /24-06-2011 επειδή δεν εξέλειπαν οι λόγοι για τους οποίους είμαστε αντίθετοι τα προηγούμενα χρόνια και επειδή ο αριθμός των μαθητών στα χρόνια που έρχονται θα είναι αυξητικός γιατί εκτός των άλλων οι 230 προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που έγιναν στην εταιρεία ΛΑΡΚΟ οι οποίοι, οι περισσότεροι από αυτούς θα κατοικήσουν στον οικισμό ΛΑΡΚΟ - Λάρυμνας, θα συμβάλει σημαντικά σε αυτό.

     Παράλληλα προβήκαμε σε διαβήματα διαμαρτυρίας σε Υπηρεσιακούς ή Πολιτικούς παράγοντες για τη ρύθμιση του θέματος και ζητήσαμε συνάντηση με τον αρμόδιο Υφυπουργό η οποία όμως ακόμα δεν κατέστη δυνατή, όχι με ευθύνη δική μας.
  
       Επανερχόμενοι και επειδή με απόφαση ο αρμόδιος Υφυπουργός σε σχετικές ρυθμίσεις για άλλα σχολεία τα οποία δημοσιεύονται στο ΦΕΚ 1944/ 18-07-2014 β΄ τεύχος, ζητάμε στο άμεσο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητηθεί το θέμα μας ώστε να δοθεί η ανάλογη με το αίτημά μας γνωμοδότηση η οποία δεν είναι δυνατόν να αγνοηθεί από τον Υφυπουργό και τους άλλους Υπηρεσιακούς παράγοντες. Επίσης ζητάμε να γίνουν ενέργειες από το Δήμο για να ορισθεί συνάντηση με τον Υπουργό και Υφυπουργό Παιδείας.
   
     Πιστεύοντας και ελπίζοντας ότι θα ενεργήσετε σύμφωνα με την άποψη όλων των κατοίκων της Λάρυμνας, αναμένουμε τις ενέργειές σας.


                                               ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
                                                                        Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ


                                                                     Μ. ΧΡΥΣΟΒΕΡΓΗΣ

9 σχόλια:

  1. ΣΙΓΑ ΠΙΑ. ΚΑΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΑΝ ΣΥΓΧΩΝΕΤΟΥΝ; ΜΑΚΡΥΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΑΡΤΙΝΟ; ΤΑ ΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΖΟΥΝ ΣΕ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΜΑΚΡΥΣΜΈΝΟΥΣ ΟΙΚΙΣΜΟΥΣ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΜΕ ΤΟ ΛΕΩΦΟΡΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ; ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΜΕ ΓΕΛΟΙΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΕΙΧΕΣ ΘΑ ΣΚΕΦΤΟΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΓΩΝΙΑ ΤΩΝ ΓΟΝΙΩΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΕΚΤΙΘΕΝΤΑΙ ΣΕ ΔΡΟΜΟΥΣ ΕΠΙΚΥΝΔΥΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΩΣΠΟΥ ΝΑ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙ.ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ...

      Διαγραφή
    2. Τα περισσοτερα παιδια της λαρυμνας εχουν τελειωσει το τ.ε.λ αταλαντης και πηγαινανε για χρονια καθε μερα και τους αρεσε η διαδρομη αν τους ρωτησετε και τωρα εχετε προβλημα εσεις ταχα και μιλατε για ταλαιπωρια απο λαρυμνα ως το μαρτινο που ειναι λιγοτερο απο δεκα λεπτα.σαν δεν ντρεπεστε προκατηλημμενοι...

      Διαγραφή
    3. ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ ΤΣΕΛΕΜΑΡΚΟΣΤρίτη, Αυγούστου 05, 2014

      Σιγά πια και τι έγινε αν συγχωνευθούν τα Σχολεία της Λάρυμνας και του Μαρτίνου, σιγά πια και τι έγινε αν μεταφερθεί το ΙΚΑ Αταλάντης, σιγά πια και τι έγινε αν ...... Όλη αυτή η αδιαφορία και η αποστασιοποίηση από τα προβλήματα των άλλων, οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στη δημιουργία ενός προβλήματος στην πόρτα μας. Το αύριο δεν χτίζεται με αφορισμούς και χλεύη όπως στα προηγούμενα σχόλια. Να σκεφτούμε όμως όλοι, πως όταν κλείνει ένα Σχολείο κλείνει ένα παράθυρο στο μέλλον.

      Διαγραφή
    4. Φίλε Θαλασσινέ,
      Θα σου πω τούτο:
      Ο πιο κλασικός τρόπος που χρησιμοποιεί η πολιτική εξουσία για να κλείσει οτιδήποτε(σχολείο- επιχείρηση κλπ) και είναι και πιο ανώδυνος από πλευράς πολιτικού κόστους είναι να υποβαθμιστεί η λειτουργία του, ώστε να αποδυναμωθεί από μόνο του και σε μικρό βάθος χρόνου να θεωρηθεί μη βιώσιμο.
      Εκεί φαίνεται να οδηγείται η κατάσταση για το λύκειο Μαρτίνου και τις λυκειακές τάξεις του παραρτήματος Μαρτίνου στη Λάρυμνα.
      Ισχύς εν τη ενώσει.

      ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ.Κ.ΚΟΥΡΟΣ

      Διαγραφή
  2. Αν κοιτάξει κάποιος το ΦΕΚ 1937/τ.Β'/19.07.2014 θα δει την απόφαση "Αριθμ. 99838/Δ4 (1)Αναστολή – Ανάκληση εφαρμογής Αποφάσεων Συγχω−νεύσεων − Καταργήσεων Σχολικών Μονάδων Δευτε−ροβάθμιας Εκπαίδευσης." με την οποία ακυρώνονται κάποιες καταργήσεις/συγχωνεύσεις σχολικών μονάδων. Θα μπορούσε να γίνει άμεσα και για τις Λυκειακές Τάξεις της ΛΑΡΥΜΝΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟ ΜΠΩΚΟ , ΠΟΥ ΜΕ ΚΙΝΗΣΗ ΜΑΤ ΚΑΘΑΡΙΣΕ. ΑΥΤΑ ΝΑ ΤΑ ΔΕΙΣ ΑΓΓΕΛΟΥΣΗ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΧΘΕΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΛΟΚΡΩΝ ΠΕΣΑΝ ΟΙ ΜΑΣΚΕΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μαύρος και ΆναρχοςΔευτέρα, Αυγούστου 04, 2014

    ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ έχετε κάνει τα παιδιά μαμούχαλα.. Αφήστε να συγχωνευθούν τα σχολεία μπας και υπάρξει λίγο περισσότερη ζωντάνια από τους νέους της περιοχής.. Τα έχετε ευνουχίσει τοσα χρόνια με τις ιδιοτροπίες σας...

    Σαν τα βλαχαδερά που κοροιδεύετε κάνετε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου