Πέμπτη 17 Ιουλίου 2014

Μείωση ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών ζητά η Ε.Μακρή-Θεοδώρου


Την άμεση διευθέτηση σημαντικών αγροτικών ζητημάτων που παραμένουν σε εκκρεμότητα ζητά από τον Υπουργό Εργασίας η Βουλευτής Φθιώτιδας κα Ε.Μακρή-Θεοδώρου. 

Επιμένοντας στη μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών και στο χαρακτηρισμό της αγροτικής εργασίας ως βαριάς και ανθυγιεινής, η βουλευτής τονίζει την κατάφορη αδικία εις βάρος τους.

Αναφέροντας χαρακτηριστικά πως οι αγρότες είναι οι μόνοι εργαζόμενοι που συνταξιοδοτούνται στο 67ο  ηλικιακό τους έτος, κάνει λόγο και για την αναταραχή που έχει προκληθεί σε όσους εξ αυτών έχουν γεννηθεί τα έτη 1948 και 1949. 

Στις περιπτώσεις αυτές και παρά το θεμελιωμένο δικαίωμα συνταξιοδότησής τους από το 2013, αν δεν έχουν συμπληρωθεί 40 χρόνια ασφάλισης προβλέπεται αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης από το 65ο στο 67ο έτος ηλικίας.

Η Βουλευτής Φθιώτιδας υπενθυμίζοντας τη δέσμευση του Πρωθυπουργού στη Βουλή για μείωση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης των αγροτών στο 62ο έτος ηλικίας με 40 χρόνια ασφάλισης, ερωτά μεταξύ άλλων τον κο Βρούτση(αρ.πρωτ.ερ.:893/8-7-2014) με ποιες ενέργειες σκοπεύει να προωθήσει τα εν λόγω ζητήματα. 

Τέλος, ζητά να μάθει τι προτίθεται να πράξει ο Υπουργός για τη μεταβατική περίοδο 2014-2027, που αναγκάζει τους αγρότες να βγουν στη σύνταξη  στα 67 τους χρόνια, ενώ έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα με τουλάχιστον 25 χρόνια ασφάλισης.

      

2 σχόλια:

  1. Οι διοικήσεις ήταν ανίκανες τα τελευταία χρόνια σωστά αλλά η κλίκα πέντε - έξι ποδοσφαιριστών ήταν αυτή που ρύθμιζε τα πάντα δηλ. το ποιός θα είναι ο εκλεκτός τους προπονητής , ποιοί θα είναι στη διοίκηση , ποιοί θα παίζουν κλπ, αυτή είναι η πικρή αλήθεια και όλα τα άλλα απλές δικαιολογίες ......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΓΙΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑ ΜΙΛΑΣ; ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΣΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ; ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...

      Διαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου