Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Τέως δήμαρχος με αδήλωτα εισοδήματα 1,2 εκατ. ευρώ




Αδήλωτα εισοδήματα, ύψους 1,2 εκατ. ευρώ, φέρεται ότι απέκρυπτε σε τραπεζικούς του λογαριασμούς ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς Θεσσαλονίκης, Χριστόδουλος Οικονομίδης.

Σε βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες (ξέπλυμα βρώμικου χρήματος) και ανακριβή δήλωση πόθεν έσχες. Ο φάκελος της δικογραφίας διαβιβάστηκε ήδη σε ειδικό εφέτη ανακριτή, ενώπιον του οποίου ο επί 11 χρόνια δήμαρχος Καλαμαριάς θα κληθεί να δώσει εξηγήσεις.

Η υπόθεση άρχισε να ερευνάται κατόπιν καταγγελιών που έφτασαν, τόσο στον αντιεισαγγελέα Εφετών, αρμόδιο για θέματα διαφθοράς και πόθεν έσχες, Αχιλλέα Ζήση, όσο και στην αρμόδια Οικονομική Επιτροπή της Βουλής, όπου οι εκλεγμένοι αυτοδιοικητικοί είναι υποχρεωμένοι να υποβάλουν ετησίως Δήλωση Περιουσιακής Κατάστασης (όσο ασκούν τα καθήκοντά τους και επιπλέον τρία χρόνια μετά το πέρας αυτών).

Υπό αυτές τις συνθήκες, ελεγκτές της παραπάνω Οικονομικής Επιτροπής και της Οικονομικής Αστυνομίας, έκαναν «φύλλο και φτερό» τα αρχεία των τραπεζικών λογαριασμών που διατηρεί ο ίδιος με τη σύζυγό του, σε βάθος ετών. Σύμφωνα με το πόρισμα των ελεγκτών, ο τέως δήμαρχος Καλαμαριάς, φέρεται να δήλωνε επί μία 10ετία μόνο τα εισοδήματα από τη δημαρχιακή του αποζημίωση, ενώ η απόκλιση των 1,2 εκατ. ευρώ συνδέεται με την περίοδο 2003-12 και δεν μπορεί να δικαιολογηθεί από τα εισοδήματα όλων αυτών των ετών.

Με βάση το παραπάνω πόρισμα, ο εισαγγελέας Διαφθοράς Θεσσαλονίκης παρήγγειλε την άσκηση ποινικής δίωξης, για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της ανακριβούς δήλωσης πόθεν έσχες, σε βαθμό κακουργήματος. Για την υπόθεση συγκλήθηκε η Ολομέλεια Εφετών Θεσσαλονίκης που όρισε ειδικό εφέτη ανακριτή, ο οποίος με τη σειρά του θα κληθεί να ερευνήσει την πηγή των φερόμενων ως «μαύρων» εισοδημάτων και να λάβει απολογία από τον κατηγορούμενο.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Οικονομίδης διετέλεσε δήμαρχος Καλαμαριάς από το 1999 έως το 2010, όταν παραιτήθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου