Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Επιστολή προς τον κ. Δήμαρχο Λοκρών σχετικά με τα σκουπίδια






Καλησπέρα σας
Σας κοινοποιούμε τη σημερινή επιστολή μας προς το Δήμαρχο Λοκρών κ. Ν. Λιόλιο σχετικά με την κατασταση με τα σκουπίδια που επικρατεί στους δυο οικισμούς Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ.

Το ΔΣ        



ΠΡΟΣ: κ. Νίκο Λιόλιο 
Δήμαρχο Λοκρών


Θέμα: Χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων στους οικισμούς Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ 
Σχετικά: Ψηφιακές φωτογραφίες στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις του Δήμου Dimatal1@yahoo.gr και ataldim@otenet.gr

Κύριε Δήμαρχε

Σας ενημερώνουμε ότι η κατάσταση με τα σκουπίδια στους δυο οικισμούς Θεολόγου και ΟΣΜΑΕΣ έχει φτάσει το απροχώρητο εδώ και τουλάχιστον έξι μήνες με αιχμή τους καλοκαιρινούς.

Οι δυο χώροι εναπόθεσης απορριμμάτων ,ο ένας προς την έξοδο του Θεολόγου(parking) και ο άλλος στην οδό 26 του ΟΣΜΑΕΣ(αποκόμα) έχουν καταντήσει ανεξέλεγκτες χωματερές, η δε εικόνα που παρουσιάζουν είναι αυτή των συνημμένων φωτογραφιών και ακόμα χειρότερη τους καλοκαιρινούς μήνες!!!

Αλλά και οι συνθήκες που επικρατούν σε όλο το χώρο της ευρύτερης περιοχής είναι απερίγραπτες, καθώς τα σκουπίδια παρασυρμένα από τον αέρα και τα ζώα έχουν μετατρέψει τους οικισμούς μας σε απέραντους σκουπιδότοπους.

Επιπλέον οι ιδιοκτήτες των βυτιοφόρων ρίχνουν ανενόχλητοι τα λύματα μέσα στο δάσος μολύνοντας το ευρύτερο φυσικό και ανθρώπινο περιβάλλον,τους επιφανειακούς υδροφόρους ορίζοντες καθώς και τα νερά των γεωτρήσεων τα οποία χρησιμοποιούνται πολλές φορές από τους νερουλάδες για την κάλυψη των αναγκών μας.

Το παραλιακό μέτωπο του Θεολόγου παρουσιάζει εικόνα αποσύνθεσης και εγκατάλειψης, ξηλωμένες πλακοστρώσεις, κατεστραμμένοι λαμπτήρες, σκουριασμένα κάγκελα, σαπισμένα και παρατημένα φοινικόδεντρα, κατεστραμμένα ρείθρα, παρτέρια και παγκάκια, ενώ ανεξέλεγκτες κατασκευές όπου τύχει θυμίζουν την παράγκα του Καραγκιόζη και φυσικά σκουπίδια παντού.

Μας είναι αδιανόητο να φαντασθούμε για ποιους λόγους ο Θεολόγος έχει την εικόνα τριτοκοσμικής χώρας όταν λίγα χιλιόμετρα πιο μακριά οι παραλιακές περιοχές της Σκάλας Αταλάντης και των Λιβανατών παρουσιάζουν μια ευπρεπέστατη εικόνα από όλες τις απόψεις, δεδομένου ότι τα ανταποδοτικά τέλη που εισπράττετε από τις χίλιες και πλέον κατοικίες του ΟΣΜΑΕΣ συν αυτών του Θεολόγου, κατά την άποψή μας, είναι επαρκέστατα για να καλυφθούν οι πιο πάνω ανάγκες και δεν νομίζουμε ότι υπολείπονται των άλλων περιοχών.

Ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος και Καθαριότητας κ. Αλέκος Κούρος είναι ανύπαρκτος ενώ όσες φορές του παραπονέθηκαν οικιστές ή μέλη του Συλλόγου μας για το χάος που επικρατεί συμπεριφέρθηκε με απρέπεια και φυσικά τίποτα δεν έπραξε ώστε να βελτιωθούν τα πράγματα.

Γίνεται αντιληπτό ότι η κατάσταση αυτή αποτελεί ντροπή για έναν Δήμο που φιλοδοξεί να λειτουργεί υποδειγματικά και έχει εξοργίσει τους οικιστές και τους ευαισθητοποιημένους επιχειρηματίες της περιοχής μας καθώς υποβαθμίζει δραματικά μια όμορφη από την φύση της περιοχή ενώ παράλληλα εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για την υγεία των πολιτών.

Γνωρίζετε ότι ως Σύλλογος πάντοτε επιδιώκαμε και επιδιώκουμε την συνεργασία μαζί σας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της περιοχής μας.

Στα πλαίσια αυτά σας ζητάμε να ενδιαφερθείτε και να λάβετε άμεσα δραστικά μέτρα έναντι των υπηρεσιών και των συνεργατών σας που είναι υπεύθυνοι για αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Αναμένουμε την άμεση γραπτή απάντησή σας για τις πρωτοβουλίες που σκοπεύετε να αναλάβετε.

Από την μεριά μας ως υπεύθυνος Σύλλογος είμαστε διατεθειμένοι να συνεργαστούμε μαζί σας αλλά και αποφασισμένοι να προβούμε σε όσες ενέργειες απαιτούνται προς όλες τις κατευθύνσεις ώστε να βελτιωθεί αυτή η απαράδεκτη κατάσταση.

Για το ΔΣ

Η Πρόεδρος
Νανά Τσούμα Κακαβούλη 

Ο Γεν.Γραμματέας
Δημήτρης Μαούνης



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου