Σάββατο 7 Οκτωβρίου 2017

Φθιωτιδα - Λοκρίδα: Οικολογικό έγκλημα μετά από διαρροή στη ΛΑΡΚΟ



Για οικολογικό έγκλημα κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η ΛαΪκή Συσπείρωση Λοκρών γνωστοποιώντας περίπτωση διαρροής υποπροϊόντων της ΛΑΡΚΟ και ρύπανση του κόλπου της Λάρυμνας.

Διαβάστε την καταγγελία:

Τεράστιο καταστρεπτικό περιβαλλοντικό- οικολογικό έγκλημα στη θάλασσα της Λάρυμνας. 
Ο κόλπος της Λάρυμνας έχει κατακλεισθεί από μία κόκκινη κηλίδα λάσπης, η οποία διέφυγε από την εγκατάσταση της δεξαμενής του τμήματος PELLETS της ΛΑΡΚΟ, η οποία εμπεριέχει την σκόνη που εξέρχεται με τα απαέρια των περιστροφικών καμίνων και αποτελείται από διάφορα βαρέα μέταλλα και άλλα ρυπογόνα υλικά. 
Αυτό συνέβη γιατί η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ στα πλαίσια των πολιτικών της επιλογών έχει εγκαταλείψει σχεδόν όλο το εργοστάσιο, αλλά και το συγκεκριμένο τμήμα χωρίς προσωπικό, χωρίς ανταλλακτικά και χωρίς την προληπτική συντήρηση που απαιτείται. 
Οι ευθύνες της Διοίκησης  είναι τεράστιες γι’ αυτή την κατάσταση αλλά και γιατί ενώ αντιλήφθησαν την ζημιά που προκλήθηκε δεν σταμάτησαν την παραγωγική διαδικασία ως όφειλαν και συνέχισαν να λειτουργούν. 

Γι’ αυτή την απαράδεκτη ενέργεια η ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ παρενέβη προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες απαιτώντας να παρέμβουν προς τη ΛΑΡΚΟ, για να σταματήσει αυτή η καταστροφή και να παρθούν μέτρα για την αποκατάσταση της ζημιάς στο περιβάλλον. 
Κύρια υπεύθυνη για όλα αυτά είναι η κυβέρνηση, η οποία ενώ γνωρίζει την κατάσταση που επικρατεί στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ, δεν μεριμνά για να λυθούν περιβαλλοντικά και άλλα προβλήματα που καταστρέφουν την υγεία των εργαζομένων, των κατοίκων και  την περιοχή. 
Καλούμε τον λαό να είναι σε ετοιμότητα και να παλέψει για να βελτιωθεί η κατάσταση και να δοθούν οι λύσεις που απαιτούνται.

2 σχόλια:

  1. ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΟΣ (ΕΛΠΙΖΩ ΟΧΙ ΤΑ ΣΤΡΑΒΑ ΜΑΤΙΑ) ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΟ ΘΕΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΔΙΑΡΡΟΗΣ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΥΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ, ΕΝΩ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΕ ΕΠΙΛΗΦΘΗ Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΤΑΓΓΈΛΛΟΝΤΑΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΔΙΕΚΔΙΚΩΝΤΑΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΛΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου