Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου 2017

Ο Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς για το θέμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια ΣτερεάςΤις τελευταίες ημέρες άνοιξε και πάλι με ένταση το θέμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και όχι μόνο.

Ήταν αναμενόμενη εξέλιξη αφού η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων επιχειρεί να αντιμετωπίσει το περίπλοκο και κρίσιμης σημασίας ζήτημα της αρχιτεκτονικής της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, αποσπασματικά, με τη μέθοδο της «δοκιμής και του λάθους».

Με πρόχειρες μεθοδεύσεις που συνεχώς αλλάζει, χωρίς καθαρούς στόχους, χωρίς ενιαία κριτήρια για ολόκληρη τη χώρα και χωρίς σαφή στρατηγική, δεν θα καταφέρει τον αναγκαίο εξορθολογισμό του συστήματος της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. 

Τροφοδοτεί μόνο τη σύγχυση, την αβεβαιότητα και ανώφελες «τριβές».
  

Είναι επιτακτικά αναγκαίο, το Υπουργείο, έστω και τώρα, να παρουσιάσει τεκμηριωμένα το συνολικό του σχέδιο.


Διερωτώμαι πως θα μπορούσε να γίνει τεχνοκρατικά, κοινωνικά και πολιτικά αποδεκτή λύση για μια περιοχή της χώρας, χωρίς να είναι γνωστό το συνολικό εθνικό σχέδιο? 

Σε κάθε περίπτωση πρέπει σε όλους να είναι σαφές ότι η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας δικαιούται και διεκδικεί να έχει ισοβαρή συμμετοχή, με τις άλλες περιφέρειες της χώρας, στον εθνικό χάρτη Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, Έρευνας και Καινοτομίας, με ποιότητα και διεθνή ανταγωνιστικότητα.

24-10-2017   

Κωνσταντίνος Τσαμαδιάς

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου