Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2017

Σκουρλέτης: Έρχεται ο διαγωνισμός ΑΣΕΠ για 5.000 προσλήψεις στην καθαριότητα




Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για 5.000 προσλήψεις στην καθαριότητα των δήμων. 

Αυτό τόνισε, μιλώντας στην ΕΡΤ, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης

«Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να δημοσιοποιηθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στον τομέα καθαριότητας των δήμων. Μένει ο έλεγχος των αιτημάτων των 325 δήμων…Περίπου θα κυμαίνονται σε 5.000 και  θα αντικαταστήσουν τους συμβασιούχους σε μεγάλο βάθμο», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης.

Αναφορικά με τους απλήρωτους συμβασιούχους, ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε ότι «είναι πολύ λίγες περιπτώσεις προβλήματα με Επιτρόπους. Δεν υπάρχει καμία νόμιμη διακιολόγια να μένουν απλήρωτοι οι άνθρωποι. Όπου υπάρχουν τα προβλήματα θα λυθούν», πρόσθεσε.

Εκλογικό σύστημα και μεταρρύθμιση "Καλλικράτη"

Αναφορικά με την αλλαγή εκλογικού συστήματος, ο κ. Σκουρλέτης αναρωτήθηκε: «Θα έχουμε απλή αναλογική στις εθνικές και δεν θα έχουμε στις δημοτικές;», ενώ αναφορικά με το πότε θα καταθέσει το νομοσχέδιο για την μεταρρύθμιση του Καλλικράτη τονίσει ότι  «αν προλάβουμε στην τρέχουσα χρονιά, αλλιώς στις αρχές της επόμενης».


Αλλαγές στο χωροταξικό αλλά στο μέλλον

Ο υπουργός Εσωτερικών επανέλαβε ότι  «δεν θα πιάσουμε το χωροταξικό ζήτημα. Όχι γιατί δεν χρειάζεται. Οι 325 δήμοι είναι μικρός αριθμός αλλά δεν υπάρχουν οικονομικές προϋποθέσεις και η δυνατότητα στελέχωσης περισσότεων δήμων. Όσο υπάρχει αυτή η οικονομική πραγματικότητα δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε άλλαγές. Το κρατάμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας για αργότερα», κατέληξε ο κ. Σκουρλέτης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου