Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017

Μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Π.Ε.Δ. και των Δήμων Στερεάς Ελλάδας...

...στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων




Την Τετάρτη 4 Οκτωβρίου 2017 πραγματοποιήθηκε η 14η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας, στα γραφεία της, στη Λαμία με μοναδικό θέμα τη συζήτηση για τη μεταφορά των διαθεσίμων των Φορέων της Γενικής Κυβέρνησης στην Τράπεζα της Ελλάδος ή το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης τοποθετήθηκε το σύνολο των Μελών του Διοικητικού Συμβουλίου και διεξήχθη ένας γόνιμος και παραγωγικός διάλογος, όπου διατυπώθηκαν οι σκέψεις και οι ανησυχίες των συμμετεχόντων ενώ παράλληλα υπήρξε ανταλλαγή απόψεων σχετικά με τις ωφέλειες ή τα προβλήματα, που μπορεί να προκύψουν από τη μεταφορά των διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδος ή το Ταμείο Παρακαταθηκών & Δανείων.
  
Η συνεδρίαση κατέληξε στη λήψη δύο αποφάσεων. Η πρώτη αφορούσε τη μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων της Π.Ε.Δ. και η δεύτερη την πρόταση της Π.Ε.Δ. προς τους Δήμους της Στερεάς Ελλάδας. 




Αναλυτικότερα, το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε ομόφωνα την μεταφορά των διαθεσίμων της Π.Ε.Δ. Στερεάς Ελλάδας στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, όπου το επιτόκιο είναι σταθερό και εξασφαλισμένο και τα χρήματα θα μπορούν να εκταμιεύονται άμεσα.
  
Σχετικά με τα ταμειακά διαθέσιμα των Δήμων της Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με την απόφαση της Π.Ε.Δ., που ελήφθη κατά πλειοψηφία, προτείνεται η μεταφορά τους στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, αφού πρώτα οι Δήμοι εξαντλήσουν το ενδεχόμενο επίτευξης καλύτερου επιτοκίου από εμπορικές τράπεζες και με τον όρο ότι θα πρέπει να προηγηθεί σε κάθε περίπτωση η εξέταση των ειδικών συνθηκών, ανά περιοχή, για να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας όλων των τοπικών τραπεζικών υποκαταστημάτων, που εξυπηρετούν την καθημερινότητα και την ομαλή διαβίωση των πολιτών.

2 σχόλια:

  1. ΤΑ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΣΤΗ ΑΠΟΛΥΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΕΤΡΕΞΑΝ ΝΑ "ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΟΥΝ" ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ... ΚΑΘΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ "ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΟΦΕΛΗ" ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ. ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ ΕΣΧΙΖΕ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΕ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ... ΤΙ ΑΛΛΑΞΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου