Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017

Ανακοίνωση ΣΥΡΙΖΑ Λαμίας για τις αντιδράσεις κατά προσφυγόπουλων στο δημοτικό σχολείο Μώλου και Καινούριου




Συνολικά η χώρα μας, από την αρχή της περιπέτειας των προσφυγόπουλων, έδωσε την απάντηση στην ανάγκη της προστασίας τους. Δεν τα άφησε να πεθάνουν στην θάλασσα και στις ακτές. Τα προστάτευσε από κινδύνους, όπως εμπορία, ασθένειες και αποχωρισμό από τις οικογένειες τους.

Στην συνέχεια ήρθε η υλοποίηση ενός σχεδίου εκπαίδευσης και απασχόλησης αυτών των παιδιών.

Σαν Ελληνικός λαός πέρα από τον πολιτισμό μας και τις  αξίες μας υπάρχουν και οι διεθνείς συμβάσεις που μας υποχρεώνουν να προστατεύσουμε και να απασχολήσουμε αυτά τα παιδιά, για ευνόητους λόγους.

Προτείνουμε λοιπόν στους γονείς και κηδεμόνες του δημοτικού σχολείου Μώλου και Καινούριου να μην επιλέξουν την πλευρά που επικρατεί η ξενοφοβία, ο ρατσισμός, αλλά την πλευρά του ανθρωπισμού και της  αλληλεγγύης.

Να μην δώσουμε χώρο στις ξενοφοβικές δυνάμεις να επιχειρούν με βαρβαρότητα.

Μακριά απ΄ τα σχολεία μας και τα παιδιά μας, οι ακραίες φωνές που δηλητηριάζουν τις ψυχές τους.


Μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί πρέπει να επιδιώκουμε συνεχώς να κυριαρχεί η αλληλεγγύη και να μην ξεχνάμε ότι κάποτε  και εμείς  υπήρξαμε σ΄ αυτή την θέση, το 1922 και αργότερα που ο πόλεμος και η φτώχεια ανάγκασαν χιλιάδες Έλληνες να βρεθούν σε άλλους τόπους.

Όσο οι πολίτες, οι δημοκράτες και οι δημοκράτισσες κινητοποιούνται και σηκώνουν ανάστημα, τόσο ο ακραίος λόγος  κατατροπώνεται .

Πως είναι δυνατόν κάποιοι γονείς να μην λαμβάνουν υπόψη τους, την απόγνωση, την απογοήτευση, το άγνωστο μέλλον και το δικαίωμα αυτών των παιδιών στην εκπαίδευση, προσφεύγοντας μάλιστα και στην δικαιοσύνη, διεκδικώντας τι;

Την τιμωρία τους στο περιθώριο;

Η ιστορία, ο πολιτισμός, η αντίληψη μας, η φιλοσοφία μας για την ζωή και τον άνθρωπο, δεν μας επιτρέπουν τίποτα άλλο παρά μόνο την στάση ευθύνης στα παιδιά.




ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
Ο.Μ ΛΑΜΙΑΣ ΣΥΡΙΖΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου