Τρίτη 10 Οκτωβρίου 2017

Φρένο «στις άλλου είδους ''σκέψεις'' πολύ λίγων δημάρχων»

Έτοιμη η προκήρυξη μόνιμων θέσεων εργασίας στην καθαριότητα των δήμων




Εντός των επόμενων ημερών ξεκινούν οι διαδικασίες του διαγωνισμού για την προκήρυξη των μόνιμων θέσεων εργασίας στην καθαριότητα των δήμων.Ο ακριβής αριθμός των προσλήψεων θα ανακοινωθεί τις επόμενες βδομάδες ενώ τον Μάρτιο θα γίνει η ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων, με βάσει τους οποίους θα τοποθετηθούν στις θέσεις τους οι εργαζόμενοι.

Τα παραπάνω είπε ο υπουργός Εσωτερικών Π. Σκουρλέτης, μιλώντας «Στο Κόκκινο», ενώ αναφερόμενος στις προβλέψεις του σχεδίου προϋπολογισμού έτους 2018 για τη χρηματοδότηση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είπε ότι αυξάνονται τα κονδύλια κατά 5% σε σχέση με φέτος.

Στο θέμα των συμβασιούχων των Δήμων, ειδικά αυτών που υπηρετούν στην καθαριότητα των δήμων, ο κ. Σκουρλέτης εκτίμησε ότι «δεν αντιμετωπίζουμε προβλήματα … υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις Επιτρόπων που θέτουν κάποια ερωτήματα -αδικαιολόγητα κατά τη γνώμη μου.Έχουμε ξεπεράσει αυτό το σκόπελο, στη συντριπτική πλειοψηφία των δήμων σε όλη τη χώρα».

 Όπως είπε, εντός των επόμενων ημερών θα μπει μπρος ο διαγωνισμός για την προκήρυξη των μόνιμων θέσεων εργασίας στην καθαριότητα. Το ακριβές νούμερο θα ανακοινωθεί τις επόμενες εβδομάδες και «θα τρέξει ο διαγωνισμός από τώρα ώστε το Μάρτιο να έχουμε την ανακοίνωση των προσωρινών πινάκων και στην βάση αυτής να πάνε στις θέσεις τους».

Σημείωσε ότι είναι μία λύση που «λύνει το γόρδιο δεσμό των συμβασιούχων στην καθαριότητα, προκρίνοντας τις σταθερές σχέσεις απασχόλησης και προστατεύοντας από άλλου είδους «σκέψεις» που υπήρχαν στον χώρο της Αυτοδιοίκησης -ευτυχώς από πολύ λίγους δημάρχους- να παραδώσουν αυτή την υπηρεσία σε ιδιώτες»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου