Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στην πώληση της ΑΤΕbank - Εγείρει θέμα επάρκειας της Τράπεζας Πειριαώς


Ευθεία επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπολύει ο ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την πώληση της ΑΤΕbank η οποία ελέγχει -όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση- το 40% του εγγείου κεφαλαίου της χώρας, το οποίο είναι υποθηκευμένο σ' αυτήν και μπορεί, να τους «κατευθύνει» σε μορφές παραγωγής, οι οποίες μπορεί να μη συμφέρουν τον ελληνικό λαό», και οι οποίες στην πραγματικότητα «συμφέρουν τους «επενδυτές» της τράπεζας».
Παράλληλα εγείρει ερωτηματικά για την κεφαλαιακή επάρκεια της Τράπεζας Πειραιώς η οποία υποστηρίζεται από το ΤΧΣ και ερωτά με ποια κριτήρια έγινε αποδεκτή η προσφορά μιας τράπεζας που δεν έχει αυτόνομη κεφαλαιακή επάρκεια.
Η Κουμουνδούρου διαμηνύει ότι δεν θα επιτρέψει την «άνευ όρων παράδοση της περιουσίας του ελληνικού λαού» και καλεί την κυβέρνηση και την Τράπεζα της Ελλάδος να διευκρινίσουν πώς γίνεται αποδεκτή προσφορά μιας ιδιωτικής τράπεζας, που διαθέτει κεφαλαιακή επάρκεια με ενίσχυση από το ΤΧΣ, για την απορρόφηση κρατικής τράπεζας.

Ζητεί ακόμη να κοινοποιηθούν τα κριτήρια με βάση τα οποία κρίθηκαν βιώσιμες οι τέσσερις τράπεζες και μη βιώσιμη η Αγροτική, οι εκθέσεις των συμβούλων για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, τα business plans και τα capital plans, όπως επιβάλλουν και οι διεθνείς κανόνες για τη διαφάνεια, η περίφημη Βασιλεία ΙΙ.
Τέλος ζητείται η δημοσιοποίηση των στοιχείων όλων των βιώσιμων τραπεζών ειδικά, όπως επισημαίνεται, όταν παρατηρούνται φαινόμενα καταχώρισης έκτακτων προβλέψεων και να καταγραφούν αναλυτικά οι επισφάλειες που έχουν καταγράψει οι τέσσερις τράπεζες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου