Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Λούα-Λούα δηλώνει άρρωστος στο Metropolitan.... (του ευχόμαστε από καρδίας..."σιδερένιος"....)


Ο ΛΟΥΑ-ΛΟΥΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΚΥΝΗΓΟΥΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΔΗΛΩΝΕΙ... ΑΡΡΩΣΤΟΣ ΣΤΟ METROPOLITAN!



Αυτή την φορά τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Τραπεζικοί κολοσσοί όπως ηHSBC και έξι Ελληνικές τράπεζες κατέθεσαν μήνυση στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών της Αθήνας Ι. Σακελλάκο, και αφορά σε απάτη σε βαθμό κακουργήματος, κακουργηματική χειραγώγηση της μετοχής της ΝΕΟΧΗΜΙΚΗΣ, κατάχρηση προνομιακών πληροφοριών, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, σύσταση και δ/νση εγκληματικής οργάνωσης. 

Το Fimotro, έμαθε ότι την έχει σκαπουλάρει προς το παρόν στο νοσοκομείο Metropolitan, ο ιδιοκτήτης του οποίου έγινε εντελώς ξαφνικά κολλητός του.
Την πληροφορία όμως που έχουμε εμείς την έχουν και οι εισαγγελείς. Καταλαβαίνετε τι εννοούμε...

πηγή: Fimotro, petraskandalou


Μήνυση κατά του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και πέντε στενών του συνεργατών κατέθεσαν στην εισαγγελία Αθηνών εκπρόσωποι 7 τραπεζών (ελληνικών και ξένων) με τις κατηγορίες της οικονομικής απάτης, της σύστασης συμμορίας, του ξεπλύματος και της χρηματιστηριακής χειραγώγησης μετοχών.


Ειδικότερα, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr, οι εκπρόσωποι των επτά τραπεζών κατηγορούν τον ήδη υπόδικο για τα δάνεια της Proton Bank επιχειρηματία ότι με τις πράξεις και τις ενέργειές του τις ζημίωσε κατά 450 εκατομμύρια ευρώ. Η δε μήνυση έρχεται συνέχεια της αγωγής για το ίδιο θέμα που έχει ήδη κατατεθεί.

Συγκεκριμένα οι τράπεζες κατηγορούν τον κ. Λαυρεντιάδη ότι με πλασματικούς ισολογισμούς και μέσω της χειραγώγησης της μετοχής της εταιρείας Νεοχημική πέτυχε να δανειοδοτηθεί με το ποσό των 450 εκατομμυρίων ευρώ η εξαγορά της εταιρείας Νεοχημική από το Carlyle Group.

Το μεγαλύτερο μέρος του δανείου βάρυνε την ίδια την εταιρεία και όταν η αμερικανική πολυεθνική επέστρεψε τη Νεοχημική στον κ. Λαυρεντιάδη μετά από σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα, τα δάνεια παρέμειναν εν ισχύ. Στην πορεία όμως και ενώ έχει υποβληθεί το αίτημα να υπαχθεί η εταιρεία στο νέο άρθρο 106 του πτωχευτικού κώδικα που προβλέπει την πώληση των ενεργητικών της εταιρείας σε καθεστώς λειτουργίας,εκτός του ότι το δάνειο σταμάτησε να εξυπηρετείται και έχει καταγγελθεί, αποκαλύφθηκε και ο τρόπος με τον οποίο ο κ. Λαυρεντιάδης και οι συνεργάτες του είχαν «απογειώσει»την αξία της μετοχής.

Είναι προφανές ότι για τους ίδιους λόγους η Carlyle επέστρεψε τη Νεοχημική στον κ. Λαυρεντιάδη δεχόμενη μάλιστα να πάρει μικρότερο τίμημα.

Με την μηνυτήρια αναφορά τους οι τράπεζες στέλνουν ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση ότι η όποια σχέση είχαν στο παρελθόν με τον επιχειρηματία δεν υφίσταται πλέον και ότι εκτός από την επιστροφή των χρημάτων τους ζητούν και την παραδειγματική του τιμωρία.

Να σημειωθεί ότι η άλλη υπόθεση που βαρύνει τον κ. Λαυρεντιάδη και αφορά στα δάνεια μαϊμού της Proton, ύψους 700 εκατομμυρίων ευρώ για την εξαγορά μέσω φίλων και συνεργατών του δεκάδων εταιρειών του,με τα χρήματα να επιστρέφουν σε αυτόν βρίσκεται στο τελικό στάδιο της προδικασίας και εκκρεμεί η απολογία που θα κρίνει το αν θα προφυλακιστεί ή όχι.

Στον ίδιο έχει απαγορευθεί η έξοδος από τη χώρα και έχουν δεσμευθεί όλα τα γνωστά περιουσιακά του στοιχεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.



πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου