Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Η σιωπή είναι συνενοχή


Κε αρχισυντάκτη
    Στην κοινωνία της πόλης μας βασιλεύει ή ανασφάλιστη εργασία και ή προσπάθεια των νέων συμπολιτών μας να φύγουν σε άλλες χώρες. 
Αυτό είναι αποτέλεσμα της κατάστασης πού διαμορφώνεται σήμερα στη χώρα και της μετατροπή της σε κοινωνία χωρίς δικαιώματα. Η κυβέρνηση και η δικαιοσύνη παρεμβαίνει υπέρ του μνημονίου και του κεφαλαίου, στέλνοντάς τα ΜΑΤ στους απεργούς της Χαλυβουργίας, με τη συνενοχή κάποιων που βρωμίζουν την έννοια της λέξης αριστερός.
Θέλω να επισημάνω μερικά μόνο από τα προβλήματα των κατοίκων και του δήμου μας:
1. Οι προϋπολογισμοί δεν καθορίζονται πια από τους ίδιους τους δήμους, αλλά από διατάγματα του υπουργείου οικονομικών όπως στη χούντα. Δεν υπήρξε καμία αντίδραση από το δημοτικό συμβούλιο. Απλά, κάνουν την πάπια.
2. Η εφαρμογή του Καλλικράτη και στο μέλλον του Καλλικράτη Β’ μετατρέπει τους δήμους σε φορομπηχτικούς μηχανισμούς και τους πολίτες πελάτες των εταιρειών παροχής υπηρεσιών [π.χ. αποκομιδή απορριμμάτων]  πού οδηγούνται σε πλήρη ιδιωτικοποίηση με τη μέθοδο των εργολαβιών. Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους και κοστολογημένα, η καθαριότητα π.χ. θα κοστίζει όσο κόστιζε και επιπλέον, 5 ευρώ ανά κάτοικο και 35 ευρώ κάθε τόνος σκουπιδιών.
3. Η τελευταία παρέμβαση του δημάρχου για το Κέντρο Υγείας είναι πολύ καθυστερημένη και ήπια [μήπως ξέχασε ότι είναι πρόεδρος στην ΠΕΔ;]. Το ζήτημα δεν είναι μόνο η εξυπηρέτηση των τουριστών από το Κέντρο Υγείας (άλλωστε, σε 30 ημέρες τελειώνει ή σεζόν), αλλά και άμεση ανάγκη για τους μόνιμους κατοίκους. Τι έκανε προηγούμενα και κυρίως τι σκοπεύει να κάνει στο μέλλον;

4. Τα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού έχουν στην ουσία καταργηθεί. Ο Δήμος δεν διαμαρτυρήθηκε και δεν αντέδρασε, τη στιγμή που αυτά τα προγράμματα στήριζαν τις μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις και την οικονομία της περιοχής.
5. Γνωρίζουν όλοι στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι πρέπει να πιεστεί ό ενοικιαστής των ΕΤΑ για να εκτελέσει τη συμβατική του υποχρέωση για την αναστήλωση των διατηρητέων κτιρίων (Λουτρά, Ράδιο, Θρόνιο) και την καθαριότητα του πάρκου και όχι να πληρώνουν γι’ αυτό οι κάτοικοι. Άλλος δρόμος δεν υπάρχει πλέον. Σκοπεύουν να πράξουν το αυτονόητο καθήκον τους;
6. Δεν έχει χρηματοδοτηθεί ακόμα ή αποχέτευση και όποια έργα δημοπρατηθούν θα βαλτώσουν λόγω έλλειψης κονδυλίων.
7. Η Βρωμολίμνη πρέπει να καθαριστεί και να περιφραχθεί  για λόγους ασφαλείας και να εξασφαλιστεί ή παροχέτευσή της [δύο φορές στο παρελθόν έχει επιδοτηθεί ο δήμος Αγίου Κωνσταντίνου για το έργο.
8. ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ του πολιτιστικού τέλους από τα Καμένα Βούρλα γιατί ό πολιτισμός είναι υποχρέωση του κράτους και όχι ανταποδοτική υπηρεσία, ενώ το τέλος αυτό υποχρεώνονται να το πληρώνουν μόνο οι κάτοικοι της ΔΕ Καμένων Βούρλων.  
Οφείλουμε όλοι να εναντιωθούμε σε αυτή την πολιτική και να αντιδράσουμε για τα μικρά και μεγάλα προβλήματά μας. Η σιωπή είναι συνενοχή.

                                                               Γιάννης  Φραγκούλης               
                        Καμένα Βούρλα

1 σχόλιο:

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου