Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ: Τελικά αποτελέσματα αξιολόγησης των ΕΠΔΧ - Σχεδόν όλες οι προτάσεις του Δήμου απορρίφθηκαν

Τελικά αποτελέσματα αξιολόγησης των Επενδυτικών Προτάσεων Δημοσίου Χαρακτήρα.

Οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα αξιολόγησης των Επενδυτικών Προτάσεων Δημοσίου Χαρακτήρα που υποβλήθηκαν στα πλαίσια της 1ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος του Aξονα 4 του ΠΑΑ της Ελλάδας 2007-2013, που υλοποιεί η Ο.Τ.Δ. της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε.

Στην πλειοψηφία τους οι προτάσεις που αφορούν το Δήμο Λοκρών απορρίφθηκαν. Τώρα το κατά πόσο ήταν σοβαρές και μελετημένες αυτές οι προτάσεις δεν θα μπούμε στη διαδικασία αυτή της κριτικής. Ας το κρίνουν άλλοι.

Δείτε τι εγκρίθηκε και τι απορρίφθηκε, στον πίνακα που ακολουθεί:






ΚΑΝΤΕ "ΚΛΙΚ" ΓΙΑ ΜΕΓΕΝΘΥΣΗ



Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 89/19-7-2012 απόφαση της ΕΔΠ LEADER και μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των ενστάσεων (17/7/2012) οριστικοποιήθηκαν τα αποτελέσματα αξιολόγησης-κατάταξης υποψήφιων επενδυτικών προτάσεων δημοσίου χαρακτήρα που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο της 1ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος του Τοπικού Προγράμματος LEADER του Τοπικού Προγράμματος του Άξονα 4 του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης(ΠΑΑ) της Ελλάδας 2007-2013, που υλοποιεί η Ο.Τ.Δ. της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε.

Στη συνέχεια θα ακολουθήσει η υπογραφή των συμβάσεων με τους φορείς σύμφωνα με την ΚΥΑ 401/10-3-2010 ώστε να προχωρήσει η διαδικασία υλοποίησης των επενδυτικών προτάσεων.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ 401/2010, τόσο το Πρακτικό της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος (ΕΔΠ) LEADER, όσο και ο πίνακας κατάταξης των προτάσεων ανά δράση είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα και τοιχοκολλημένα στην έδρα της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε., Πλ. Ελευθερίας 3, 2ος όροφος.

Ο Πρόεδρος
της Φθιωτικής Αναπτυξιακής Α.Ε.
Γρηγόριος Ντάνος

10 σχόλια:

  1. Τι το ορθολογικό πρότειναν και τι από αυτά χρειάζονταν πραγματικά ο Δήμος και οι δημότες κατά τη Δημοτική Αρχή;
    Σε μία εποχή σκληρότατης λιτότητας και σφοδρής ανεργίας αυτές είναι σοβαρές προτάσεις;
    Ευτυχώς πάντως εξασφαλίστηκαν οι επιχορηγήσεις των Συλλόγων και των Κλαρίνων...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΣΤΟ ΚΑΛΑΠΟΔΙ; ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ "ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΟ" ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΡΕ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕ ΤΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΕΓΑ ΠΛΑΣΤΗ ΤΩΝ 100 ΗΜΕΡΩΝ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Θα ήθελα να πω δυό λόγια στο σχόλιο. Ο Σύλλογος του καλαποδίου Η ΕΛΑΦΗΒΟΛΟΣ ΑΡΤΕΜΙΣ διαθέτει από δωρεά ιδιόκτητο πετρόχτιστο διώροφο παραδοσιακό δεκαετίας 1950 μαζί με 3.5 στρέμματα οικόπεδο στο κέντρο του Καλαποδίου. Από πλευράς επένδυσης αυτή ήταν ίσως η συμφερότερη για τη Φθιωτική Αναπτυξιακή. Δυστυχώς, προκρίθηκε να κατασκευαστεί εξ αρχής Λαογραφικό Μουσείο στη Δίβρη. Και πάλι η Λαμία πήρε τα χρήματα. Οπως και νάχει, ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την προσπάθεια τον κ. Δήμαρχο Λοκρών και την κα Παπαϊωάννου που βοήθησε με την πρόταση. Που θα πάει όμως, κάπως θα τα καταφέρουμε και χωρίς επιχορήγηση. Βαγγέλης Χίνης. Γεν. Γραμματέας του Συλλόγου

      Διαγραφή
    2. ΣΥΓΝΩΜΗ. Ο ΔΗΜΟΣ ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΣ; Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΟΠΟΙΑ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΘΕΛΕΙ. Η ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ;
      Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Ή ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΟΡΙΣΜΕΝΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ; ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΧΕΙ ΑΡΝΗΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ. ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ...

      Διαγραφή
    3. ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΤΙΡΙΟ ΜΕ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΑΡΚΑΡΟΥΝ ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΠΟΥ Ο Κ. ΣΚΑΜΠΕΡΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΙΧΕ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΤΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ. ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.............

      Διαγραφή
    4. Η αρχική ιδέα ήταν ο Σύλλογός μας να υποβάλει απευθείας την πρόταση. Η Φθιωτική Αναπτυξιακή μας είπε ότι θα ήταν πιό ισχυρή αν υποβαλόταν από το Δήμο Λοκρών. Ετσι, έγινε προσύμφωνο δωρεάν παραχώρησης επί πενταετία της χρήσης του ακινήτου στο Δήμο για το σκοπό της κατασκευής και λειτουργίας Λαογραφικού/Αγροτικού/πολιτιστικού Μουσείου. Βεβαίως υπήρχε ο όρος ότι εάν δεν προχωρήσει το θέμα την πρώτη διετία, θα αρθεί η παραχώρηση, πράγμα που πλέον θα γίνει. Δε γνωρίζω τι κάνει ο Δήμος στη συνεργασία του με άλλους συλλόγους, πάντως σ'εμάς φανηκε λογική η όλη διευθέτηση και την ακολουθήσαμε. Δυστυχώς, είχαμε απόρριψη της πρότασης από την Φθ. Αναπτ/κή. Ας σημειωθεί ότι το 1/5 των απαιτούμενων χρημάτων (ο ΦΠΑ) που δεν είναι επιλέξιμη δαπάνη, είχαμε δεσμευτεί ότι θα διατεθεί από το σύλλογό μας. Βαγγέλης Χίνης. Γεν γραμματέας Συλλόγου.

      Διαγραφή
  3. ΘΥΜΑΜΑΙ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΟΛΟΙ ΟΙ ΜΑΡΤΙΝΑΙΟΙ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΝΑ ΘΕΣΜΟΘΕΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΕΣ ΣΤΗΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟ!!!
    ΜΟΝΟ ΑΥΤΟ ΖΗΤΟΥΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ!!!

    ΠΟΥ ΝΑ ΦΤΙΑΧΝΕΙΣ ΤΩΡΑ ΛΩΡΙΔΕΣ ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗ ΠΟΛΗ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. καλα στην τραγανα εκει δεν τα εφτιαξαν οι ρωσολιθουανοι? εχουν αγορασει τα παντα,εχουν του κοσμου τα λεφτα και μεγεια τους και χαρα τους και θελουν ο δημος να τους φτιαξει τα δρομακια?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΓΕΛΟΙΟΤΗΤΕΣ... ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΧΡΗΜΑ... ΚΙ ΑΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ... ΟΤΙ ΝΑ'ΝΑΙ, ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΦΡΑΓΚΑ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΛΙΟΛΙΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΔΑ ΣΟΥ ΒΑΖΕΙΣ ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΤΑΛΑΝΤΗ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ, Η ΑΤΑΛΑΝΤΗ ΣΕ ΕΒΓΑΛΕ ΔΗΜΑΡΧΟ ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΟΥΛΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου