Σάββατο 21 Ιουλίου 2012

Ν.Ε. KKE ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΛΑΡΚΟ


Σύμφωνα με δήλωση του κ. Κεδίκογλου,   στο  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA, στις 13/7/2012, η ΛΑΡΚΟ, εάν μείνει όπως είναι, υπό δημόσιο έλεγχο, θα κλείσει.

Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να αλλάξει μέθοδο εξαγωγής, από θερμομεταλλουργική να περάσει σε υδρομεταλλουργική. Αυτό απαιτεί μία επένδυση της τάξης των 80-100 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέτοια λεφτά από τις δημόσιες επενδύσεις, μέσα στα επόμενα χρόνια, για να είμαστε ειλικρινείς, μάλλον αποκλείεται να τα βρούμε, οπότε εκεί απαιτείται ένας στρατηγικός επενδυτής για να επιβιώσει η ΛΑΡΚΟ, να διασωθούν οι θέσεις εργασίας.

Με αυτή την κυνική δήλωση ο εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, επεχείρησε να προδιαγράψει το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, αποκαλύπτοντας τα σχέδια της αντιλαϊκής κυβέρνησης για το προχώρημα των ιδιωτικοποιήσεων, και όλων των άλλων βάρβαρων  μέτρων που έχουν αποφασίσει για την κερδοφορία των μονοπωλίων.

Είναι γνωστή σε όλους μας η αξία της ΛΑΡΚΟ και της αναπτυξιακής της δυναμικής, που χρόνια τώρα την υπονομεύουν για να κερδοσκοπούν οι πολυεθνικές σε βάρος της χώρας και του λαού μας.

Η επιλογή της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ δεν είναι λάθος εκτίμηση ή χειρισμός. Είναι ταξική πολιτική επιλογή της πλουτοκρατίας. Όσων υποστηρίζουν τα καλά της Ε.Ε. Αυτού του αντιδραστικού μονοπωλιακού οργανισμού που ξεπατώνει τους εργάτες της Χώρας μας και όλης της Ευρώπης.


Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και  όλης της περιοχής για να ξεσκεπάσουμε το εκβιαστικό δίλημμα που θέλουν να περάσουν στους εργάτες της επιχείρησης « δέχεστε την ιδιωτικοποίηση ή χάνετε την δουλειά σας».

Καλούμε κάθε εργαζόμενο που κατανοεί τις εξελίξεις να μην έχει αυταπάτες ότι μπορεί ταυτόχρονα να ικανοποιηθούν οι ανάγκες των εργαζομένων και τα κέρδη της πλουτοκρατίας. Να μην παρασυρθεί σε διαπραγματεύσεις ή σε δικαστικούς – τάχα- αγώνες, που σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα σε όφελος του.
ΛΑΡΚΟ ιδιωτικοποιημένη σημαίνει περαιτέρω ξεζούμισμα των εργαζομένων με την γενίκευση του καθεστώτος «γαλέρας» των εργολαβιών, τη δραστική μείωση μισθών και δικαιωμάτων, την παραπέρα επιβάρυνση του περιβάλλοντος και την  εξάντληση των φυσικών πόρων για τη μέγιστη κερδοφορία του κεφαλαίου.

ΛΑΡΚΟ - λαϊκή περιουσία  στα πλαίσια της Λαϊκής εξουσίας - σημαίνει ανάπτυξη σε όφελος του λαού και ικανοποίηση των αναγκών του.

Εμείς καλούμε το λαό να παλέψει για το δεύτερο.

Σε αυτή την λογική, σας καλούμε να συνταιριάξετε τα αγωνιστικά σας βήματα με τους κομμουνιστές και το ταξικό εργατικό κίνημα. Κάθε εργοστάσιο, χώρος δουλειάς ή μάθησης και γειτονιά να γίνει κάστρο του ταξικού αγώνα. Αυτή είναι η εγγύηση για καλύτερο μέλλον. 

2 σχόλια:

  1. ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ ΘΑ ΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΟΛΑ. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΣΟΙ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΙΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ.
    Η ΑΚΟΜΗ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΣ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΟ ΚΚΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου