Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

Πρόταση Λαϊκής Συσπείρωσης για τη ΛΑΡΚΟ


ΣΧΕΔΙΟ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ του Περιφερειακού Συμβουλίου 


Σύμφωνα με δήλωση του κ. Κεδίκογλου,   στο  ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA, στις 13/7/2012, η ΛΑΡΚΟ, εάν μείνει όπως είναι, υπό δημόσιο έλεγχο, θα κλείσει.

Η ΛΑΡΚΟ πρέπει να αλλάξει μέθοδο εξαγωγής, από θερμομεταλλουργική να περάσει σε υδρομεταλλουργική. Αυτό απαιτεί μία επένδυση της τάξης των 80-100 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέτοια λεφτά από τις δημόσιες επενδύσεις, μέσα στα επόμενα χρόνια, για να είμαστε ειλικρινείς, μάλλον αποκλείεται να τα βρούμε, οπότε εκεί απαιτείται ένας στρατηγικός επενδυτής για να επιβιώσει η ΛΑΡΚΟ, να διασωθούν οι θέσεις εργασίας.

Με αυτή την κυνική δήλωση ο εκπρόσωπος της συγκυβέρνησης Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ, επεχείρησε να προδιαγράψει το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, αποκαλύπτοντας τα σχέδια της αντιλαϊκής κυβέρνησης για το προχώρημα των ιδιωτικοποιήσεων, που απαιτεί η Ε.Ε και αποδέχονται πλήρως οι υποτακτικοί της.


Σε αυτές τις συνθήκες μοναδική επιλογή των εργαζομένων οφείλει να είναι η αποφασιστική αντίδραση σε αυτή την πολιτική. Η αγωνιστική αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, που δεν πρόκειται να σώσουν τις θέσεις εργασίας, ούτε να διασφαλίσουν τα κεκτημένα δικαιώματα των εργατών.

Απευθυνόμαστε στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και  όλης της περιοχής για να ξεσκεπάσουμε το εκβιαστικό δίλημμα που θέλουν να περάσουν στους εργάτες της επιχείρησης «δέχεστε την ιδιωτικοποίηση ή χάνετε την δουλειά σας».

Καλούμε κάθε εργαζόμενο που κατανοεί τις εξελίξεις να μην πιστεύει, να εγκαταλείψει τα κόμματα της συγκυβέρνησης, που προσπαθούν να τον εξαπατήσουν. Να μην παρασυρθεί σε διαπραγματεύσεις ή σε δικαστικούς – τάχα- αγώνες, που σε καμιά περίπτωση δεν πρόκειται να λύσουν τα προβλήματα σε όφελος του λαού.

Η επιλογή της ιδιωτικοποίησης της ΛΑΡΚΟ δεν είναι λάθος εκτίμηση ή χειρισμός. Είναι πολιτική επιλογή της Ε.Ε και των υποτακτικών της. Όσων υποστηρίζουν τα καλά αυτού του αντιδραστικού μονοπωλιακού οργανισμού που ξεπατώνει τους εργάτες της Χώρας μας και όλης της Ευρώπης

Η σωτηρία του ορυκτού πλούτου της Χώρας και της ΛΑΡΚΟ περνάει μέσα από τον αγώνα για ένα διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης της, μακριά από τα μονοπώλια και την Ε.Ε. Εκεί διασφαλίζεται και το δικαίωμα όλων για δουλειά.


                                     ΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                                        Χρονάς Τάσος.
                                        Γκικόπουλος Γιώργος.
                                        Ντούρου Σοφία (Ιωάννα)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου