Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

Το δικό μου νησί είναι το Καρπενήσι!


Ξέρω πως είναι λίγο περίεργο να διαβάζεις για βουνό το κατακαλόκαιρο. Στην Ελλάδα έχουμε συνδυάσει τις θερινές διακοπές με παραλία και θάλασσα, αλλά στο εξωτερικό συνηθίζεται. Ελάχιστοι γνωρίζουν, για παράδειγμα, πως η Ελβετία έχει περισσότερους επισκέπτες το καλοκαίρι απ’ ό,τι το χειμώνα.

Μια επίσκεψη στην Ευρυτανία θα σε πείσει. Δροσιά, αεράκι, ποτάμια που προσφέρονται για κολύμπι, πεζοπορίες, διαδρομές μέσα στη φύση. Στο κέντρο της Ελλάδας, θα συναντήσεις το μικρό μας… νησί. Απομονωμένο από το θόρυβο της πόλης, ξεκομμένο από την κοσμοπολίτικη συμβατικότητα, με μόνιμο απαγορευτικό απόπλου στο φανταχτερό lifestyle. Ιδανικό για όσους θέλουν να ζήσουν μία μοναδική εμπειρία περιήγησης, δράσης και περιπέτειας, ξεκούρασης και χαλάρωσης.

Στο Καρπενήσι φοράμε μαγιό για να βρεθούμε κάτω από τους καταρράκτες του φαραγγιού Πανταβρέχει, να κάνουμε μπάνιο στη μοναδική παραλία της Αγίας Βλαχέρνας και στις αναρίθμητες όχθες των καταγάλανων ποταμών. Τρώμε φρέσκα ψάρια στα ταβερνάκια του Κεφαλόβρυσου και του χωριού Γαύρος, που μας προσφέρουν τηγανητή και ψητή ποταμίσια πέστροφα. Κατασκηνώνουμε στις αμέτρητες βουνοπλαγιές της Καλιακούδας και της Χελιδόνας. Κάνουμε βαρκάδα στη λίμνη των Κρεμαστών και περπατάμε στα γραφικά σοκάκια των χωριών της Ποταμιάς.

Η μέρα μας ξεκινάει κοιτάζοντας το απέραντο…. πράσινο. Με φρέσκο καφέ, ζυμωτό ψωμί και σπιτική μαρμελάδα όλα μοιάζουν καλύτερα. Ανακάλυψε την άγρια ομορφιά του Προυσού και περπάτησε στο μονοπάτι της Μαύρης Σπηλιάς. Κάνε τζιπάδα στα χωριά της Δομνίστας, των Κτημενίων και του Φουρνά. Στο δρόμο είμαι σίγουρος ότι θα συναντήσεις την κυρα-Κωστάντω να σου προσφέρει τσίπουρο και ντόπιο κρασί. 

Το βράδυ σε περιμένουμε στα παραδοσιακά ταβερνάκια, παρέα με γευστικές ορεινές λιχουδιές. Οι Γιορτές Δάσους και το Εν Όρεσι festival σε προκαλούν να πάρεις τα βουνά και να διασκεδάσεις εναλλακτικά κάτω από το αυγουστιάτικο φεγγάρι.   

Ζήσε στα ύψη, επιλέγοντας ανάμεσα σε ατμοσφαιρικούς ξενώνες, παραδοσιακά αρχοντικά, φιλόξενα ενοικιαζόμενα δωμάτια και ξενοδοχεία για όλες τις τσέπες. Φέτος το καλοκαίρι κάνε τη διαφορά και γνώρισε τον αυθεντικό τρόπο ζωής στο Καρπενήσι.

___________________________________
 * Ο Κ.Μ. είναι δήμαρχος Καρπενησίου.
athensvoice

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε γράφετε τα σχόλια σας με ελληνικούς χαρακτήρες (κεφαλαία ή μικρά). Επίσης παρακαλούμε πολύ να μην γράφετε υβριστικά σχόλια. Πάντα υπάρχει τρόπος να περιγράψετε μία κακή κατάσταση χωρίς ύβρεις.

Σχόλια με λατινικούς ή άλλους χαρακτήρες, όπως επίσης σχόλια υβριστικά και συκοφαντικά στο εξής θα διαγράφονται.

Παρακαλούμε λοιπόν τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε επίσης τα σχόλιά σας να είναι σχετικά με την ανάρτηση.

ΣΤΑ ΕΠΩΝΥΜΑ ΑΡΘΡΑ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΠΩΝΥΜΑ ΣΧΟΛΙΑ.

______________________________________ Αρχειοθήκη αναρτήσεων ιστολογίου